Connect with us

Administratie

Peste 44.000 de nemțeni vor primi alimente oferite de Guvernul României

Publicat

pe

În perioada următoare, peste 44.000 de persoane din județul Neamț vor primi gratuit alimente și produse de igienă, oferite de Guvernul României, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate-POAD.
,,44.777 de persoane din județul Neamț vor primi alimente oferite de Guvernul României, cu fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Poate părea puțin, dar sunt mulți locuitori ai județului care au nevoie și așteaptă acest ajutor. Am participat, alături de colegii din Instituția Prefectului Neamț, la distribuirea pachetelor către o parte din autoritățile locale din zona Bicaz. Cu această ocazie, m-am întâlnit și am discutat cu edilii din localitățile Tarcău, Bicazu-Ardelean, Bicaz Chei, Dămuc și Pângărați. Aceștia vor organiza în perioada următoare distribuirea pachetelor cu alimente locuitorilor incluși în program”, a transmis Florin Zaharia de la USR Neamț.

 

Fiecare pachet va conține: periuță și pastă de dinți, săpun lichid, șampon copii, adulți, detergent de rufe, cât și produse alimentare.

Numărul beneficiarilor din județul Neamț privind acordarea pachetelor cu produse este de 44.777, din următoarele categorii:

  • familiile şi persoanele singure care beneficiază de venitul minim garantat;
  • familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
  • persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Actualitate

Comunicat de presă privind întâlnirea de lucru între reprezentanții Serviciului de Probațiune Neamț și ai localităților aflate în circumscripția Judecătoriei Târgu-Neamț

Publicat

pe

De

Astăzi, 20.09.2023, în cadrul Consiliului Local Tg.-Neamț, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Serviciului de Probațiune Neamț și ai localităților aflate în circumscripția Judecătoriei Târgu-Neamț, în vederea dezbaterii standardelor pentru implementarea corespunzătoare a obligației de muncă neremunerată în folosul comunității, impusă de instanță, în sarcina persoanelor aflate în evidența Serviciului de Probațiune Neamț. La eveniment au participat angajați din 18 primării, iar Serviciului de Probațiune Neamț a fost reprezentat de Stoian Anițoaiei Denisa, Claudia Daniela și Raluca Radu, consilier de probațiune.

Serviciul de Probațiune colaborează cu primăriile din județul Neamț în vederea punerii în executare a sentințelor penale care prevăd această obligație a persoanelor care au comis infracțiuni, iar acest obiectiv este reglementat prin legislația în vigoare. Punerea în practică a prevederilor legale depinde de buna comunicare dintre serviciul de probațiune, ca instituție căreia îi este încredințată prin sentință penală supravegherea, controlul persoanei sancționate, pe de o parte, și instituțiile din comunitate, pe de altă parte. Pentru optimizarea colaborării, Consiliul Local Tg.-Neamț a fost gazda dezbaterilor. În acest context s-au analizat atât punctele tari, cât și ariile de îmbunătățire ale aplicării standardelor de lucru, deoarece instituțiile din comunitate care participă la executarea pedepselor şi a măsurilor neprivative de libertate trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile în conformitate cu prevederile legale.

În prezent, în evidența Serviciului de Probațiune Neamț se află 1847 de persoane sancționate, dintre care 1336 nemțeni au impusă obligația menționată. Consilierii de probațiune au emis peste 250 de decizii de executare a activității neremunerate în cadrul primăriilor comunelor arondate Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor Târgu-Neamț. Aceste persoane aflate în supravegherea serviciului de probațiune beneficiază, fără a trece prin experiența privării de libertate, de avantajul de a-şi îndeplini în continuare rolul lor familial, profesional și economic în societate, creându-se, astfel, premisele reintegrării sociale.

Cadrul legal al activității este conferit de Codul Penal, Legea nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, de Lega nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal și Hotărârea nr. 818/2018 privind aprobarea standardelor minime de lucru în probaţiune pentru instituţiile din comunitate.

Continua sa citesti

Actualitate

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei

Publicat

pe

De

❄️ Ninge viscolit, în acest moment, în județele Suceava, Neamț, Botoşani și Bacău, după o noapte de ninsori abundente.

Pentru asigurarea circulației, echipele DRDP Iași au acționat cu 278 de utilaje și 2171 tone de material antiderapant, pe toate sectoarele din administrare

? Se circulă în condiții de iarnă în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Bacău, unde carosabilul se prezintă acoperit cu sectoare de zăpadă frământată în strat de până la 3 cm, cauzat înspecial de viscolul la sol.

? În acest moment, pe rețeaua rutieră din administrarea DRDP Iași sunt în acţiune 193 de utilaje. Circulați cu atenție! ⚠️

(? imagini de pe DN 17, Trei Movile, județul Suceava)

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei:

☎️ Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168

Dispecerat CNAIR:

021.9360

021.264.33.33

021.264.33.34

TELVERDE – 0800.809.360

dispecerat@andnet.ro

Imagini, pe https://www.facebook.com/DRDPIS/

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO/ Oamenii din Târgu Neamț, nemulţumiţi de ApaServ

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Popular