Connect with us

Actualitate

Mașinile electrice – între mit și adevăr

Publicat

pe

Atunci când vrei să cumperi ceva pentru tine sau pentru familia ta, ai tendința de a întreba apropiații cum stă treaba cu bunul respectiv. Cumva, acest lucru îți dă fie încredere în produs, fie te ajută te orientezi spre altceva. Când vorbim despre mașini, situația este similară, ele fiind un permanent subiect de discuție între iubitorii de autoturisme, dar și între cei care doresc întotdeauna ceva… altceva!

Dar ce spui de mașinile electrice? Câte review-uri ai citit despre ele? Ce prețuri crezi că au acestea? Sunt ele atât de scumpe pe cât se discută? Poluează la fel de mult ca mașinile care funcționează pe benzină sau pe motorină?

În acest articol, ne-am propus să dăm pe cărțile pe față și să facem puțină lumină în ceea ce privește situația mașinilor electrice. Hai să vedem împreună care sunt, de fapt, atributele lor și să demontăm miturile despre acestea, care nu fac cinste nici mașinilor, dar nici cumpărătorilor.

 

Mitul #1: Mașinile electrice poluează la fel de mult ca cele care folosesc combustibil

Cu siguranță ai mai auzit și, mai mult ca sigur, vei auzi în continuare acest lucru. Adevărul este că mașinile electrice sunt chiar prietenoase cu mediul înconjurător. Ele produc mult mai puțin dioxid ce carbon față de mașinile obișnuite, iar producția lor este tot atât de safe pe cât este folosirea.

Bine de știut este și faptul că motoarele electrice transformă 75% din energia chimică a bateriilor pentru a face mașina să funcționeze cum trebuie. Când vorbim despre benzină sau motorină, motoarele cu combustie internă transformă doar 20% din energia stocată în benzină. În plus, mașinile electrice nu lasă reziduuri din țeava de eșapament.

Mitul #2: Mașinile electrice sunt greu de întreținut, fiind foarte scumpe

Nimic mai fals. Pentru că suntem deja în secolul vitezei și totul e pe repede-înainte, oamenii s-au gândit să-ți facă treaba mai ușoară. Din acest motiv, mașinile de acest gen au devenit mult mai atractive si mai accesibile, costul bateriilor a scăzut foarte mult (și va continua să scadă), iar unele țări au înțeles impactul pozitiv al acestora și susțin cumpărarea lor.

La costuri de mentenanță există o diferență clară între mașinile electrice și cele care folosesc combustibil. În primul rând, trebuie să luăm în considerare faptul că electricitatea este cea mai ieftină sursă de energie. În al doilea rând, dacă ai de-a face cu un motor complicat, mai greu de îngrijit, e clar că vei avea nevoie constantă de mentenanță. Și cu toții suntem conștienți de faptul că acest lucru este departe de a fi ieftin. Cu fiecare nevoie vine un cost în plus. Deci ce ai alege, în final?

Mitul #3: Mașinile electrice nu rezistă la fel de mult ca cele normale

Adevărul este altul. Avem un exemplu foarte bun, de altfel, pentru tine: Wizzy, taxiul Nissan LEAF de 24 kW din Cornwall, care a mers peste 170.000 de mile (273.588km) cu bateria originală înainte de a fi vândută. Ce zici? Te-am convins?

Mai în glumă, mai în serios, mașinile electrice duc o viață foarte lungă. Bineînțeles, au nevoie de grijă și de atenție din partea posesorilor, dar, oricum ar fi, rezistă.

Mitul #4 Degeaba achiziționăm o mașină electrică, pentru că nu sunt suficiente locuri pentru încărcarea acestora

Dacă stăm să analizăm situația pe țară, putem trage anumite concluzii. Infrastructura pentru mașinile electrice se dezvoltă, iar punctele de încărcare sunt tot mai întâlnite. În plus, poți lăsa mașina la încărcat noaptea, în timp ce dormi. Soluții există, dar trebuie să faci un research înainte, pentru a te asigura că totul este în regulă, mai ales atunci când iei decizia finală, de achiziționare.

Nu știm dacă v-am convins. Probabil o să mai auzim zvonuri despre mașinile electrice, iar aceste mituri vor continua și ele să circule, la fel de bine cum circulă o mașină electrică pe șosea. Oricum ar fi, noi vă încurajăm să achiziționați o mașină de acest timp, atât pentru binele tău, cât și pentru binele Planetei. Alegând varianta ecologică și luând, astfel, o decizie eco-conștientă, te ajuți pe tine, dar, mai mult decât atât, ajuți și mediul înconjurător, care are nevoie de un refresh cât mai repede cu putință.

Autor: Paraschiv Alexandra

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular