Connect with us

Actualitate

Exclusivități din zona Neamțului. Naționale, europene și mondiale (XVIII)

Publicat

pe

Știați că, singura grădina ZOO din mediul rural din România se află la Vânători Neamț?

 

În comuna Vânători-Neamț există singura grădină zoo din mediul rural care funcționează după toate normativele europene din acest domeniu. Grădina aflată pe teritoriul Parcului Natural Vânători, a fost a fost înființată în 1969 pe o suprafață de 10 hectare și atrage anual zeci de mii de vizitatori, grație speciilor de animale și păsări pe care le deține. Evident, marea atracție sunt zimbrii. În anul 2019 au fost aproximativ 50.000 de vizitatori. Actualmente, turiștii pot admira specii de păsări (păuni, moțate olandeze, fazani, porumbei), animale (porci spinoși, porci mistreți, ratoni, nutrii, mufloni, cerbi lopătari, cerbi carpatini, zimbri), dar pot petrece timpul liber la pescuit pe cele două iazuri din apropiere. Administratorii grădinii zoo sunt soții Constantin și Roxana Cojocariu, care vă așteaptă să le treceți pragul.

 

Prof. Emanuel Bălan

 

Surse:

https://mesagerulneamt.ro/2022/07/comuna-vanatori-neamt-perla-turismului-rural-din-neamt/

https://mesagerulneamt.ro/2020/03/zimbraria-dragos-voda-unicat-in-romania/

 

Sursa foto: https://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/gradina-zoologica-dragos-voda-vanatori-neamt-7_521b0e5ac7b855ff5613fcb7/2_521b108ac7b855ff56140828.html

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular