Connect with us

Actualitate

FOTO – VIDEO | Alianța USR PLUS și-a lansat candidatul la Primăria comunei Timișești

Publicat

pe

Ieri, 2 august 2020, s-a lansat candidatul la primăria comunei Timișești din partea alianței USR PLUS. La eveniment au fost prezenți deputatul USR Iulian Bulai, președintele +PLUS Neamț Ionuț Meraru și candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Neamț Florin Zaharia.

Alianţa USR PLUS Timișești a organizat, duminică, evenimentul de lansare a candidatului Mihai Vornicu pentru Primăria Timișești, în prezența lui Iulian Bulai, deputat USR, Ionuț Meraru, președintele +PLUS Neamț și Florin Zaharia, candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Neamț.

Primul care a luat cuvântul a fost candidatul pentru Primăria Timișești, Mihai Vornicu. „M-am gândit foarte mult dacă să fac acest pas. Știu că nu e o luptă ușoară, dar cineva trebuie să își asume să încerce să schimbe ceva în comuna noastră care bate pasul pe loc de atât de mult timp. Simt aceeași revoltă, pe care o simțiți și voi, când văd că toți tinerii pleacă din comună pentru că nu au ce face aici. Nu-i poți condamna că fac asta, pentru că așa cum arată comuna astăzi, nu ar avea într-adevăr nici un viitor aici. Comuna Timișești are nevoie de un om care să se gândească în primul rând la oameni.

 

 

A urmat deputatul USR, Iulian Bulai, care și-a arătat susținerea față de candidatul Mihai Vornicu. „Sunt aici să-l susțin pe Mihai Vornicu și am încredere că va ajunge foarte sus, va ajunge primarul acestei comune. În primul rând a demonstrat aici, este antreprenor, știe să administreze puținul sau multul pe care îl are, dacă poți să faci microeconomie atunci ești capabil să faci și macroeconomie, să înțelegi cum se mișcă niște lucruri, pentru că substanța este aceeași. Este vorba despre responsabilitate cu banul public. Mihai, din inimă felicitări!

 

 

 

 

 

 

Tineri fără notorietate. E un risc sau e timpul tinerilor să intre în politică?

I. BULAI: „Notorietate există, pentru că Mihai face multe lucruri. Are o firmă de succes, este cunoscut prin implicarea lui în viața culturală a comunității. Sprijinim tinerii în curajul lor. Avem mare încredere că Mihai este o soluție la problemele de aici din comunitate.

Care este atuul lui Mihai pentru Primăria acestei comune?

I. BULAI: „Curajul, creativitatea, antreprenoriatul. Ai avut curaj să începi de unul singur, să dezvolți o afacere, ți-ai făcut rețeaua ta de clienți, ai o familie de succes, ai o gospodărie. Dacă toate aceste lucruri le întâlnim la Mihai, acestea sunt un exemplu de succes. Dacă reușești în mediul privat, nu ai cum să nu reușești și în administrația publică.

Cum vezi oamenii care vin noi în politică?

M. VORNICU: „Un pic naivi, ca și mine de altfel, și nebuni. Dar am trecut peste asta, sper să ieșim cu bine după aceste alegeri, după această experiență nouă.

 

 

Haideți să găsim soluții să-i facem pe tineri să rămână aici, să oferim un viitor strălucit comunei. Sunt foarte hotărât și determinat să schimb totul aici. Haideți să votați un om nou în politică. Votați Mihai Vornicu, Votați USR PLUS, partidul care mă va ajuta să schimb fața comunei Timișești.” Mihai Vornicu

 

VIDEO:

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Comunicat de presă ApaServ Neamț

Publicat

pe

De

Semnarea Contractului de Finanțare pentru Proiectul Cod SMIS 2014+ 157107 ”Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Neamt în perioada 2014 -2020”

Compania Judeţeană APA SERV S.A. – operator regional pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare, în calitate de Beneficiar si Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, au semnat în data de 15.09.2023 Contractul de Finanţare nr. 2310,Cod SMIS 2014+ 157107 având ca obiect acordarea finanţării nerambursabile de către AM POIM, pentru implementarea ”Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Neamt în perioada 2014 -2020”

Prima etapa a proiectului este finanţată în cadrul POIM 2014-2020, Axa prioritară 3- Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, Obiectivul Specific 3.2.- Creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei, urmând ca etapa a doua a acestuia să fie finanţată din Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

Perioada de implementare a contractului de finantare POIM este de 3 de luni, respectiv între 07 Octombrie 2023 şi 31 Decembrie 2023 şi are o valoare totală de 92.831.459,16 lei, din care 62.518.036,88 lei finanţare nerambursabilă.

Obiectivul acestui Proiect major de investiţii este creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei din aria de operare a APA SERV SA din Judeţul Neamt.

În cadrul acestui Contract de Finanţare se vor realiza lucrări de infrastructură de alimentare cu apă potabilă, colectare şi epurare a apelor uzate în 42 Unități Administrativ Teritoriale din judeţul Neamt: municipiile Piatra Neamt şi Roman; oraşele Targu Neamt, Roznov si Bicaz; comunele Agapia, Alexandru cel Bun, Bira, Bodesti, Brusturi, Bargauani, Baltatesti, Costisa, Dobreni, Dochia, Dragomiresti, Dumbrava Rosie, Girov, Grumazesti, Garcina, Horia, Margineni, Piatra Soimului, Pipirig, Podoleni, Pangarati, Pastraveni, Rediu, Romani, Ruginoasa, Raucesti, Razboieni, Sabaoani, Savinesti, Tarcau, Tasca, Tibucani, Tupilati, Tamaseni, Urecheni, Stefan cel Mare si Zanesti.

La sfarsitul proiectului POIM,

 locuitorii din aria de operare a APA SERV SA din judeţul Neamt vor beneficia de servicii mai bune de alimentare cu apă potabilă si de o mai buna colectare/tratare a apelor uzate.

Contractul finanţat din POIM include urmatoarele tipuri de investitii: extinderi fronturi de captare; extinderi conducte de aductiune; statii de clorinare; extinderi retele de alimentare cu apa; statii de pompare apa potabila; rezervoare, extinderi retele de canalizare; statii de pompare apa uzata; conducte de refulare; tratare namol.

Precizam ca valoarea totală a proiectului (etapa I+etapa II) este de 1.826.719.252,11 lei, iar perioada de implementare este de 36 de luni, respectiv între data de 07 Octombrie 2023 şi data de 31 Decembrie 2026.

Pentru etapa a doua a proiectului, care va fi finanţată din Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, se vor realiza următoarele investiţii: reţele noi de distribuţie apă potabilă, aducţiuni noi şi reabilitate, reţele noi de canalizare, rezervoare înmagazinare, staţii tratare apă, staţii epurare ape uzate care deservesc aglomerări sub 10.000 l.e. şi peste

10.000 l.e.

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020 Compania Judeţeană APA SERV S.A. Neamţ

Piatra Neamţ, str. Lt. Drăghiescu, nr.20, 610125

Tel 0233233340, Fax 0233218937, E-mail office@apaserv.eu Persoană de contact Miruna-Ioana Grecu, Ofiţer Publicitate

Continua sa citesti

Actualitate

Comunicat de presă privind întâlnirea de lucru între reprezentanții Serviciului de Probațiune Neamț și ai localităților aflate în circumscripția Judecătoriei Târgu-Neamț

Publicat

pe

De

Astăzi, 20.09.2023, în cadrul Consiliului Local Tg.-Neamț, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Serviciului de Probațiune Neamț și ai localităților aflate în circumscripția Judecătoriei Târgu-Neamț, în vederea dezbaterii standardelor pentru implementarea corespunzătoare a obligației de muncă neremunerată în folosul comunității, impusă de instanță, în sarcina persoanelor aflate în evidența Serviciului de Probațiune Neamț. La eveniment au participat angajați din 18 primării, iar Serviciului de Probațiune Neamț a fost reprezentat de Stoian Anițoaiei Denisa, Claudia Daniela și Raluca Radu, consilier de probațiune.

Serviciul de Probațiune colaborează cu primăriile din județul Neamț în vederea punerii în executare a sentințelor penale care prevăd această obligație a persoanelor care au comis infracțiuni, iar acest obiectiv este reglementat prin legislația în vigoare. Punerea în practică a prevederilor legale depinde de buna comunicare dintre serviciul de probațiune, ca instituție căreia îi este încredințată prin sentință penală supravegherea, controlul persoanei sancționate, pe de o parte, și instituțiile din comunitate, pe de altă parte. Pentru optimizarea colaborării, Consiliul Local Tg.-Neamț a fost gazda dezbaterilor. În acest context s-au analizat atât punctele tari, cât și ariile de îmbunătățire ale aplicării standardelor de lucru, deoarece instituțiile din comunitate care participă la executarea pedepselor şi a măsurilor neprivative de libertate trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile în conformitate cu prevederile legale.

În prezent, în evidența Serviciului de Probațiune Neamț se află 1847 de persoane sancționate, dintre care 1336 nemțeni au impusă obligația menționată. Consilierii de probațiune au emis peste 250 de decizii de executare a activității neremunerate în cadrul primăriilor comunelor arondate Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor Târgu-Neamț. Aceste persoane aflate în supravegherea serviciului de probațiune beneficiază, fără a trece prin experiența privării de libertate, de avantajul de a-şi îndeplini în continuare rolul lor familial, profesional și economic în societate, creându-se, astfel, premisele reintegrării sociale.

Cadrul legal al activității este conferit de Codul Penal, Legea nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, de Lega nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal și Hotărârea nr. 818/2018 privind aprobarea standardelor minime de lucru în probaţiune pentru instituţiile din comunitate.

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO-VIDEO Turneul de fotbal juvenil Cupa “Cetatea Mușatină” ediția a I-a 2023

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Popular