Actualitate
Proiectele europene explicate pentru societatea civilă din regiunea transnistreană

Recent, Asociația Pro Democrația Club Târgu-Neamț a participat prin președintele Emanuel Bălan la seminarul de instruire privind proiectele externe – europene în special – la care sunt eligibile organizațiile societății civile și administrațiile din regiunea transnistreană. Evenimentul desfășurat la Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, a reunit 23 de participanți din orașele Tiraspol, Bender și satele Bîcioc, Tocmagiu, Teiu, Krasnogorka și Speia (toate din raionul Grigoriopol), reprezentând administrații locale, instituții de învățământ, ONG-uri și grupuri de inițiativă civică.
Expertul APD Club Târgu-Neamț a prezentat finanțatorii disponibili pentru regiunea trasnistreană, atât la nivel de macro-proiecte (Programul Operațional Comun România – Republica Moldova, inițiativele UE ”Dunărea” și ”Marea Neagră”), cât și la nivel de proiecte destinate societății civile (GIZ, USAID, Fundația Soros, ambasadele SUA, Elveției, Finlandei, etc.). Unele proiecte disponibile cu termen de aplicare valabil au generat interesul participanților, prin urmare în scurt timp ne așteptăm la inițiative de proiect venite din partea cetățenilor de pe malul stâng al Nistrului. Seminarul a avut și parte practică la care participanții au fost puși să identifice o problemă din localitățile acestora pe care să o stransforme într-un viitor proiect de finanțare.
Seminarul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Proiectului „Școala succesului european în Republica Moldova și regiunea transnistreană: abilitare și promovare pentru comunități prospere”, în cadrul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer și implementat de asociația „ASTRA-Anenii Noi” (manager de proiect Stela Zelinski). Proiectul are drept scop de a crește gradul de informare a locuitorilor unităților administrativ-teritoriale selectate, dar și a liderilor asociațiilor din regiune (raioanele Anenii Noi, Grigoropol și municipiul Bender), privind importanța Uniunii Europene și abilitarea civică a lor cu cunoștințe și deprinderi de scriere a proiectelor.
Actualitate
VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru
Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.
sursa: doxologia.ro
Actualitate
VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a
Actualitate
Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!
Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ.
Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.
Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????
Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.
????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.
????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????
Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.
Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.
-
Actualitateacum 2 ani
( FOTO ) TRAGEDIE- Doi copii au rămas fără mamă
-
Stiri localeacum 2 ani
KAUFLAND ADUCE DUPĂ EL ALTE 5 MAGAZINE ÎN TÂRGU NEAMȚ
-
Actualitateacum 10 luni
Video cu momentul impactului. Accident violent langa Târgu Neamț (Timișești)
-
Actualitateacum 3 luni
Sfârșit tragic pentru tânăra mamică din Dumbrava! A murit la doar 23 de ani!
-
Actualitateacum 2 ani
Zbor lin, prieten drag!
-
Actualitateacum 3 ani
„Dumnezeu să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna”
-
Actualitateacum 6 luni
Învățătoarea Rodica Pipirigeanu va fi înmormântată …
-
Actualitateacum 3 luni
Dumnezeu să o ierte și cu drepții să o odihnească! – Necrolog