Connect with us

Actualitate

O nouă ediție a Festivalului ,,Bucuria Luminii”, la Casa Culturii din Târgu-Neamț

Publicat

pe

Împreună de Sărbătorile Pascale! În perioada 24 aprilie – 4 mai, la Casa Culturii ,,Ion Creangă” din orașul Târgu-Neamț se va desfășura ediția a XII-a a Festivalului ,,Bucuria Luminii”. Evenimentul este organizat de Casa Culturii, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al orașului.

Festivalul va debuta mâine, 24 aprilie, de la ora 17:00, în sala de spectacole a Casei Culturii, unde va avea loc concertul de pricesne susținut de îndrăgita artistă Paula Seling. Intrarea se va face pe baza unui tichet cu loc în limita locurilor disponibile și cu respectarea măsurilor de prevenire COVID-19.

Duminică, 25 aprilie, târgnemțenii sunt invitați, de la ora 15:00, să asculte Corurile Parohiilor cu un concert de cântece specifice acestei perioade dinaintea Paștelui, precum și un recital de poezie.

Luni, 3 mai, în Parcul Central va fi organizată și o expoziție de ouă încondeiate și felicitări realizate de copii în cadrul atelierelor handmade. Atmosfera va fi întreținută de ansamblurile folclorice ,,Ozana” și ,,Plăieșii”.

Manifestările din cadrul programului vor continua și marți, 4 mai, alături de ansamblul folcloric ,,Ținutul Zimbrului” și de Grupul vocal ,,Urmașii lui Ștefan Vodă”, urmând ca de la ora 17.00, în sala de spectacole a Casei Culturii să aibă loc concertul ,,Bucuria Luminii”.

Festivalul ,,Bucuria Luminii” a devenit deja o tradiție. În fiecare an, în apropierea Sărbătorilor Pascale, la Târgu Neamț se organizează acest eveniment.

Mai jos puteți vedea întregul program al festivalului.

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular