Connect with us

Actualitate

Școala civică: 20 de nota ZECE

Publicat

pe

Asociaţia Pro Democrația Club Târgu Neamț, a organizat în perioada 24-26 octombrie 2018, la Tabăra Oglinzi activitatea, Școala civică:20 de nota 10, parte a proiectului Tineri pentru societate:20 de nota 10.
La aceasta activitate au participat 20 de tineri liceeni din cele trei licee ale orașului Tîrgu Neamț, Colegiul Național „Ștefan cel Mareˮ, Colegiul Tehnic „Ion Creangăˮ și Liceul „Vasile Contaˮ, printre aceștia aflându-se și cei trei președinți aleși ale Consiliilor Școlare ale Elevilor, Adumitroae Maria- Colegiul Național „Ștefan cel Mareˮ, Amătăsoaei Cristin- Colegiul Tehnic „Ion Creangăˮ și Spiescu Renata-  Liceul „Vasile Contaˮ.
Timp de 3 zile tinerii au participat la ateliere de lucru despre implicare civică și voluntariat despre cum poți deveni un lider, simulând chiar  o campanie pentru alegerea primarului orașului și au învățăt cum pot deveni un antreprenor de succes. Formatori la această activitate au fost domnii profesori, Ioan-Romeo Roman, Radu-Mihail Pintilie și Emanuel Bălan.
Cu această ocazie fiecare participant a primit și ghidul Educația civică a tinerilor, realizat în acest proiect și cu implicarea formatorilor și a consilierilor educativi din cele trei licee, Mariana Munteanu, Ioniță Elena și Stafie Raluca.
Tot pe finalul tabarei s-au înființat și cele trei Grupurilor de inițiativă civică,care sub coordonarea consilierului educativ vor identifica probeleme ale tinerilor și vor încerca soluționarea acestora.
Proiectul se axează pe stimularea participarea tinerilor la viața societății prin diversificarea și dezvoltarea de acțiuni specifice de voluntariat, educație civică și implicarea socială. Scopul este combaterea discriminării tinerilor și femeilor din politică, iar obiectivele proiectului sunt creșterea implicării tinerilor în viața societății și înființarea și dezvoltarea grupurilor de inițiativă civică (GIC).
Finanțator este Direcția Județeană de Sport și Tineret Neamț.

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Fără apă în Târgu Neamț, astăzi 30 iulie (9 străzi afectate)

Publicat

pe

De

Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile identificată pe strada Vultur din orașul Tg. Neamț, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în orașul Tg. Neamț astăzi, 30.07.2021, în intervalul orar 09.30-13.00.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile: Vultur, George Coșbuc, Panduri, Băile Oglinzi, Mărășești, Ion Roată, Cornilor, Veterani, Izvor.
Ne cerem scuze tuturor utilizatorilor afectați pe care îi asigurăm că echipele APA SERV fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt și pentru reluarea furnizării apei potabile.
Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei http://www.apaserv.eu.

Continua sa citesti

Actualitate

A fost actualizată lista țărilor – Lista intră în vigoare începând cu data de 1 august 2021

Publicat

pe

De

A fost actualizată lista țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată conform Hotărârii nr. 52 din 29.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Lista intră în vigoare începând cu data de 01.08.2021, ora 00:00
Pentru informații suplimentare, recomandăm contactarea
Institutului Național de Sănătate Publică:
TELVERDE: 0800 800 358 precum și
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA BUCURESTI
Call Center 021.9462
Tel Verde 1: 021.642.22.26
Tel Verde 2: 021.642.28.29
Tel Verde 3: 021.642.20.07
Tel Verde 4: 021.642.20.08
Continua sa citesti

Actualitate

Donare de sânge joi 5 august 2021 – Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț

Publicat

pe

De

Donare de sânge joi 5 august 2021 – Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț face apel către toți cei care vor ajute la salvarea unei vieți, doneze o picătură de sânge.
Cei care doresc facă acest gest umanitar sunt rugați se prezinte la Punctul de Transfuzie al Spitalului, pentru a fi luați în evidență,iar acțiunea de donare va avea loc joi 5 august 2021.
Donatorii beneficiază de tichete de masă de 70 RON și o zi liberă (în ziua donării) pentru salariați.
Pentru a deveni donator de sânge trebuie îndeplinite următoarele condiții:
-varsta intre 18-50 ani
-greutate peste 50 kg
-puls regulat 60-100 batai/minut
-tensiune arteriala sistolica intre 100-140 mmHg
-femeile sa nu fie: insarcinate, in perioada de lehuzie sau menstruatie
-sa nu fi consumat grasimi sau alcool cu cel putin 48 ore inaintea donarii
-sa nu fie sub tratament pentru: boli de inima, boli renale ,boli hepatice,boli endocrine.
Donatorii nu trebuie sa aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:
-hepatita orice tip
-tuberculoza
-sifilis
-infectie HIV, SIDA
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloza
-ulcer gastro-duodenal
-diabet zaharat
-boli de inima
-boli de piele :psoriazis ,vitiligo
-miopie forte (-6 dioptrii)
-cancer
Continua sa citesti

Popular