Actualitate
prof. drd. Emanuel Bălan – 1 decembrie, ziua naţională a României

LA MULTI ANI ROMANIA !
România Mare (din păcate ciuntită) face astăzi 101 de ani, 101 de ani de la momentul 1918, care a constituit apogeul unității românilor. 1918 este meritul celor care și-au asumat responsabilitatea enormă în cel mai important moment al istoriei noastre. Fără munca lor și fără puterea de a trece peste diferențele politice, nu știm cum ar fi arătat această 101 de ani. Dincolo de viața de zi cu zi, 1 Decembrie este o zi a responsabilității.
Unirea făcută la 1918, de niște vizionari, rivalizează palid azi cu faptele de „vitejie” ale personajelor contemporane. La 1918, oamenii politici cei mai diferiți, liberali, social-democrați, chiar și conservatori au știut să-și dea mâna și să lucreze împreună. Aveau în comun un lucru: toți doreau o Românie unită și democratică, un acasă în care fiecare să se poată dezvolta liber.
Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independența și libertățile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem și în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru. Ultimii treizeci de ani au adus democrație, libertăți și un început de prosperitate.
De 30 de ani nu facem decât să destrămăm ideea națională, ideea de stat. Facem tot ce putem ca să desfacem unitatea națională, nu să o întărim, nu se mai dă suficientă atenție istoriei în școală, pentru că se încearcă să ni se șteargă istoria, se încearcă să ni se șteargă tot trecutul, iar fără să ne cunoaștem istoria, fără să ne cunoaștem rădăcinile, nu avem o identitate și nu vom putea realiza niciodată nimic.
Ne prefacem că nu vedem situația românilor din Bucovina, din sudul Basarabiei din Serbia și Ungaria, supuși unei deznaționalizări feroce din partea autorităților ucrainene, sârbe și maghiare sau a maghiarizării românilor din Covasna și Harghita. Suntem absenți și din Basarabia, deși este datoria noastră sa fim prezenți acolo. Din păcate, nu am știut a ne cinsti făuritorii Marii Uniri, eroii de la Mărăști, Mărășești și Oituz, mulți dintre aceștia pierind la Sighet, Gherla, Aiud în anii ’50, când au fost condamnați pentru imaginare fapte. Acești martiri veritabili ai neamului încă așteaptă un gest simbolic de reabilitare, de dreptate postumă din partea instituțiilor statului român. Pentru tineri este important să știe trecutul nostru. Dacă nu vor știi ei trecutul și dacă trecutul va fi din ce în ca mai puțin cunoscut până la a fi uitat sau ignorat, atunci n-o să avem nici viitor ca națiune.
„Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața”, spunea fostul Rege Mihai I.
România a răzbit de-a lungul istorie sale prin idealurile marilor oameni pe care i-a avut, iar azi la 101 de ani este timpul să ne privim în oglindă și să ne întrebăm ce am făcut fiecare dintre noi, pentru România, dacă ne-am îndeplinit datoria. Să ne întrebăm ce lăsăm notabil în urma noastră pentru că așa cum spunea Regele Mihai, România este țara luată cu împrumut de la nepoții noștri, ce am dat societății fără să cerem nimic în schimb și pe cine mandatăm să ne decidă soarta ȚĂRII!
Haideți, ca împreună să facem România măreață din nou și să nu uităm să iubim România mereu.
La mulți România și români oriunde v-ați afla.
Așa să ne ajute Dumnezeu!
Actualitate
VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru
Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.
sursa: doxologia.ro
Actualitate
VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a
Actualitate
Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!
Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ.
Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.
Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????
Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.
????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.
????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????
Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.
Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.
-
Actualitateacum 2 ani
( FOTO ) TRAGEDIE- Doi copii au rămas fără mamă
-
Stiri localeacum 2 ani
KAUFLAND ADUCE DUPĂ EL ALTE 5 MAGAZINE ÎN TÂRGU NEAMȚ
-
Actualitateacum 10 luni
Video cu momentul impactului. Accident violent langa Târgu Neamț (Timișești)
-
Actualitateacum 3 luni
Sfârșit tragic pentru tânăra mamică din Dumbrava! A murit la doar 23 de ani!
-
Actualitateacum 2 ani
Zbor lin, prieten drag!
-
Actualitateacum 3 ani
„Dumnezeu să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna”
-
Actualitateacum 6 luni
Învățătoarea Rodica Pipirigeanu va fi înmormântată …
-
Actualitateacum 3 luni
Dumnezeu să o ierte și cu drepții să o odihnească! – Necrolog