Actualitate
EXPERIENȚĂ DE FORMARE EUROPEANĂ

EXPERIENȚĂ DE FORMARE EUROPEANĂ
Erasmus Plus (sau Erasmus+) este un program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Programul pentru perioada 2021-2027 pune un accent puternic pe incluziunea socială, pe tranziția verde și pe cea digitală, dar mai ales pe promovarea participării tinerilor la viața democratică, sprijinind prioritățile și activitățile definite în contextul Spațiului european al educației, în Planul de acțiune pentru educația digitală și în Agenda pentru competențe în Europa.
În perioada septembrie 2020 – august 2022, Școala Gimnazială Drăgănești a participat, prin intermediul a șapte cadre didactice, la proiectul 2020-1-RO01-KA101-078504, care a avut următoarele obiective: îmbunătățirea relațiilor de comunicare și cooperare cu părinții; utilizarea TIC în procesul educațional; înființarea unei echipe de internaționalizare; plusvaloarea dobândită de fiecare cadru didactic prin experiența inedită la care a participat și prin ceea ce a experimentat, alături de bogăția culturală de care s-a bucurat.
CURSURILE DE FORMARE:
- Parents&Teachers – comunicarea dintre școală și părinți.
Cadrele didactice participante – Stafie Alina-Elena și Samson Radu Felicia – și-au îmbunătățit abilitățile de comunicare și cooperare și au dobândit competențele necesare gestionării unei mai bune relații cu părinții. În urma cursului la care au participat și care s-a desfășurat în Malaga – Spania, și-au dezvoltat tehnici de comunicare non-violentă, au învățat să empatizeze cu interlocutorul și să aplice metode corecte de comunicare, în funcție de situația întâlnită. Cursul a fost organizat de iDevelop Teacher Training pe o durată de 5 zile.
- ICT in Education – utilizarea TIC în procesul educațional
Cadrele didactice care au participat la acest curs – Țugui Cristina, Pop Mirela și Butnaru Neculai – și-au îmbunătățit cunoștințele TIC și au dobândit competențele necesare implementării, în procesul de predare-învățare, a unor metode și instrumente inovative care sporesc gradul de atractivitate a materiei școlare: tehnica flipped classroom, utilizarea unor platforme Kahoot, Babadum, ISL Collective, Lyrics Training.
- Let’s make our school more international: European Project Planning, Design, Management and Funding under Erasmus+ – internaționalizare
Cursul, organizat de Cervantes Training, Madrid, Spania, s-a adresat cadrelor didactice care au dorit să dobândească abilitățile pentru accesarea și gestionarea cu succes a fondurilor europene în domeniul culturii, educației și formării.
Cei doi profesori care au participat la acest curs – Pavăl Mihaela și Sandu Marius –Emanuel – au dobândit, pe parcursul a șapte zile, cunoștințe specifice, abilități și instrumente necesare pentru a concepe propuneri de proiecte eficiente care să le permită să gestioneze un proiect european. De asemenea, formatorii au sprijinit participanții spre crearea condițiilor, în cadrul grupului, de a înființa rețele europene de parteneriat.
Activitățile de mobilitate au avut impact asupra tuturor părților implicate în mod direct sau indirect, prin îmbunătățirea procesului de comunicare dintre școală și părinți, prin atractivitatea procesului educațional datorită inserției instrumentelor și metodelor digitale în procesul de predare-învățare, precum și prin contribuția cadrelor didactice la atingerea obiectivelor din Planul de Dezvoltare European a Școlii.
Prof. Țugui Cristina
Prof. Pavăl Mihaela
Actualitate
VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru
Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.
sursa: doxologia.ro
Actualitate
VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a
Actualitate
Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!
Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ.
Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.
Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????
Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.
????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.
????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????
Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.
Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.
-
Actualitateacum 2 ani
( FOTO ) TRAGEDIE- Doi copii au rămas fără mamă
-
Stiri localeacum 2 ani
KAUFLAND ADUCE DUPĂ EL ALTE 5 MAGAZINE ÎN TÂRGU NEAMȚ
-
Actualitateacum 11 luni
Video cu momentul impactului. Accident violent langa Târgu Neamț (Timișești)
-
Actualitateacum 3 luni
Sfârșit tragic pentru tânăra mamică din Dumbrava! A murit la doar 23 de ani!
-
Actualitateacum 2 ani
Zbor lin, prieten drag!
-
Actualitateacum 3 ani
„Dumnezeu să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna”
-
Actualitateacum 6 luni
Învățătoarea Rodica Pipirigeanu va fi înmormântată …
-
Actualitateacum 3 luni
Dumnezeu să o ierte și cu drepții să o odihnească! – Necrolog