Connect with us

Actualitate

EXPERIENȚĂ DE FORMARE EUROPEANĂ

Publicat

pe

EXPERIENȚĂ DE FORMARE EUROPEANĂ

Erasmus Plus (sau Erasmus+) este un program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Programul pentru perioada 2021-2027 pune un accent puternic pe incluziunea socială, pe tranziția verde și pe cea digitală, dar mai ales pe promovarea participării tinerilor la viața democratică, sprijinind prioritățile și activitățile definite în contextul Spațiului european al educației, în Planul de acțiune pentru educația digitală și în Agenda pentru competențe în Europa.

            În perioada septembrie 2020 – august 2022, Școala Gimnazială Drăgănești a participat, prin intermediul a șapte cadre didactice, la proiectul 2020-1-RO01-KA101-078504, care a avut următoarele obiective: îmbunătățirea relațiilor de comunicare și cooperare cu părinții; utilizarea TIC în procesul educațional; înființarea unei echipe de internaționalizare; plusvaloarea dobândită de fiecare cadru didactic prin experiența inedită la care a participat și prin ceea ce a experimentat, alături de bogăția culturală de care s-a bucurat.

CURSURILE DE FORMARE:

  1. Parents&Teachers – comunicarea dintre școală și părinți.

Cadrele didactice participante – Stafie Alina-Elena și Samson Radu Felicia – și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare și cooperare și au dobândit competențele necesare gestionării unei mai bune relații cu părinții. În urma cursului la care au participat și care s-a desfășurat în Malaga – Spania, și-au dezvoltat tehnici de comunicare non-violentă, au învățat să empatizeze cu interlocutorul și să aplice metode corecte de comunicare, în funcție de situația întâlnită. Cursul a fost organizat de iDevelop Teacher Training pe o durată de 5 zile.

  1. ICT in Education – utilizarea TIC în procesul educațional

Cadrele didactice care au participat la acest curs – Țugui Cristina, Pop Mirela și Butnaru Neculai – și-au îmbunătățit cunoștințele TIC și au dobândit competențele necesare implementării, în procesul de predare-învățare, a unor metode și instrumente inovative care sporesc gradul de atractivitate a materiei școlare: tehnica flipped classroom, utilizarea unor platforme Kahoot, Babadum, ISL Collective, Lyrics Training.

 

  1. Let’s make our school more international: European Project Planning, Design, Management and Funding under Erasmus+internaționalizare

 

Cursul, organizat de Cervantes Training, Madrid, Spania, s-a adresat cadrelor didactice care au dorit să dobândească abilitățile pentru accesarea și gestionarea cu succes a fondurilor europene în domeniul culturii, educației și formării.

Cei doi profesori care au participat la acest curs – Pavăl Mihaela și Sandu Marius –Emanuel – au dobândit, pe parcursul a șapte zile, cunoștințe specifice, abilități și instrumente necesare pentru a concepe propuneri de proiecte eficiente care să le permită să gestioneze un proiect european. De asemenea, formatorii au sprijinit participanții spre crearea condițiilor, în cadrul grupului, de a înființa rețele europene de parteneriat.

 

 

 

Activitățile de mobilitate au avut impact asupra tuturor părților implicate în mod direct sau indirect, prin îmbunătățirea procesului de comunicare dintre școală și părinți, prin atractivitatea procesului educațional datorită inserției instrumentelor și metodelor digitale în procesul de predare-învățare, precum și prin contribuția cadrelor didactice la atingerea obiectivelor din Planul de Dezvoltare European a Școlii.

 

Prof. Țugui Cristina

Prof. Pavăl Mihaela

 

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Moldavian Burger din Târgu-Neamț, câștigător al Recenziei de Aur 2022 din partea Google România

Publicat

pe

De

Un restaurant din Târgu-Neamț se numără printre cele 24 de locații din întreaga țară care au fost premiate anul acesta de GOOGLE  în cadrul proiectului Recenzia de Aur.

Este vorba despre Moldavian Burger, considerată în prezent una dintre cele mai promițătoare afaceri din țară, care au înregistrat pe Google Maps cele mai multe aprecieri din partea clienților, în ultimele 100 de zile.

„Mulțumim, Google România, pentru această inițiativă și pentru că ați recunoscut, răsplătit și premiat munca și filosofia noastră! (…)

Mulțumim oaspeților ce au împărtășit pe contul nostru de Google experiența avută și trăită la noi în restaurant! Fără voi cei care ne-ați fost aproape cu sugestii, recomandări, laude și de ce nu și critici nu am fi obținut acest premiu important!   

Mulțumim furnizorilor noștri pentru promptitudine, pentru calitatea și prospețimea materiei prime!

Și nu în ultimul rând, mulțumim din inimă echipei Moldavian Burger pentru dăruire, implicare și pentru că au fost mereu la înălțime!”, transmit cei din spatele Moldavian Burger, Mirela Mișca și Răzvan Mișca.

Cele 24 de afaceri premiate de Google, printre care și Moldavian Burger din Târgu- Neamț sunt din cele opt regiuni de dezvoltare ale României și trei domenii de activitate (restaurante, hoteluri și cafenele). Potrivit unui comunicat de presă, au fost selectate afacerile din domeniul HoReCa cu un profil verificat și actualizat cu toate detaliile în Google Profilul Companiei, unde au publicat actualizări constante, afacerile care au avut cel puțin 100 de recenzii pe Google Maps și un rating de minim 4,5 stele.

Informații suplimentare despre Recenzia de Aur pot fi găsite aici: goo.gle/recenziadeaur.

Cei mai noi câștigători ai „Recenziei de Aur”:

Regiune Restaurante Hoteluri / Pensiuni Cafenele
Nord Vest Manila – Filipino Food, Satu-Mare Pensiunea La Cassa, Vișeu de Sus Cofeels, Cluj-Napoca
Centru Gastro Local Anca Vlad, Vama Buzăului Pensiunea The Butterfly, Sângeorgiu de Mureș Book Coffee Shop, Brașov
Nord Est Moldavian Burger, Târgu-Neamț Grădinile Romane, Sat Chirițeni, Neamț Chubby Bubble Tea, Iași
Sud Est STAGE – Nice Dining, Galați Lebada Luxury Resort & Spa, Delta Dunării Filicori Zecchini Caffe, Constanța – Bulevardul Tomis
Sud Muntenia Ziba, Păulești,  Prahova Hangița, Câmpulung Muscel Kaldio Ploiești Hale, Ploiești
București – Ilfov Burger & burrito, București Monopoly Hotel, Otopeni Ceramic Cafe, București
Sud Vest GYRO’S time-OBELIX, Râmnicu Vâlcea NOAH river house, Orșova Cutura Coffee, Râmnicu Vâlcea
Vest Al Camineto, Timișoara Vila SaraDa Boutique, Deva Send Coffee, Hunedoara

Echipa Neamt24.ro transmite felicitări, Moldavian Burger, pentru această reușită! Iar dumneavoastră, cititorilor, vă recomandăm să pășiți pragul acestui local cu prima ocazie. Îl găsiți pe strada Cuza Vodă, nr.64, Târgu- Neamț.

Categoric, nu veți regreta!

*Conceptul Moldavian Burger este unul care vrea să ofere un Healthy Food Fast, prin atentia cu care şi-a selectat furnizorii, dar şi prin metodele de preparare in house a multora dintre produsele comercializate!

Mai multe puteți (re)citi AICI, sau pe site-ul oficial, http://www.moldavian-burger.ro/

Continua sa citesti

Actualitate

Corala „Bazil Anastasescu” vă invită la concertul aniversar „25 de ani de ARMONII CORALE”

Publicat

pe

De

Corala „Bazil Anastasescu” vă invită la concertul aniversar „25 de ani de ARMONII CORALE” – Dirijor: Prof. Eugenia Tiugea

 Joi – 6 octombrie 2022, Ora 18:00
Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț
Continua sa citesti

Actualitate

Învățătoare Rodica Pipirigeanu va fi înmormântată …

Publicat

pe

De

Mulțumim tuturor pentru gânduri și susținere în aceste momente grele. Pentru cei care vor să-și ia rămas bun de la doamna învățătoare Rodica Pipirigeanu, îi anunțăm pe aceasta cale ca ea va fi depusa mai întâi la capela bisericii Adormirea Maicii Domnului din Târgu Neamț începând de mâine (Joi 29/09) după amiază pana vineri orele 16:00. Vineri seara ea va fi mutată în biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Humuleștii Noi unde va avea loc și înmormântarea Sâmbata 1 Oct ora 13:30. Dumnezeu să o ierte.

Cu recunoștință.
Familia

Continua sa citesti

Popular