Connect with us

Actualitate

FESTIVALUL B ZONE FOLK ROMÂNIA

Publicat

pe

CENACLUL FLACĂRA

Andrei Păunescu, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Cristian Minculescu, Victor Socaciu, Magda Puskas, Cristian Buică, Emeric Imre, Vali Moldovan, Claudiu Purcărin, Rareș Suciu, Maria Maria, Mădălina Amon și Generația Folk.

ÎN RECITAL

Mircea Rusu, Fără Zahăr, Maria Gheorghiu, Dinu Olarașu, Stefan Denvar Project (Bulgaria), Sorin Minghiat, Krasimir Parvanov, Lili Drumeva, Vali Boghean Band (Republica Moldova), Daniel Iancu, Krypton Unplugged, Ovidiu Mihăilescu, Cătălin Stepa, Ocru, Walter Ghicolescu, Adrian Sărmășan, Dan Vană, Florin Camen, Cosmin Vaman, Alexandra Andrei, Cezar Popescu, Cristi Corcioveanu, Mircea Vanca, Sorin Poclitaru, Andrei Maftei, Adrian Bezna, Ștefania Iacob, Tituș Constantin, Calendar, Nicu Zota, Marius Ojog, Tatiana Ojog

Concurs național pentru tineri

Organizatori: Consiliul Judeţean Neamţ, Primăria şi Consiliul Local al Orașului Târgu Neamț

Scopul concursului
Festivalul concurs este un eveniment anual, organizat de Consiliul Judeţean Neamţ, Primăria şi Consiliul Local a Orașului Târgu Neamț, cu sprijinul Casei Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamţ, competitiv şi are drept scop descoperirea şi promovarea a noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk, promovarea în rândul tinerilor a acestui gen de muzică, dezvoltarea spiritului de competiție, dragostea pentru artă şi poezie. De asemenea, constituie o formă de educaţie prin muzică, de dezvoltare a imaginaţiei, a simţului estetic şi al bunului gust, de cunoaştere şi respectare a valorilor locale și naționale. Totodată, prin organizarea acestui festival se doreşte să se creeze un eveniment de nivel naţional şi internaţional care să promoveze patrimoniul cultural local şi județean şi să reprezinte un punct de atracţie pentru mii de localnici şi turişti.
Structura concursului
Concursul se desfăşoară, în perioada 2-5 mai 2019, după cum urmează:
2 mai 2019, ora 16.00 – stabilirea juriului format din cantautori, artişti consacraţi, reprezentanţi desemnaţi de partenerii media, realizatori radio-tv, ziarişti din presa muzicală, în proporţia stabilită de organizator.
3 mai 2019, ora 11.00 – prima zi de concurs la Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamţ
4 mai 2019, ora 11.00 – a doua zi de concurs la Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamţ
5 mai 2019, ora 18.30 – Gala laureaţilor
Tinerii concurenţi trebuie să prezinte două piese compoziţii proprii sau în primă audiţie sau 2 melodii, respectiv o melodie creație proprie și o melodie din repertoriul românesc al muzicii folk. Versurile pot aparţine liricii universale sau naţionale, pot fi versuri proprii sau populare. Juriul va selecta un număr de 10 concurenţi (interpreţi, grupuri folk ) care vor participa la concurs.
De asemenea, în cadrul Festivalului se organizează şi un concurs on-line.
Condiţii de participare
Concursul se desfăşoară în mai multe etape, după cum urmează:
Etapa I : Înscrierea în concurs și preselecția până la data de 30 aprilie 2019
Etapa a II-a: Desfășurarea concursului în zilele de 3 – 4 mai 2019
Etapa a III-a: Gala laureaților și premierea – 5 mai 2019
Înscrierea în concurs și preselecția
Se pot înscrie la concurs, în calitate de interpreţi, tineri cu vârsta maximă de 35 ani, talentaţi în interpretarea muzicii folk și creației lirice. Concurenții se vor înscrie în concurs cu 2 melodii, respectiv o melodie creație proprie și o melodie din repertoriul românesc al muzicii folk. Concurenții care au și altă naționalitate decât cea română pot interpreta melodia în limba maternă. De asemenea pot fi înscrise în concurs și 2 piese consacrate din repertoriul muzicii folk, însă creația proprie va avea întâietate la deliberarea juriului.
Materialele transmise în vederea preselecţiei constituie dosarul de înscriere şi nu sunt returnabile indiferent de admiterea lor în etapa finală. Piesele admise / neadmise în concurs, cât şi înregistrările video/audio din timpul concursului vor fi supuse unor contracte de editare şi cesionare neexclusivă către organizator, în vederea producerii unui CD (material cu caracter strict promoţional).
Înscrierea se face pe baza „Formularului de înscriere” cu toate datele completate, însoţit de CV şi /sau o scurtă descriere, o fotografie reprezentativă, copia cărţii de identitate (datele personale vor fi protejate) şi de două piese în format MP3 (denumite cu numele concurentului şi numele piesei) trimise la Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamţ prin email la adresa casaculturii_ioncreangă@yahoo.com sau pe adresa: B-dul Ştefan cel Mare, nr.55, Târgu Neamţ. Data limită de înscriere este 30 aprilie 2019.
După etapa de preselecţie, organizatorii vor anunţa concurenţii rămaşi în concurs, cel mai târziu până la data de 1 mai 2019.
ATENȚIE: Obligatoriu se va menționa un număr de telefon la care concurenții să fie contactați.
Desfășurarea concursului
Condiţiile de prezentare în concurs sunt următoarele:
– interpreţii folk vor interpreta în concurs cele două piese transmise pentru preselecţie. Piesele vor fi interpretate LIVE
– durata fiecărei piese nu trebuie să depăşească 5 minute
– toate costurile legate de orchestraţii cad în sarcina concurenţilor
– ordinea intrării în concurs se face prin tragere la sorţi şi nu poate fi supusă contestării.
Juriul Festivalului
Din juriu fac parte cantautori, artişti consacraţi, reprezentanţi desemnaţi de partenerii media, realizatori radio-tv, ziarişti din presa muzicală, în proporţia stabilită de organizator.
Criteriile de jurizare vor avea în vedere următoarele:
*calităţile vocale
* tehnica vocală
* tehnica interpretativă
* prezenţa scenică
*virtuozitate interpretativă la instrument
* valoarea creațiilor proprii prezentate
* perspective de a avea o carieră în domeniu.
Notarea concurenţilor se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special, acordându-se note de la 1 la 10. Nota finală va fi media notelor acordate de membrii juriului. În situații de egalitate se va proceda la departajare, concurenții fiind nevoiți să mai interpreteze câte o melodie în afara celor 2 din concurs. Centralizarea rezultatelor se va face de către juriu. Deciziile finale ale juriului sunt definitive şi de necontestat.
Premii
În funcție de evoluția fiecărui concurent, organizatorii vor oferi în cadrul Galei Laureaţilor:
Marele Trofeu al Festivalului B Zone Folk România – trofeu, diplomă și premiu în bani – 4000 lei
Premiul I- diplomă și premiu în bani – 2000 lei
Premiul II- diplomă și premiu în bani – 1500 lei
Premiul III- diplomă și premiu în bani – 1000 lei
Obligaţiile concurenţilor
– Să respecte clauzele regulamentului festivalului.
– Să se prezinte la concurs, dacă a trecut de etapa de preselecţie.
– Să semneze contracte de cesionare neexclusivă a drepturilor de autor stabilite de organizator, conform Anexei nr.2, care face parte integrantă din prezentul regulament
– Să semneze formularul de înscriere – Anexa nr.1, care face parte integrantă din prezentul regulament.
Orice abatere de la oricare dintre aceste obligaţii, poate duce automat la eliminarea din concurs.
Obligaţiile organizatorului
– Organizează şi pune la dispoziţie sala de spectacole necesară desfăşurării concursului.
– Asigură buna desfăşurare a preselecţiei şi imparţialitatea acesteia.
– Acordă „Diplome de participare” pentru toţi concurenţii care intră în concurs.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, informând participanţii în timp util.

CONCURS ONline de creație

Concurs deschis on-line pentru interpreţi folk, indiferent de vârstă, pe trei secţiuni.

În cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Folk, B Zone Folk România, va avea loc şi un Concurs deschis on-line pentru interpreţi folk, indiferent de vârstă, pe trei secţiuni: 
1. Imnul Festivalului 2019
2. Pentru cel mai interesant cântec patriotic
3. Pentru cel mai bun cântec cu tema Ştefan cel Mare

Piesele vor fi trimise până la data de 1 mai 2019. 

Acelaşi juriu de specialitate vor desemna câte o piesă câştigătoare pentru fiecare secţiune în parte şi vor acorda 3 premii speciale:
Premiul Imnul Festivalului – 1500 lei
Premiul cântec patriotic – 1500 lei
Premiul Stefan cel Mare – 1500 lei

Premiile vor fi oferite în cadrul Galei Laureaţilor din data de 5 mai 2019. Toţi concurenţii si ceilalţi deţinători de drepturi vor trebui să autorizeze folosirea, reproducerea, tipărirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor şi biografiilor lor în contextul promovării si difuzării manifestarii. Aceasta implică şi folosirea fotografiilor şi a oricăror alte materiale audio şi video făcute la repetiţii şi în culise, pentru CD-ul evenimentului, site-ul oficial al festivalului sau al oricărui alt produs realizat de către organizatori și partenerii media. Concurenții trebuie să facă dovada acordului asupra melodiei dat de autorul acesteia.

Informatii suplimentare, zilnic 12.00 – 18.00 la telefon 0746340177 sau 0754610615.

sursa www.bzone-folk.ro

 

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Biciclist în comă, după ce-a fost lovit în plin de o mașină în Stânca

Publicat

pe

Astăzi, 11 iunie, polițiștii rutieri din cadrul Politiei orașului Târgu-Neamț au intervenit la un accident rutier în localitatea Stânca. 

,,Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce o femeie de 33 de ani, din Brusturi, conducea regulamentar un autoturism pe DN15B, in localitatea Stânca, a intrat în coliziune cu un biciclist de 58 de ani din Pipirig, ce se deplasa in aceeasi directie, pe sensul opus de mers.

În urma impactului a rezultat rănirea biciclistului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto au fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Potrivit IPJ Neamț, biciclistul se află în comă.

Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul rutier.

 

Continua sa citesti

Actualitate

Autobasculantă răsturnată la Botești! Șoferul a fost rănit (FOTO)

Publicat

pe

În această dimineață, 11 iunie, pompierii au fost înștiințați despre un accident rutier produs pe DN 2, pe raza comunei Botești. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Neamț, o autobasculantă încărcată cu asfalt s-a răsturnat. Traficul rutier a fost blocat pe un sens de deplasare.

La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD TIM.

,,În urma accidentului rutier produs a rezultat o victimă (neîncarcerată), conducătorul auto, un bărbat de aproximativ 59 de ani. Victima a primit primul ajutor calificat de la membrii echipajului SMURD la locul evenimentului, ulterior fiind transportată la CPU Roman. Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor prin deconectarea bornelor și au curățat/degajat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier”, a declarat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

Continua sa citesti

Actualitate

Tânără din Vânători-Neamț cercetată pentru furt! I-a sustras unui bărbat 100 de lei din buzunar

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au identificat o tânără de 21 de ani, care ar fi sustras o sumă de bani, fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

,,La data de 09 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 65 de ani, din Petricani, despre faptul că i-a fost furată o sumă de bani.

Echipajul de poliție s-a deplasat la locul indicat în sesizare, constatând faptul că în timp ce bărbatul în vârstă de 65 de ani se afla pe strada Mihail Sadoveanu, din Târgu-Neamț, ar fi fost abordat de către o tânără în vârstă de 21 de ani, din localitatea Vânători-Neamț, care profitând de neatenția acestuia i-ar fi sustras din buzunar suma de 100 lei. În urma investigațiilor efectuate polițiștii au identificat tânăra, care avea asupra sa suma de bani în cauză, aceasta fiind predată bărbatului de 65 de ani”, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, în cadrul căruia sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a circumstanțelor în care s-a produs infracțiunea.

Continua sa citesti

Popular