Connect with us

Actualitate

Liceul „Vasile Conta” – Simpozionul regional „Ars Oeconomica” ediția a VII-a

Publicat

pe

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, va avea loc la Liceul „Vasile Conta” Târgu-Neamț, cea de a VII-a ediție a Simpozionului regional „Ars Oeconomica”, dar și lansarea primului număr al seriei Istorie a Analelor Liceului „Vasile Conta” Târgu-Neamț. Activitățile sunt organizare cu ocazia celei de a XXII-a aniversări de la înființarea liceului. Proiect educativ înscris în CAERI 2019, la poziția 1680/2019, Simpozionul Regional „ARS OECONOMICA” (manifestare premiată în anul 2015 de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice la categoria Științific din cadrul competiției „O activitate de succes în săptămâna Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”aflat deja la cea de-a VII-a ediție, vizează două direcții de acțiune:

PATRIMONIUL ECONOMIC care își propune să promoveze lucrări științifice care să valorifice experiențele școlare în domeniul educației tehnologice actuale cu secțiunile: Teorii  ale  științelor  economice  la  începutul  mileniului al treilea, Descoperă științele economice-concurs pe subsecțiunile: Concursul interdisciplinar „Economia contează”, Concursul „Eticheta te reprezintă”, Târgul firmelor de exercițiu și Inovație și creativitate pedagogică. Responsabilii acestei secțiuni sunt profesorii: Frigare Iulia, Pintilie Radu-Mihail și Roman Romeo, Atudosiei Iuliana, Bălan Simona, Timofte Lorena, Ioniche Anișoara, Cristea Daniela, Grosu Cristina și Bălțătescu Marinela și

PATRIMONIUL CULTURAL cu secțiunile: Ars litterae, Ars dramatica, Ars   photographica și Ars ludica, adresate elevilor și cadrelor didactice, sub coordonarea profesorilor: Filip Oana, Stoica Oana-Alexandra, Fărmuș Ioan, Cojocariu Karina, Stafie Elena-Raluca, Ilica Lăcrămioara, Târdea Dan, Maftei Alina, Mosor Elena și Afloarei Cristina.

Al doilea moment dedicat sărbătoririi a 22 de ani de la înființarea Liceului „Vasile Conta” din Târgu Neamț a fost reprezentat de o lansarea de carte, primul număr al seriei ISTORIE a Analelor Liceului „Vasile Conta” Târgu-Neamț, sub redacția prof. drd. Emanuel Bălan, director adjunct al liceului, revistă de istorie academică, indexată în bazele de date internaționale Academiaedu și CEEOL.

Putem spune că proiectul inițiat de Liceul „Vasile Conta” este unul dintre cele mai complexe manifestări cu și pentru elevi, punctul său forte putând fi considerat faptul că încurajează schimbul de idei, creativitatea, spiritul antreprenorial și rigurozitatea științifică – toate înglobate într-o manifestare anuală cu formă și fond.

 

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular