Connect with us

Actualitate

Personalități ale Ținutului Neamț (LV). Heinrich Benedict, un stomatolog controversat

Publicat

pe

Heinrich Benedict, un personaj de altfel controversat prin prisma carierei sale, sa născut în 1928, la Târgu-Neamț, într-o familie de mici comercianți.  În 1936, familia se mută la București, iar în 1951, aceasta emigrează în Israel. Urmează cursurile Liceului Comercial „Max Aziel” din București, însă nu știm dacă le-a și terminat. Din unele documente de arhivă, reiese că în perioada 1942-1948, a fost asistent al medicului stomatolog Nathan Rozenstein.  Ajuns în  Israel, practică medicina pânî în 1960, când un tribunal israelian îl condamnă pentru practicarea medicinei fără autorizație. După condamnare, s-a stabilit în Germania Federală, la Bremen, unde își deschide un cabinet de tehnică dentară.Se înscrie, culmea la un doctorat la Institutul de Medicină și Farmacie din București. Date interesante despre biografia sa, se regăsesc într-o notă informativă a Securității din 1988, publicată de istoricul Mihai Stănescu[1]. Prin intermediul Interpolului, Securitatea află că, Benedict era căutat în 1979 de biroul germen pentru „escrocherie, uz de identitate și titluri false”, fiind condamnat în 1982 de către un Tribunal din Bremen, la 4 ani de închisoare pentru diverse infracțiuni. Se refugiază în Israel, unde deja deținea trei cabinete dentare. În vara lui 1988, trimitea o scrisoare Elenei Ceaușescu prin care solicita înființarea în România a unui centru internațional de implantologie orală, acesta fiind momentul când Securitatea intră pe fir și investighează viața acestuia. Despre Benedict vorbește și Vlad Solomon pe blogul său, spunând despre acesta că, Benedict era destul de cunoscut ca dentist în Israel unde brevetase mai multe invenții printre care și implantul cu titan, fiind stomatologul lui Shimon Peres sau Yitzhak Rabin. Solomon spunea că, Benedict  „era un personaj controversat, multi au vrut sa-i faca rau in Israel, majoritatea din invidie. Heinrich, bun prieten al meu, om cu inima de aur, avea insa tendinta de a atrage focul asupra sa”.[2] A decedat în 2002.

 

Prof. Bălan Emanuel

 

[1] https://evenimentulistoric.ro/cazul-falsului-medic-matteo-politi-redeschide-arhivele-patania-e.html .

[2] https://acum.tv/articol/9338/

 

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular