Connect with us

Actualitate

Mihai Vornicu – „Fără secrete la Primăria Timișești!”

Publicat

pe

Fără secrete la Primăria Timișești! Toate ședințele să fie online, angajările și achizițiile la vedere. Gata cu șmecheriile!
Așa cum am anunțat în campania electorală, este momentul ca lucrurile la Primăria Timișești să se schimbe, iar pentru acest lucru un prim pas este informarea cetățenilor privind toate deciziile emise de aparatul administrativ al Primăriei.
Pentru că nu ne mai dorim secrete, lucruri făcute pe sub mână, iar pentru ca toți locuitorii din Timișești să fie la curent pe ce se cheltuiesc banii, eu Mihai Vornicu, consilier local al USR-PLUS, am inițiat un proiect de hotărâre privind transparentizarea măsurilor luate de primărie.
Știu că sună mai pompos, însă ca să fie pe înțelesul tuturor, voi enumera aici cele mai importante prevederi:
1. Toate ședințele de consiliu local să fie transmise live pe Facebook sau pe Youtube, astfel încât orice cetățean din Timișești să le poată urmări.
2. Înființarea portalului ComunaTimisesti.eu unde să fie stocate toate înregistrările ședințelor de consiliu local, astfel încât oricine își dorește să vizioneze o înregistrare anume, de la o anumită dată să o facă oricând dorește.
3. Tot pe portalul amintit să fie publicate toate anunțurile privind achizițiile Primăriei. De-a lungul timpului am aflat de tot felul de firme care au venit în comună și au câștigat licitații, au încasat bani folosindu-se de prietenii din primărie care le-au dat contracte grase. Spunem stop și acestor combinații murdare.
4. De asemenea, pe ComunaTimisesti.eu să fie publicate toate anunțurile de angajare în Primărie. După concurs să fie făcute publice și rezultatele astfel încât orice locuitor să poată avea acces la această informație.
5. Publicarea informațiilor să nu fie făcută când își aduce aminte primarul, ci la intervale clare, definite în acest proiect de hotărâre. Totodată, publicarea tuturor informațiilor pe ComunaTimisesti.eu să fie dublată și de publicarea lor pe pagina oficială a Primăriei, conform legilor în vigoare.
Gata cu contractele pe sub mână, gata cu secretele la Primăria Timișești. Sper ca toți ceilalți consilieri locali să aibă curaj, să fie onești și să mă susțină în acest demers. Pentru ca proiectul să treacă este nevoie și de votul lor. Dacă au respect pentru cetățenii care i-au votat la alegerile locale, dacă sunt în slujba locuitorilor din Timișești, consilierii locali trebuie să voteze acest proiect!


Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Ateliere creative pentru copii, la Casa Culturii ,,Ion Creangă” din Târgu-Neamț

Publicat

pe

În această perioadă, în fiecare zi de marți, între orele 11:00-13:00, la Casa Culturii ,,Ion Creangă” s-au desfășurat ateliere handmade de confecționat ornamente pentru Paști, felicitări, colaje, ouă încondeiate, cusături, activități derulate în cadrul proiectului ,,SĂRBĂTORILE PASCALE LA ROMÂNI”, ediția I, coordonat de prof. Gîtlan Maria, Clubul Copiilor Târgu Neamț și prof. Ciudin Brândușa, C.S.E.I. Târgu Neamț.

,,Proiectul și-a propus ca prin activitățile derulate, elevii să aibă posibilitatea să-și descopere talentele, creativitatea, să socializeze într-un mediu sigur, non-violent, să fie stimulați să lucreze, să împărtășească experiențe culturale, de artă populară și să-și dezvolte competențe practice.

Lucrările copiilor pot fi admirate la Casa Culturii până la Sărbătoarea Paștelui, iar în zilele de Paști, pe 3 și 4 mai vor fi expuse în Parcul Central de lângă Casa Culturii la activitățile Festivalului Bucuria Luminii. Felicitări copiilor și cadrelor didactice implicate!”, au transmis reprezentanții Casei Culturii din Tâgu-Neamț.
Continua sa citesti

Actualitate

Bărbat căutat la nivel național pentru constituirea unui grup infracțional și șantaj, prins la Piatra-Neamț

Publicat

pe

Un bărbat din Roman, pe numele căruia Tribunalul Neamț a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, a fost depistat și încarcerat de polițiști. Ieri, 19 aprilie, în baza activităților informativ-operative desfășurate de polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției municipiului Roman în colaborare cu polițiștii Serviciului Investigaţii Criminale Neamţ a fost depistat, în municipiul Piatra Neamț, un bărbat de 42 de ani, căutat la nivel național.

,,Cel în cauză s-ar fi sustras de la punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Neamţ la data de 9 aprilie 2021, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi şantaj.

În fapt, în cursul anului 2017, cel în cauză împreună cu mai mute persoane s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, al cărei scop ar fi fost obţinerea unor foloase injuste prin acţiuni de ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor societăți comerciale din municipiul Roman, care administrau săli de jocuri de noroc.  

Aceștia ar fi amenințat cu acte de violență atât angajații care își desfășurau activitatea în sălile respective, cât și clienții. Prin aceste acțiuni, ar fi determinat reprezentanții acestor săli să le achite taxă de protecție”, potrivit Poliției Neamț.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

 

 

Continua sa citesti

Actualitate

Slujba Învierii va fi oficiată în afara bisericii! Vezi anunțul făcut de premierul Florin Cîțu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu a declarat luni seara, 19 aprilie, că slujbele din noaptea de Paști vor fi ținute în afara bisericii, cu respectarea regulilor de distanțare. Miercuri va avea loc o discuție cu reprezentanții cultelor religioase pentru a organiza noaptea Paștelui Ortodox.

Șeful Guvernului a mai spus că în localitățile în care se ajunge la o rată de 60% de persoane vaccinate ar putea să nu mai existe restricții și că trebuie să fie luate în vedere alte măsuri sub formă de premiere pentru personalul companiilor care se vaccinează.

Iată cele mai relevante declarații:

  • Am discutat și cu primarii PNL și șefii de CJ, să vorbească despre beneficiile campaniei de vaccinare, dar la țară e nevoie de primar și de preot;
  •  Este nevoie de toată lumea, din ce am văzut eu și biserica, și toate cultele susțin campania în acest moment;
  • Eu cred că preoții susțin campania de vaccinare. Voi avea o discuție cu cultele din nou, miercuri, pentru noaptea de Paști, să vedem cum organizăm noaptea de paști ortodox;
  • Tot trebuie să avem niște reguli de distanțare, în jurul bisericii, etc. S-a putut și până acum se va putea și în noaptea de Paști. Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare;
  • În acest moment dacă vrem să revenim la normalitate trebuie să avem această campanie de succes;
  • Sunt sigur că vom atinge aceste borne, sunt foarte optimist după discuțiile de la Cluj. Toți vor să aibă o normalitate, să fie închiși, deschiși etc;
  • Dacă ai tot personalul vaccinat, vorbim despre o altă situație. Noi vrem cu toții sau nu vrem să revenim la normalitate? Singura cale este vaccinarea;
  • Dacă se ajunge într-o localitate cu 60 % vaccinați, să nu mai existe restricții. Vom vedea, nu știu;
  • Putem să discutăm alte măsuri, pentru personal care este vaccinat, trebuie să existe o primă, potrivit Gt4media.
Continua sa citesti

Popular