Connect with us

Actualitate

FOTO-VIDEO Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou – Ediția a X-a – 2023

Publicat

pe

Pe scena festivalului au urcat 500 de participanți, iar din cele 22 de grupuri înscrise în competiția evenimentului, Urșii de la Dărmănești din Bacău și Mlădițe de Folclor din Oglinzi s-au clasat pe locul 1. La festival s-au mai acordat două premii pentru locul doi și două mențiuni.

Cei prezenți s-au bucurat de obiceiurile și datinile strămoșești, de alaiul de personaje, de plugușor, de babe și moși, de urși și capre. Toate acestea se păstrează și se promovează în zona Neamțului.

Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou este organizat în fiecare an de Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț, Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu-Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.
Grup Folcloric „Miorița”, Anenii Noi, Rep. Moldova

Urșii de la Dărmănești LOCUL 1, Bacău

Alaiul de urători de la Boiștea LOCUL 2, Boiștea

Datini Drăgușănene, Drăgușeni

Năvala urșilor din Boțești, Girov

Plugul cu boii de la Humulești, Humulești

Banda de Arnăuți Humulești, Humulești

Rândurile de flăcăi din Moldova MENTIUNE Muntenii de Sus, Vaslui

Mlădițe de Folclor (LOCUL 1) Oglinzi

Capra tânără, Oglinzi, Oglinzi

Capra bătrână din Răucești, Oglinzi

Ursul Mare de la Oglinzi, Oglinzi

Banda Arnăuți Răucești, Oglinzi

Capra batrână de la Oglinzi, Oglinzi

Floricică de la Munte LOCUL 2 (COLINDATORI), Piatra Neamț

Capra mută, Preutești, Timișești

Ansamblul Ținutul Zimbrului Târgu Neamț

Ceata Mare Timișești Ion Albu, Timișești

Arnăuții Topolița, Topolița

Sumanarii de la Trifești MENTIUNE, Trifești

Ansamblul „Codrulețul”

Vorona, Botoșani LOCUL 3, Vorona,

Cerbul de la Zbereni

com.Cotnari, IASI – MENTIUNE, Zbereni

Actualitate

Comunicat de presă privind întâlnirea de lucru între reprezentanții Serviciului de Probațiune Neamț și ai localităților aflate în circumscripția Judecătoriei Târgu-Neamț

Publicat

pe

De

Astăzi, 20.09.2023, în cadrul Consiliului Local Tg.-Neamț, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Serviciului de Probațiune Neamț și ai localităților aflate în circumscripția Judecătoriei Târgu-Neamț, în vederea dezbaterii standardelor pentru implementarea corespunzătoare a obligației de muncă neremunerată în folosul comunității, impusă de instanță, în sarcina persoanelor aflate în evidența Serviciului de Probațiune Neamț. La eveniment au participat angajați din 18 primării, iar Serviciului de Probațiune Neamț a fost reprezentat de Stoian Anițoaiei Denisa, Claudia Daniela și Raluca Radu, consilier de probațiune.

Serviciul de Probațiune colaborează cu primăriile din județul Neamț în vederea punerii în executare a sentințelor penale care prevăd această obligație a persoanelor care au comis infracțiuni, iar acest obiectiv este reglementat prin legislația în vigoare. Punerea în practică a prevederilor legale depinde de buna comunicare dintre serviciul de probațiune, ca instituție căreia îi este încredințată prin sentință penală supravegherea, controlul persoanei sancționate, pe de o parte, și instituțiile din comunitate, pe de altă parte. Pentru optimizarea colaborării, Consiliul Local Tg.-Neamț a fost gazda dezbaterilor. În acest context s-au analizat atât punctele tari, cât și ariile de îmbunătățire ale aplicării standardelor de lucru, deoarece instituțiile din comunitate care participă la executarea pedepselor şi a măsurilor neprivative de libertate trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile în conformitate cu prevederile legale.

În prezent, în evidența Serviciului de Probațiune Neamț se află 1847 de persoane sancționate, dintre care 1336 nemțeni au impusă obligația menționată. Consilierii de probațiune au emis peste 250 de decizii de executare a activității neremunerate în cadrul primăriilor comunelor arondate Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor Târgu-Neamț. Aceste persoane aflate în supravegherea serviciului de probațiune beneficiază, fără a trece prin experiența privării de libertate, de avantajul de a-şi îndeplini în continuare rolul lor familial, profesional și economic în societate, creându-se, astfel, premisele reintegrării sociale.

Cadrul legal al activității este conferit de Codul Penal, Legea nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, de Lega nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal și Hotărârea nr. 818/2018 privind aprobarea standardelor minime de lucru în probaţiune pentru instituţiile din comunitate.

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO-VIDEO Turneul de fotbal juvenil Cupa “Cetatea Mușatină” ediția a I-a 2023

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Conferință de presă – USR NEAMT- 27 mai 2023

Publicat

pe

De

USR Neamț a prezentat bilanțul eșecurilor guvernării PSD PNL, în cadrul unei conferințe la care a fost invitat să participe și Radu Mihail, liderul senatorilor USR.

Cartea neagră a guvernării PSD PNL o puteți consulta aici:

PDF Embedder requires a url attribute Cartea-neagra-a-guvernarii-PSD-PNL

Continua sa citesti

Popular