Connect with us

Actualitate

FOTO – VIDEO | Alianța USR PLUS și-a lansat candidatul la Primăria comunei Timișești

Publicat

pe

Ieri, 2 august 2020, s-a lansat candidatul la primăria comunei Timișești din partea alianței USR PLUS. La eveniment au fost prezenți deputatul USR Iulian Bulai, președintele +PLUS Neamț Ionuț Meraru și candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Neamț Florin Zaharia.

Alianţa USR PLUS Timișești a organizat, duminică, evenimentul de lansare a candidatului Mihai Vornicu pentru Primăria Timișești, în prezența lui Iulian Bulai, deputat USR, Ionuț Meraru, președintele +PLUS Neamț și Florin Zaharia, candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Neamț.

Primul care a luat cuvântul a fost candidatul pentru Primăria Timișești, Mihai Vornicu. „M-am gândit foarte mult dacă să fac acest pas. Știu că nu e o luptă ușoară, dar cineva trebuie să își asume să încerce să schimbe ceva în comuna noastră care bate pasul pe loc de atât de mult timp. Simt aceeași revoltă, pe care o simțiți și voi, când văd că toți tinerii pleacă din comună pentru că nu au ce face aici. Nu-i poți condamna că fac asta, pentru că așa cum arată comuna astăzi, nu ar avea într-adevăr nici un viitor aici. Comuna Timișești are nevoie de un om care să se gândească în primul rând la oameni.

 

 

A urmat deputatul USR, Iulian Bulai, care și-a arătat susținerea față de candidatul Mihai Vornicu. „Sunt aici să-l susțin pe Mihai Vornicu și am încredere că va ajunge foarte sus, va ajunge primarul acestei comune. În primul rând a demonstrat aici, este antreprenor, știe să administreze puținul sau multul pe care îl are, dacă poți să faci microeconomie atunci ești capabil să faci și macroeconomie, să înțelegi cum se mișcă niște lucruri, pentru că substanța este aceeași. Este vorba despre responsabilitate cu banul public. Mihai, din inimă felicitări!

 

 

 

 

 

 

Tineri fără notorietate. E un risc sau e timpul tinerilor să intre în politică?

I. BULAI: „Notorietate există, pentru că Mihai face multe lucruri. Are o firmă de succes, este cunoscut prin implicarea lui în viața culturală a comunității. Sprijinim tinerii în curajul lor. Avem mare încredere că Mihai este o soluție la problemele de aici din comunitate.

Care este atuul lui Mihai pentru Primăria acestei comune?

I. BULAI: „Curajul, creativitatea, antreprenoriatul. Ai avut curaj să începi de unul singur, să dezvolți o afacere, ți-ai făcut rețeaua ta de clienți, ai o familie de succes, ai o gospodărie. Dacă toate aceste lucruri le întâlnim la Mihai, acestea sunt un exemplu de succes. Dacă reușești în mediul privat, nu ai cum să nu reușești și în administrația publică.

Cum vezi oamenii care vin noi în politică?

M. VORNICU: „Un pic naivi, ca și mine de altfel, și nebuni. Dar am trecut peste asta, sper să ieșim cu bine după aceste alegeri, după această experiență nouă.

 

 

Haideți să găsim soluții să-i facem pe tineri să rămână aici, să oferim un viitor strălucit comunei. Sunt foarte hotărât și determinat să schimb totul aici. Haideți să votați un om nou în politică. Votați Mihai Vornicu, Votați USR PLUS, partidul care mă va ajuta să schimb fața comunei Timișești.” Mihai Vornicu

 

VIDEO:

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Integrare, Digitalizare, Implicare  pentru cadrele didactice de la Școala Gimnazială ’’Ieremia Irimescu’’, Brusturi

Publicat

pe

De

Din nevoia de ancorare a parcursului didactic la imperativele epocii noastre, Şcoala Gimnazială ,,Ieremia Irimescu” Brusturi a obţinut, pentru perioada 01.10.2022 – 31.03.2024, acceptul de a participa la Cursul de mobilitate Erasmus+ pentru 9 cadre didactice. Tematica propusă și destinaţiile care au găzduit cursanţii au fost de bun augur, oferind, prin formatori bine pregătiţi, cadrul specific de dezvoltare profesională şi personală, dar şi de îmbogăţire culturală inedită.

Programele de formare s-au desfășurat în perioada aprilie-mai 2023, primele două fluxuri în Grecia, iar cel de-al treilea în Spania.

  1. Primul curs, intitulat ICT in your class, s-a desfășurat în perioada 22-29.04.2023, participanţi fiind prof. Costache Stafie, prof. Vasile Luchian, prof. Dumitrel-Ioan Timofte. Acesta a oferit cunoştinţe referitoare la multimedia, TIC şi instrumente web, punându-se accent pe realizarea de activităţi pe diferite platforme. Prin interrelaţionarea dintre participanţi, s-a realizat un util schimb de experienţă şi exemple de bune practici, dar şi exersarea abilităţilor de comunicare într-o limbă străină.

2. În cadrul stagiului de formare Towards the Inclusive classroom. Best practice, organizat în  Kalamata în perioada 7-13.05.2023, cadrele didactice: Rodica Creţu, Maria Alistar, Mariana Olariu  şi-au dezvoltat abilităţile de lucru în echipă și capacitatea de a identifica elevii cu nevoi speciale.

Cursul a oferit un amplu suport teoretic cu aplicabilitate în mediul şcolar, aspect materializat prin activităţile practice propuse. S-a subliniat importanţa inteligenţei emoţionale, o latură importantă a personalităţii copilului, aceasta  fiind răspunzătoare de multiplele afecţiuni întâlnite în rândul elevilor, în contextul actual, cu diferite provocări.

3. Al treilea flux a constat în participarea a trei cadre didactice: Gavriloae Marinela, Ţugui Cristina şi Vrăjitoru Irina-Elena, la modulul  Parents &Teachers: Building Bridges, locaţia fiind Tenerife, Spania. Pe tărâmul dintre ape, pe insula ,,eternei primăveri”, cursul a însemnat o îmbogăţire profesională şi culturală remarcabilă. Abordarea practică, bazată pe realitate şi pe problemele grupului, a condus la accesarea unor noi aptitudini şi competenţe, care vor permite construirea unei relaţii de parteneriat şcoală-familie, în centrul acesteia aflându-se elevul şi dezvoltarea sa educaţională.

Concluzionând, activităţile de mobilitate au în centru multilingvismul, piatra de temelie a proiectului european, cu implicaţii de anvergură pentru educaţie.

Dezvoltarea competenţelor profesionale, a aptitudinilor sociale în alte medii de învăţare, a abilităţilor de comunicare sunt câteva dintre atuurile proiectului care-l promovează ca necesar, accesibil şi eficient în contextul Spaţiului european al educaţiei.

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO VIDEO Un nou accident cu români, în Ungaria. Șoferul a murit pe loc

Publicat

pe

De

Un accident tragic a avut loc în apropiere de Báránd, o persoană și-a pierdut viața.

Două microbuze s-au ciocnit frontal la periferia orașului Báránd, la kilometrul 17 al autostrăzii 42. La fața locului s-au deplasat pompieri profesioniști din Püspökladány, Hajdúszoboszló și Karcag – a raportat vineri dimineața managementul dezastrelor.

Ulterior s-a raportat că într-un vehicul călătoreau trei persoane și în celălalt șapte, trei dintre ele fiind prinse în epavă. Unitățile au eliberat pasagerii cu ajutorul echipamentelor de tăiere a tensiunii, iar apoi i-au predat serviciului de ambulanță. Pompierii au scos sub tensiune unul dintre microbuze.

Serviciul Național de Ambulanță a precizat că la fața locului au fost chemate mai multe unități de ambulanță, două persoane au fost transportate la spital cu răni grave și șase persoane cu răni ușoare după ce au fost tratate în stare stabilă. În urma accidentului de circulație, o persoană a suferit răni atât de grave încât a murit pe loc.

La fața locului a trebuit chemat un elicopter ambulanță, iar cu acesta a fost transportat la spital o persoană rănită.

Potrivit declarației poliției, accidentul s-a petrecut în jurul orei 6.15. În timpul anchetei, a fost în vigoare o închidere totală a drumului, care a fost ridicată înainte de ora 12:00.

Continua sa citesti

Actualitate

Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” Humulești rămane inchis

Publicat

pe

De

Având în vedere aparițiile recente din presa locală și națională, privitoare la redeschiderea Muzeului Memorial ,,Ion Creangă” Humulești, facem precizarea că la începutul lunii februarie a acestui an a avut loc recepția lucrărilor, iar conform normelor de conservare aplicabile patrimoniului istoric mobil, amenajarea expoziției de bază poate fi făcută într-un interval de 3-6 luni de la încheierea lucrărilor.

Din acest motiv, Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” Humulești nu va putea fi vizitat decât la o dată ce va fi ulterior anunțată, dar nu mai târziu de începutul lunii iunie a acestui an.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

SURSA: Complexul Muzeal Național Neamț 

Continua sa citesti

Popular