Connect with us

Politica

Dan Barna despre Mihai Vornicu USR Plus + Timișești

Publicat

pe

Duminică, 20 septembrie 2020, a avut loc la Roman conferința de presă ce l-a avut în centrul discuției pe Dan Barna, membru al Camerei Deputaților din 2016 și președinte al Uniunii Salvați România. Mihai Vornicu, candidat la funcția de primar al comunei Timișești din partea alianței USR Plus+ este susținut de către Dan Barna.

Mihai vorbește, pur și simplu, despre utilitățile unei comune civilizate, drum, canal, apă, lucrurile acelea de care avem cu toții nevoie pentru a putea vorbi de o țară ca afară. 27 septembrie, mergeți cu toții la vot! Votați USR Plus+ pe toate listele, și la consiliul Județean și la consiliul local, acolo în Timișești și mai ales, Mihai Vornicu primar. Împreună puteți face o viață mai bună în Timișești!” – a spus Dan Barna despre candidatul Mihai Vornicu.

 

 

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO AUR la Targu Neamt, 24 ianuarie 2022

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO Hai să dăm mână cu mână! 163 de ani de la Unirea Principatelor Române!

Publicat

pe

De

Pe 24 ianuarie se împlinesc 163 de ani de la dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza. Două discursuri sintetizează importanța acestui eveniment, două discursuri diferite, două discursuri care sunt și astăzi actuale și care ne îndeamnă la a medita și a ne gândi la ce înseamnă misiunea și crezul unui conducător.
În discursul său din Adunarea Electivă a Moldovei din 5 ianuarie 1859 cu prilejul alegerii lui Cuza ca domn al Moldovei, Kogălniceanu spunea:
“Măria Ta eşti chemat să o deschizi! Fii, dar, omul epocii; fă ca legea să înlocuiască arbitrariul; fă ca legea să fie tare; iar tu, Măria Ta, ca Domn, fii bun, fii blând, fii bun mai ales pentru acei pentru care mai toţi Domnii trecuţi au fost nepăsători sau răi. Nu uita că dacă cincizeci de deputaţi te-au ales Domn, însă ai să domneşti peste două milioane de români. Fă, dar, ca Domnia ta să fie cu totul de pace şi de dreptate, împacă patimile şi urile dintre noi şi reintrodu în mijlocul nostru strămoşească frăţie. Fii simplu, Măria Ta, fii bun, fii Domn cetăţean; urechea ta să fie pururea deschisă la adevăr şi închisă la minciuni şi linguşire.”
La București pe 24 ianuarie deputatul Vasile Boerescu, în şedinţa Adunării Elective a Munteniei spunea:
“Domnilor pentru ce suntem împărţiţi în două câmpuri? Pentru ce ne numim noi şi voi? Ori nu suntem toţi români? Ori nu avem toţi aceeaşi patrie? Ori nu suntem toţi fiii aceleaşi mame? Pentru ce să zicem noi şi voi? De ce să nu zicem noi, românii? Nu avem toţi aceeaşi amoare comună? Care este cauza diviziunii noastre? Care este mărul de discordie dintre noi?”
Avem datoria să apăram și să cinstim cele 3 elemente ale identității noastre-limba, istoria și credința. Trebuie să ne amintim de momentele importante ale istorie naționale mereu și nu doar la moment festive, să fim români și mândri de asta oricând și oriunde pentru ca așa cum spunea și Kogălniceanu, „Neam de neamul meu a fost român… însă chestia nu este cine este român mai mult sau mai puțin, chestia este cine apără o idee mai dreaptă”.

Indiferent în ce colț al țării ne aflăm sau unde departe în lume suntem plecați, să nu uităm niciodată că toți “suntem de-o mamă”.
La mulți ani, România!??❤️
163 de ani de la Unirea Principatelor Române!
Glorie eternă făuritorilor Unirii!
Continua sa citesti

Actualitate

Caravana lui George Simion ajunge la NEAMȚ

Publicat

pe

De

LUNI 24.01.2022
Caravana AUR împreună cu George Simion vor fi la NEAMȚ, alături de Sorin Lavric (senator AUR Neamț) și Mitrea Dumitrina (deputat AUR Neamț).
PROGRAM:
Roman – ora 14:00 (Piața Roman Mușat – la statuie)
Târgu Neamț – ora 16:00 (Bulevardul Ștefan cel Mare, nr.49 – Biserica Adormirea Maicii Domnului)
Piatra Neamț – ora 20:00 (Piața Ștefan cel Mare – la statuie)
Continua sa citesti

Popular