Connect with us

Administratie

Peste 44.000 de nemțeni vor primi alimente oferite de Guvernul României

Publicat

pe

În perioada următoare, peste 44.000 de persoane din județul Neamț vor primi gratuit alimente și produse de igienă, oferite de Guvernul României, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate-POAD.
,,44.777 de persoane din județul Neamț vor primi alimente oferite de Guvernul României, cu fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Poate părea puțin, dar sunt mulți locuitori ai județului care au nevoie și așteaptă acest ajutor. Am participat, alături de colegii din Instituția Prefectului Neamț, la distribuirea pachetelor către o parte din autoritățile locale din zona Bicaz. Cu această ocazie, m-am întâlnit și am discutat cu edilii din localitățile Tarcău, Bicazu-Ardelean, Bicaz Chei, Dămuc și Pângărați. Aceștia vor organiza în perioada următoare distribuirea pachetelor cu alimente locuitorilor incluși în program”, a transmis Florin Zaharia de la USR Neamț.

 

Fiecare pachet va conține: periuță și pastă de dinți, săpun lichid, șampon copii, adulți, detergent de rufe, cât și produse alimentare.

Numărul beneficiarilor din județul Neamț privind acordarea pachetelor cu produse este de 44.777, din următoarele categorii:

  • familiile şi persoanele singure care beneficiază de venitul minim garantat;
  • familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
  • persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Actualitate

ROMÂNIA, TE IUBESC! – Anchetă la Piatra Neamț

Publicat

pe

De

Am văzut această poză a doua zi după incendiul din secția ATI de la Neamț. Totul negru, totul ars. Un loc unde bolnavii s-au dus să-și găsească salvarea și au primit moarte în chinuri groaznice. Măștile de oxigen le-au ars pe fețe, cearceafurile le-au topit trupurile, fumul negru le-a intrat în plămâni și a luat locul ultimei lor guri de aer.S-a întâmplat la ATI, unde ar fi trebuit să fie cele mai performante aparate, circuite și protocoale. Proceduri și verificări care să prevină astfel de tragedii.În primăvară am reluat filmările pentru “România, te iubesc”. Am mers la Spitalul din Neamț.Am descoperit o instituție care ani de zile a fost infestată de numiri politice, sfâșiată de contracte dubioase și întinsă până la rupere de improvizații. Problemele de acolo se regăsesc, sub diverse forme, în mai toate spitalele mari din România. A doua poză este din mansarda secției de pediatrie, unde lipsește un întreg perete exterior. Secția funcționează fără aviz sau autorizație ISU. Poza 3, cu paturile depozitate pe hol, este din ce ar fi trebuit să fie cel mai modern bloc operator din județ. În 2014 directorul de atunci ne promitea “condiții AKH Viena”. Nu funcționează, milioane de euro aruncate. Poza 4 este de pe holul ATI-ului care a ars. Acel perete de rigips improvizat este un “circuit epidemiologic optim și funcțional”. Din cauza lui salvatorii n-au avut spațiu să scoată rapid paturile cu supraviețuitorii. Ce am găsit la Neamț vedeți Duminică , la ora 18:00.

SURSA:ROMANIA, TE IUBESC! 

Continua sa citesti

Actualitate

Primăria Târgu Neamț: Bugetul pe anul 2021, în dezbatere publică

Publicat

pe

Primăria Târgu Neamț îi invită pe locuitorii urbei să participe miercuri, 31 martie, de la ora 16:00, la dezbaterea publică a proiectului bugetului local de venituri și cheltuieli al orașului Târgu Neamț și a listei de investiții pentru anul 2021. Dezbaterea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local.

 

 

Continua sa citesti

Actualitate

AUDIO Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, noi precizări cu privire la modificarea anului școlar

Publicat

pe

De

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat ieri, 23 martie, că semestrul al doilea se va încheia pe 2 iulie în loc de 18 iunie, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a şi a celor din învăţământul profesional şi tehnic.

,,Finalul semestrului al doilea se decalează două săptămâni. Vacanţa de primăvară se prelungeşte cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanţa de vară în vacanţa de primăvară. În loc să finalizăm semestrul al doilea pe 18 iunie se va încheia pe 2 iulie”, notează Agerpres.

Excepţie vor face elevii de clasa a VIII-a, care vor termina anul şcolar pe 25 iunie în loc de 11 iunie, elevii de clasa a XII-a, care vor finaliza cursurile semestrului al doilea pe 18 iunie în loc de 4 iunie, dar şi cei din învăţământul profesional şi tehnic, care intră în vacanţa de vară pe 23 iulie în loc de 9 iulie.

Continua sa citesti

Popular