Connect with us

Anunturi

ULTIMA ORĂ! Doliu în învățământul târgnemțean

Publicat

pe

Cu inimile împietrite de durere, ne rugăm ca bunul Dumnezeu să mângâie sufletul domnului Constantin Spiridonescu, un bun coleg, dascăl dedicat, ce a îndrumat și a modelat generații de elevi. A fost mentor pentru colegii mai tineri și un exemplu de urmat în breasla dascălilor.

Drum lin printre stele, domnule Spiridonescu… Suntem siguri că de acolo ne veți veghea și îndruma așa cum ați făcut-o mereu.

Dumnezeu să-l odihnească!

 

Astăzi, 11 noiembrie 2021, din vasta cancelarie a Colegiului Tehnic „Ion Creangă „, domnul profesor Spiridonescu Constantin a trecut hotarul dintre cele doua lumi , păstrându-și neprețuitele atribute dar luând cu el visele și speranțele. Pașii domnului profesor Spiridonescu Constantin vor trece impozanti pe alte culoare iar acum larma zilei se topește într-o liniște nefirească și nedreaptă.
Pentru noi va rămâne un cadru didactic fără egal, una dintre legendele școlii, un ambițios și energic, în stare să pună la bătaie o avere pentru a-și apăra un punct de vedere. Neîntrecut în a dezvălui misterele fizicii, grădinar de clasă, enciclopedie de cunoștințe și anecdote domnul profesor (Spirache al nostru ) și-a ridicat munca de educator la nivel de măiestrie, căutând să formeze o gândire logică, dusă până la extremele limpezimii și clarității. A marcat o stea in excelența acestei școli prin valoroasele sale lucrări practice de la diverse concursuri la disciplina. Experimentele lui se vor converti în soluții utile pentru existența elevilor noștri care au dorit sa absoarbă din ceea ce el avea de dăruit.
Sub luna de noiembrie , peste iarba uscată, sub răsfățul florilor de toamnă, în liniștea nefirească a sălilor și culoarelor , zicem cu toții într-un glas că talentul i-a încoronat sfârșitul!
Veșnică pomenire și cinstire!

 

 

NEAMT24.ro transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Actualitate

Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” Humulești rămane inchis

Publicat

pe

De

Având în vedere aparițiile recente din presa locală și națională, privitoare la redeschiderea Muzeului Memorial ,,Ion Creangă” Humulești, facem precizarea că la începutul lunii februarie a acestui an a avut loc recepția lucrărilor, iar conform normelor de conservare aplicabile patrimoniului istoric mobil, amenajarea expoziției de bază poate fi făcută într-un interval de 3-6 luni de la încheierea lucrărilor.

Din acest motiv, Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” Humulești nu va putea fi vizitat decât la o dată ce va fi ulterior anunțată, dar nu mai târziu de începutul lunii iunie a acestui an.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

SURSA: Complexul Muzeal Național Neamț 

Continua sa citesti

Actualitate

Proiectul bugetului local de venituri și cheltuieli al oraşului Târgu-Neamţ pe anul 2024 şi Lista de investiţii pentru anul 2024

Publicat

pe

De

CONSULTARE PUBLICĂ – 19.01.2024-02.02.2024

(În conformitate cu prevederile Legii nr.52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată)

Proiectul cu documentaţia de bază pot fi consultate:

– pe site-ul Primăriei oraşului Târgu-Neamţ la adresa www.primariatarguneamt.ro – secţiunea DEZBATERI PUBLICE – Proiecte supuse dezbaterii publice – https://www.primariatarguneamt.ro/proiecte-supuse…

– la sediul Primăriei oraşului Târgu-Neamţ, str. Ştefan cel Mare nr.62 (panoul de afişaj)

– la Compartiment Informare și Relaţii Publice-Biroul 5 din cadrul Primăriei oraşului Târgu-Neamţ

Proiectul se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Biroul 5.

Cetățenii pot trimite în scris propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare privind conținutul proiectului de buget supus dezbaterii publice în perioada consultării publice.

La data întocmirii proiectului de buget pentru anul 2024, nu aveam repartizate :

*Sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor si Municipiului Bucureşti:

*Sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale- Consiliul Județean Neamț;

Menţionăm că Proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli al Orașului Târgu-Neamț pe anul 2024, reprezintă necesarul estimat pentru anul 2024, urmând ca la data comunicării sumelor repartizate, acesta sa fie modificat cu încadrarea în creditele bugetare

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț ROSSAL – Noi tarife pentru gunoi de la 1 februarie 2024

Publicat

pe

De

ROSSAL S.R.L  Roman vă face cunoscut că în baza Hotărârii nr. 4/12.01.2024 a AGA ADI ECONEAȚ-Zona 3, începând cu data de 01 februarie 2024, tarifele de prestare ale serviciului de salubrizare se vor modifica după cum urmează:

TARIFELE PENTRU ACTIVITĂȚI DE SALUBRIZARE (fără TVA):

    a.Activitate de colectare separată și transport separat  al deșeurilor de hartie, plastic, metal și sticla din deșeurile municipal:

Mediul rural poarta

Tarif: 500,26  lei/tonă

Tarif utilizatori casnici : 1,85 lei/pers/lună

Tarif utilizatori non casnici : 175,09 lei/mc

Mediul rural platformă, urban

Tarif: 297,88 lei/tonă

Tarif utilizatori casnici rural : 1,10 lei/pers/lună

Tarif utilizatori casnici urban : 2,11 lei/pers/lună

Tarif utilizatori non casnici : 104,26 lei/mc

    b.  Activitatea de colectare separată si transport separate al deșeurilor reziduale, inclusive a reziduurilor menajere și  similare și  al altor deșeuri colectate separat decât  cele din hârtie, metal, plastic și sticlă:

Mediul rural poarta

Tarif : 394,46 lei/tonă

Tarif utilizatori casnici : 4,85 lei/pers/lună

Tarif utilizatori non casnici :138,06 lei/mc

Mediul rural platformă, urban

Tarif : 268,38 lei/tonă

Tarif utilizatori casici rural : 3,30 lei/pers/lună

Tarif utilizatori casnici urban : 6,36 lei/pers/lună

Tarif utilizatori non casnici : 93,93 lei/mc

  • Activitatea  de sortare a deșeurilor de hârtie, metal, plastic și sticlă colectate separat:

    Tarif : 248,99 lei/tonă

    Tarif utilizatori casnici rural : 0,92 lei/pers/lună

    Tarif utilizatori casnici urban :1,77 lei/pers/lună

     Tarif utilizatori non casnici :87,15 lei/mc

  • Activitatea de transfer a deșeurilor reziduale, inclusive a reziduurilor menajere și similar și  altor deșeuri colectate separat decât cele de hârtie,metal, plastic și sticlă:

Tarif : 115,63 lei/tonă

Tarif utilizatori casnici rurali: 1,42 lei/pers/lună

Tarif utilizatori casnici urban : 2,74 lei/pers/lună

Tarif utilizatori non casnici : 40,47 lei/mc

În conformitate cu prevederileart. 28 10 ( 1 ) Hotărârea  nr. 16/ 23.11.2022 a AGA  ADI ECONEAMȚ-Zona  3, constituie temei legal pentru emiterea facturii de către operator, fără a fi necesară încheierea unui act adițional a contractual de prestare a serviciului.

Continua sa citesti

Popular