Connect with us

Stiri locale

Cine este Bianca Mihalcea, al cincilea Golden Buzz de la Românii au Talent 2022. Andi Moisescu a apăsat pe butonul auriu (VIDEO)

Publicat

pe

Cine este Bianca Mihalcea, al cincilea Golden Buzz de la Românii au Talent 2022

Bianca Mihalcea are 16 ani, este din Târgu Neamț și spune că dansul este mai mult decât un talent, face parte din povestea ei. Cel care i-a făcut cunoștință cu această frumoasă parte a trăirilor ei a fost tatăl, care a murit când ea avea 11 ani.

”Dansul m-a salvat. Mi-am transpus durerea”, a spus tânăra înainte de a intra pe scenă.

Ceea ce a urmat a fost un moment care i-a cucerit pe toți cei prezenți în sală. Cel care a apăsat butonul auriu a fost Andi Moisescu!

”Bianca vă așteaptă în semifinală”, a declarat el, fericit și mândru de prestația oferită de puștoaică. Însă și ceilalți au fost de acord, Dragoș menționând:

Timp de câteva secunde, m-am simțit ca la un spectacol”.

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Stiri locale

VIDEO Iustina Elena Obreja- o artistă în devenire

Publicat

pe

De

Astăzi am avut ocazia să cunosc o voce atât de caldă și dulce. Este vorba despre Elena Iustina Obreja.

Iustina, cum îi zic prietenii și familia, este o adolescentă cu multă dăruire pentru școală dar și pentru a străluci pe scenă. Născută la Iași, dar copilărind în Vânători, Iustina este e voce autentică ce transmite emoție si zâmbete prin vocea sa.

Elevă fiind în clasa a X-a a Colegiului Național Ștefan cel Mare din Târgu Neamț, Iustina are rezultate excepționale și reușește să-și facă timp și pentru pasiunile sale.

Parcursul ei în muzică a început în anul 2012, la vârsta de 5 ani.

Dar, o las pe ea să ne spună cu vocea-i caldă despre parcursul ei artistic în acest domeniu.

“Încă de când aveam 5 ani, mergeam la concursuri de muzică alături de verișoara mea care făcea cursuri de canto. Mătușa mea a observat admirația pe care o aveam față de verișoara mea atunci când era pe scenă iar la recomandarea acesteia am început cursurile de canto la Piatra Neamț alături de doamna profesoară Daniela Blănariu.

Pe parcursul anilor am participat la numeroase festivaluri de muzică atât naționale cât și internaționale, tabere muzicale, emisiuni TV si multe altele.

În acești ani au fost alături de mine și domnul profesor Cristian Alivej, doamna profesoară Ionela Cataramă și doamna profesoară Aurora Pala care îmi este acum mentor.

În prezent fac și cursuri de pian la Ale Music School din Tg Neamț, coordonată de domnul profesor Andrei Anghel.”

Foarte interesant acest parcurs al Iustinei, iar eu vreau să o întreb dacă i-a fost ușor să îmbine atât școala cât și pasiunea pentru muzică?

“Nu mi-a fost ușor, însă cu sutinerea părinților și a cadrelor didactice, am reușit și le mulțumesc pe această cale”

Ai avut momente dificile care te-au influențat să renunți?

“Singurul moment dificil a fost perioada pandemiei care m-a indepărtat de scenă , însă am găsit putere să continui iar prietenii, familia si cadrele didactice m-au susținut mereu, chiar și atunci când trebuia să particip la diferite festivaluri sau filmări. “

Iustina, spune-mi te rog, unde te vezi peste ani sau ce îți dorești cel mai mult?

“În legătură cu viitorul profesional încă nu sunt decisă însă indiferent de profesia pe care o voi avea, nu voi neglija muzica deoarece face parte din mine”

Crezi că ai șanse în județul nostru să te lansezi în această industrie sau consideri că în altă parte, ai avea mai mult succes? La Vocea României, nu te-ai gândit să participi?

“Consider că totul depinde de mine și de potențialul meu, dar, cu siguranță, în București sunt mai multe uși deschise. În legătură cu participarea la Vocea României, sunt de părere că mai am nevoie de exercițiu pentru a atinge o astfel de performanță și pentru a mă prezenta în fața unui juriu atât de important. Îmi doresc să o fac atunci când voi ajunge la un nivel mai avansat”

Consider că vocea ta trebuie să se facă auzită în această direcție pentru ca ești o artistă talentată și ai multe de oferit publicului.

“Vă mulțumesc din suflet pentru încurajări și pentru cuvintele frumoase. Le doresc tuturor copiilor și tinerilor mult succes în planul de viitor pe care și-l vor alege,să aibă incredere în ei și să nu renunțe niciodată. Nimic nu este imposibil!”

Spune-mi ceva despre piesa cover-ului “ Mama” la care ai scos și un videoclip.

“Este o piesă dedicată tuturor mamelor, în special mamei mele care a fost mereu alături de mine.

Mama – cel dintâi cuvânt, cel mai dulce zâmbet, cel mai sincer suflet, cel din urmă vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mândră floare, cea mai scumpă carte!, sunt vorbele Iustinei despre mama.

Acest videoclip a fost realizat cu ajutorul :

????& ????: Imperial Dress

???? : Cosmin Diaconita Photographer

????: Mama – Iustina Obreja (Cover Amna)

Negativ: sursă YouTube după original

????️: CristAL Sound Studio – Pală Lucian

Îți mulțumesc, Iustina, pentru cuvintele frumoase și îți doresc să crezi în visul tău, iar succesul va veni inevitabil.

Felicitări și mentorilor care te-au descoperit și îndrumat pe acest drum atât de frumos.

Închei aici articolul despre tine și vreau să redau cuvintele care mi-au rămas în suflet : “Indiferent de oportunitățile pe care viața mi le va oferi, nu voi renunța la această pasiune pentru muzică”.

Urmați-vă visele, doar așa veți reuși să vă descoperiți, să fiți voi înșivă și să vă bucurați de realizările aduse.

“Doresc să transmit tuturor mamelor și femeilor acest mesaj:

Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni.

Să aveți un 8 Martie special! Să fiți sănătoase, să aveți o poftă permanentă de viață si numai bucurie în suflete!”

La mulți ani și din partea mea, tuturor femeilor! Să vă bucurați de tot ce înseamnă ființa voastră , mame, iubite, prietene, să fiți voi și să vă iubiți pretutindeni!

Pe Iustina o găsiți pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/obrejaelenaiustina200 și Instagram: https://www.instagram.com/iustina.obreja…

Felicitări Iustina și mult succes !

@Ana-Maria Checherita

Continua sa citesti

Actualitate

SIMPOZION OMAGIAL – „ION CREANGĂ, MIRACOLUL DE LA HUMULEȘTI. 135 DE ANI DE NEMURIRE”

Publicat

pe

De

In ziua de naștere a marelui nostru Povestitor, Ion Creangă, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” a adus un omagiu deosebit la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamţ. Simpozionul omagial intitulat „Ion Creangă, miracolul de la Humulești. 135 de ani de nemurire” a adunat în același loc personalități remarcabile ale culturii române, precum scriitorul Nicolae Scurtu, poetul Valentin Talpalaru de la Radio Iași, profesorul Muscalu și criticul literar Cristian Livescu.

Participanții au avut ocazia să aducă un sincer omagiu marelui sărbătorit, să amintească de povestile minunate și de umorul inconfundabil al lui Ion Creangă. Astfel, au fost reamintite momentele de glorie ale acestuia, precum „Amintiri din copilărie” sau „Povestea porcului”.

Simpozionul s-a dovedit a fi un moment de reflecție și de recunoaștere a valorilor culturale române, oferind oportunitatea de a celebra moștenirea lăsată de marele povestitor. Astfel, ziua de naștere a lui Ion Creangă a fost sărbătorită cu demnitate și cu respectul cuvenit acestui colos al literaturii române.

Continua sa citesti

Actualitate

El este tânărul de 24 de ani care și-a pierdut viața în accidentul din Petricani.

Publicat

pe

De

Un tânăr de 24 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident rutier. Incidentul a avut loc pe DJ 155I, în localitatea Petricani, unde tânărul a pierdut controlul mașinii sale, lovind un cap de podet și un autoturism parcat, înainte de a se răsturna.

Polițiștii au fost alertați imediat și au demarat ancheta pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs tragedia. Conducătorul auto a fost declarat decedat la fața locului, iar autoritățile încearcă acum să determine cauzele care au dus la producerea accidentului.

Familia și prietenii tânărului sunt în stare de șoc și îndurere, iar comunitatea locală este profund marcată de acest eveniment tragic. Toți cei implicați în tragedie primesc sprijin și încurajare în aceste momente dificile. Speranța este ca ancheta poliției să ofere răspunsuri și să aducă un pic de liniște într-o situație atât de dureroasă.

Continua sa citesti

Popular