Connect with us

Administratie

Peste 44.000 de nemțeni vor primi alimente oferite de Guvernul României

Publicat

pe

În perioada următoare, peste 44.000 de persoane din județul Neamț vor primi gratuit alimente și produse de igienă, oferite de Guvernul României, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate-POAD.
,,44.777 de persoane din județul Neamț vor primi alimente oferite de Guvernul României, cu fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Poate părea puțin, dar sunt mulți locuitori ai județului care au nevoie și așteaptă acest ajutor. Am participat, alături de colegii din Instituția Prefectului Neamț, la distribuirea pachetelor către o parte din autoritățile locale din zona Bicaz. Cu această ocazie, m-am întâlnit și am discutat cu edilii din localitățile Tarcău, Bicazu-Ardelean, Bicaz Chei, Dămuc și Pângărați. Aceștia vor organiza în perioada următoare distribuirea pachetelor cu alimente locuitorilor incluși în program”, a transmis Florin Zaharia de la USR Neamț.

 

Fiecare pachet va conține: periuță și pastă de dinți, săpun lichid, șampon copii, adulți, detergent de rufe, cât și produse alimentare.

Numărul beneficiarilor din județul Neamț privind acordarea pachetelor cu produse este de 44.777, din următoarele categorii:

  • familiile şi persoanele singure care beneficiază de venitul minim garantat;
  • familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
  • persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Actualitate

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei

Publicat

pe

De

❄️ Ninge viscolit, în acest moment, în județele Suceava, Neamț, Botoşani și Bacău, după o noapte de ninsori abundente.

Pentru asigurarea circulației, echipele DRDP Iași au acționat cu 278 de utilaje și 2171 tone de material antiderapant, pe toate sectoarele din administrare

? Se circulă în condiții de iarnă în județele Suceava, Botoșani, Neamț și Bacău, unde carosabilul se prezintă acoperit cu sectoare de zăpadă frământată în strat de până la 3 cm, cauzat înspecial de viscolul la sol.

? În acest moment, pe rețeaua rutieră din administrarea DRDP Iași sunt în acţiune 193 de utilaje. Circulați cu atenție! ⚠️

(? imagini de pe DN 17, Trei Movile, județul Suceava)

Informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei:

☎️ Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168

Dispecerat CNAIR:

021.9360

021.264.33.33

021.264.33.34

TELVERDE – 0800.809.360

dispecerat@andnet.ro

Imagini, pe https://www.facebook.com/DRDPIS/

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO/ Oamenii din Târgu Neamț, nemulţumiţi de ApaServ

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Adio dosar cu șină!

Publicat

pe

De

Instituțiile publice nu mai pot solicita persoanelor fizice sau juridice dosare, dosare cu şină, precum şi niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie.

Prevederile se aplică şi în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la concursurile de angajare, precum şi în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la procedurile de achiziţii publice.

Totodată, dacă există situații în care o instituție publică cere copii fizice pentru anumite acte, altele decât cele emise tot de către autorități publice, acea instituție este obligată să asigure gratuit fotocopierea documentului.

Dacă, de exemplu, instituțiile vor cere o copie a buletinului, aceasta va putea fi trimisă și pe e-mail.

De asemenea, atunci când o instituție va cere completarea unei cereri, aceasta va fi obligată să pună la dispoziție aceste cereri și pe site-ul propriu, nu doar fizic pe hârtie la sediul instituției respective.

Legea a fost respinsă inițial de Senat, dar Camera Deputaților este forul decizional.

Legea intră în vigoare la 180 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României.

Surse:
@biziday
@digi24hd

Continua sa citesti

Popular