Connect with us

Actualitate

Vrei permis de conducere? Când încep examenele și care sunt condițiile

Publicat

pe

Ghișeele de la Direcțiile de Permise și Înmatriculări se redeschid de luni. Vor fi luate unele măsuri care să permită distanțarea socială, iar prefecturile din fiecare județ vor stabili programul de lucru.

Cei care vor să obțină permisul de conducere pot susține proba practică, traseul, de la începutul lunii viitoare, iar de la jumătatea lunii se va relua și examenul teoretic în sală. Comisarul Rodica Popescu de la Direcția de Permise și Înmatriculări a Capitalei a explicat în ce mod vor fi reluate examenele pentru viitorii șoferi.

„ Prima etapă o reprezintă examinarea la proba practică, cu prioritate pentru candidații afectați de măsurile restrictive luate pe perioada stării de urgență, respectiv cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare, programarea din oficiu în ordinea programărilor anterioare sau programarea prin intermediul școlilor de șoferi, cu informarea candidaților de către școlile de șoferi.

În a doua etapă ne propunem reluarea activității de examinare la proba teoretică aproximativ la două săptămâni după reluarea probei practice, în funcție de volumul solicitărilor pentru proba practică”, a spus Rodica Popescu.

 

Aproximativ 70.000 de candidați urmau să susțină examenul pentru obținerea permisului auto în perioada stării de urgență. Ei vor fi reprogramati, potrivit Radio România Actualități.

                                                                                                                      C O M U N I C A T

 

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor  informează că, începând cu 18.05.2020 se vor relua treptat activitatile de relatii cu publicul la toate serviciile publice comunitare, cu exceptia celor aflate in zone cu restrictii – carantinate.

Prioritatea noastra este cresterea capacitatii de preluare a solicitarilor pe linie de inmatriculari/preschimbări permise de conducere prin readucerea in activitate a personalului propriu delegat la alte structuri ca forte de sprijin pe perioada starii de urgenta, întrucât estimăm o creștere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgență.

 

In ceea ce priveste programul de lucru cu publicul al serviciilor publice comunitare acesta difera de la un judet la altul, sens în care recomandam consultarea site-urilor institutiilor prefectului, respectiv site-ul www.drpciv.ro, secțiunea program de lucru serviciul public comunitar, aflată în pagina principală.

Activitatile se vor solutiona doar in baza programarilor online –  accesibile pe site-ul institutiei noastre www.drpciv.ro. Accesul in incinta sediilor se va face controlat, in grupuri mici formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcție de particularitățile spațiului de lucru cu publicul.

In ceea ce priveste activitatea de examinare –preconizăm reluarea acesteia la începutul lunii iunie – în doua etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție si distanțare sociala în vederea limitarii raspandirii coronavirusului.

Prima etapă – examinarea la proba practica pentru cei declarați admis la proba teoretică și programați la proba practică pe durata instituirii stării de urgență  (cu prioritate pentru candidati afectati de masurile restrictive, respectiv cei carora le-au expirat  documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente in perioada imediat urmatoare).

 

In vederea programării candidatilor aflati in aceasta situatie sunt analizate doua posibilitati:

  • Programarea din oficiu cu informarea acestora – in ordinea programarilor anterioare,
  • Programarea prin intermediul scolilor de soferi pe platforma online dedicate – cu informarea candidatului.

 

In a doua etapa –reluarea activitatii de examinare – proba teoretica la aproximativ 2 saptamani, in functie de volumul solicitarilor  pentru proba practica.

 

În vederea desfășurării activității de examinare vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului ;

  • Utilizarea măștilor de protecție – atât pentru candidați cât și pentru examinatori;
  • Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;
  • Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțin 1,5 m;
  • Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susținători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții scolilor de conducători auto;
  • Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială;

CONDUCEREA DRPCIV

 

 

Scoala de soferi RetroDriver anunta inceperea cursurilor incepand cu data de 11.05.2020.
Pentru inscrieri sunati la numarul de telefon 0744533432.
Specificam ca cursurile de legislatie teoretica se vor desfasura on-line pe o perioada de 10 zile lucratoare incepand cu data de 11.05 orele 16.00.
Venim pentru voi cu un pret de criza de doar 1350 lei.
Va asteptam!

Pagina de facebook Retro Driver AICI

 

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular