Connect with us

Anunturi

ULTIMA ORĂ! Doliu în învățământul târgnemțean

Publicat

pe

Cu inimile împietrite de durere, ne rugăm ca bunul Dumnezeu să mângâie sufletul domnului Constantin Spiridonescu, un bun coleg, dascăl dedicat, ce a îndrumat și a modelat generații de elevi. A fost mentor pentru colegii mai tineri și un exemplu de urmat în breasla dascălilor.

Drum lin printre stele, domnule Spiridonescu… Suntem siguri că de acolo ne veți veghea și îndruma așa cum ați făcut-o mereu.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Astăzi, 11 noiembrie 2021, din vasta cancelarie a Colegiului Tehnic „Ion Creangă „, domnul profesor Spiridonescu Constantin a trecut hotarul dintre cele doua lumi , păstrându-și neprețuitele atribute dar luând cu el visele și speranțele. Pașii domnului profesor Spiridonescu Constantin vor trece impozanti pe alte culoare iar acum larma zilei se topește într-o liniște nefirească și nedreaptă.
Pentru noi va rămâne un cadru didactic fără egal, una dintre legendele școlii, un ambițios și energic, în stare să pună la bătaie o avere pentru a-și apăra un punct de vedere. Neîntrecut în a dezvălui misterele fizicii, grădinar de clasă, enciclopedie de cunoștințe și anecdote domnul profesor (Spirache al nostru ) și-a ridicat munca de educator la nivel de măiestrie, căutând să formeze o gândire logică, dusă până la extremele limpezimii și clarității. A marcat o stea in excelența acestei școli prin valoroasele sale lucrări practice de la diverse concursuri la disciplina. Experimentele lui se vor converti în soluții utile pentru existența elevilor noștri care au dorit sa absoarbă din ceea ce el avea de dăruit.
Sub luna de noiembrie , peste iarba uscată, sub răsfățul florilor de toamnă, în liniștea nefirească a sălilor și culoarelor , zicem cu toții într-un glas că talentul i-a încoronat sfârșitul!
Veșnică pomenire și cinstire!

 

 

NEAMT24.ro transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Actualitate

Femeia – forța motrice în proiectele comunității

Publicat

pe

De

‼️Un eveniment dedicat femeilor implicate în proiectele comunității.

Vineri 3 martie, de la ora 16, Asociatia Cultural Socială Economica Christiana organizează în sala de ședințe de la Maxx Computers SRL o masă rotundă specială, dedicată femeilor remarcabile implicate în proiecte speciale și care fac o diferență pozitivă în comunitățile lor.

❗Femeia – forța motrice în proiectele comunității

➡️Acest eveniment va aduce la un loc câteva femei puternice și inspiraționale, lideri în diverse domenii.

Se va discuta despre provocările și obstacolele cu care s-au confruntat în timpul proiectelor lor, precum și despre soluțiile creative pe care le-au găsit.

✅Întâlnirea este organizată cu ocazia apropiata Zilei Internaționale a Femeii și reprezintă un mod excelent de a recunoaște și a celebra puterea și impactul femeilor în comunitățile noastre.

▶️Invitate

Iulia Lung – activist civic

Dr.Elena Hâncu – medic specialitatea Geriatrie și Gerontologie

Lidia Avădănii – manager proiecte europene

Gabriela Pricope – inițiator „Clubul Familiilor Adoptatoare”

Moderator: Cristina Demetercă, președinte Asociația Cultural Socială Economică Christiana

Partener media:

Neamt24 și Radio M Plus .

Continua sa citesti

Actualitate

Gabriela, o femeie de 47 de ani din Târgu-Neamț, a dispărut.

Publicat

pe

De

La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către un bărbat, de 81 de ani, din Târgu-Neamț, cu privire la faptul că, fiica sa AXINTE GABRIELA în vârstă de 47 ani, din aceeași localitate, a părăsit în mod voluntar domiciliul în cursul aceleași zile, la ora 09:30 și nu a mai revenit până în prezent.

AXINTE GABRIELA

Semnalmente: înălţime – 1. 70 m, greutate – 65 de kilograme, consituție atletică, păr scurt grizonat, ochi căprui.

La momentul dispariției aceasta era îmbrăcată cu un palton cu guler din blană, de culoare negru, pantaloni culoare închisă, ghete și căciulă din blană de culoare maro.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

Continua sa citesti

Popular