Actualitate
-FOTO- „Satul arde, baba se piaptănă”

Conform OUG nr 195 / 2005 modificată şi aprobată prin Legea nr. 265/ 2006 privind protectia mediului, art. 96, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 3000 – 6000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi legale: “ obligaţia proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acordul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă ”.
Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător, ceea ce, pe lângă răspunderea civilă, atrage și răspunderea penală a autorilor incendiului. .
În situaţiile în care aprinderea focului este permisă (carantină fitosanitară, prevenirea unor boli, distrugerea unor dăunători etc), SVSU face apel la cetăţeni să respecte următoarele măsuri pentru evitarea producerii arderilor necontrolate:
Prin excepție, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este permisă doar dacă se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, și numai după ce a fost obținut acordul Agenţiei pentru Protecţia Mediului și permisul de lucru cu foc de la Primărie (eliberat de SVSU).
– focul deschis nu trebuie utilizat în locuri cu pericol de incendiu; – focul deschis nu trebuie utilizat pe timp de vânt;– focul deschis nu trebuie utilizat la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile trebuie să se facă în locuri special amenajate;– arderea trebuie permanent supravegheată, iar jarul trebuie stins după încetarea arderii.
Recomandări pentru participanții la trafic, în cazul în care incendiile de vegetație se produc în apropierea drumurilor publice:
A. Dacă aceștia se află în mers:
-evitarea pătrunderii în zona de fum; dacă sunt surprinşi în zona de fum, trebuie să nu staționeze în interiorul acesteia;
-închiderea geamurilor şi comutarea instalaţiei de climatizare pe mod “recirculare” , pe timpul traversării zonei;-pe timpul traversării zonei de pericol trebuie protejate căile respiratorii cu ajutorul unui material textil umezit.
-anunţarea incendiului prin numărul de urgenţă 112 şi transmiterea tuturor informaţiilor utile pentru pompieri (locul producerii, direcţia de propagare a focului, dacă sunt sau nu persoane surprinse în foc ) ;
pe timpul apelului operatorii transmit indicaţii în funcţie de natura evenimentului;
-dacă traficul este restricţionat, banda de urgenţă trebuie menținută liberă, pentru accesul autospecialelor de pompieri.
B. Dacă aceștia se află în staționare: -părăsirea zonei de manifestare a fumului şi semnalizarea celorlalţi participanţi la trafic;
-îndepărtarea de autovehicul şi respectarea indicaţiilor primite din partea autorităţilor;
Actualitate
FOTO Autoturism răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității Drăgușeni
În dimineața zilei de astăzi, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile pe raza localității Drăgușeni. La locul incidentului au intervenit rapid pompierii militari suceveni, echipate cu o autospecială de descarcerare, precum și o ambulanță SMURD și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.






În urma impactului, au rezultat trei victime: doi adulți și un minor. Toate persoanele implicate în accident au fost conștiente și cooperative la momentul intervenției echipelor de salvare. După o evaluare medicală atentă, cele trei persoane au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.
Echipele de pompieri și SMURD au acționat rapid pentru a asigura siguranța victimelor și a gestiona situația. Autospeciala de descarcerare a fost utilizată pentru a asigura accesul la persoanele blocate, iar echipajele medicale au oferit primul ajutor și au stabilizat starea victimelor înainte de transportul la spital.
Recomandări pentru șoferi
Acest incident subliniază importanța respectării regulilor de circulație și a conduitei preventive, în special pe drumurile secundare. Vă reamintim să:
- Reduceți viteza în zonele cu vizibilitate redusă sau pe drumurile neasfaltate;
- Păstrați distanța față de alte vehicule;
- Fiți atenți la condițiile meteorologice și de drum.
Actualitate
11 Martie 2025 – Un moment de reculegere în memoria lui Misu Câmpeanu

Pe 11 martie 2025, comunitatea din Târgu Neamț s-a reunit pentru a comemora un deceniu de la trecerea la cele veșnice a artistului Misu Câmpeanu, o legendă a muzicii românești. Evenimentul a fost un moment emoționant de reculegere și respect, în care vocea lui Misu a răsunat din nou în inimile celor care l-au ascultat și apreciat.
Un omagiu pentru un artist care a inspirat generații
Misu Câmpeanu a fost mai mult decât un cântăreț – a fost un povestitor al sufletului românesc, un artist care a adus bucurie și emoție prin melodiile sale. Cântecele sale, care au devenit simboluri ale orașului Târgu Neamț, au fost reinterpretate și amintite cu dragoste în cadrul evenimentului.
10 ani fără Misu Câmpeanu
La 10 ani de la plecarea sa, amintirea lui Misu Câmpeanu a fost celebrată prin muzica sa și prin poveștile împărtășite de cei care l-au cunoscut și iubit. Participanții au avut ocazia să reflecte asupra impactului pe care l-a avut asupra culturii locale și naționale, iar melodiile sale au readus în suflete emoții de altădată.
Un gând pios și o lumânare aprinsă
În această zi specială, comunitatea a aprins lumânări în memoria lui Misu Câmpeanu, într-un act simbolic de recunoștință pentru bucuria pe care a adus-o prin cântecele sale. Evenimentul a fost un mod frumos de a onora moștenirea sa, care rămâne o parte esențială a identității orașului Târgu Neamț.
De ce a fost important acest eveniment?
- Păstrarea moștenirii culturale: Evenimentul a subliniat importanța păstrării și promovării muzicii tradiționale românești;
- Legenda orașului: Misu Câmpeanu a fost și rămâne un simbol al Târgu Neamț, inspirând noi generații de artiști;
- Conectare emoțională: Muzica sa continuă să atingă sufletele ascultătorilor, creând legături între trecut și prezent.
Actualitate
VIDEO Accident rutier pe DN15C, lângă Cracaoani: Implicat un microbuz și un autoturism
Un accident rutier a avut loc astăzi pe DN15C, în apropiere de localitatea Cracaoani, implicând un microbuz de persoane și un autoturism. Potrivit informațiilor preliminare, șoferul autoturismului a fost rănit în urma coliziunii și a fost transportat la un spital pentru a primi îngrijiri medicale.


Din primele date disponibile, în microbuz nu s-a raportat nicio persoană rănită. Pasagerii microbuzului au fost verificați de echipajele de urgență, iar situația lor nu dă motive de îngrijorare.
Echipele de poliție și salvare au intervenit imediat la fața locului pentru a gestiona situația și a efectua cercetările necesare. Traficul rutier a fost deviat temporar pentru a permite desfășurarea intervențiilor.
Vom reveni cu detalii suplimentare după finalizarea cercetărilor la fața locului și obținerea de informații oficiale de la autorități.
Revenim cu actualizări!
-
Actualitateacum 5 ani
„Dumnezeu să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna”
-
Actualitateacum 1 an
FOTO VIDEO Un nou accident cu români, în Ungaria. Șoferul a murit pe loc
-
Actualitateacum 4 ani
( FOTO ) TRAGEDIE- Doi copii au rămas fără mamă
-
Stiri localeacum 4 ani
KAUFLAND ADUCE DUPĂ EL ALTE 5 MAGAZINE ÎN TÂRGU NEAMȚ
-
Actualitateacum 3 ani
Video cu momentul impactului. Accident violent langa Târgu Neamț (Timișești)
-
Actualitateacum 1 an
FOTO Tânărul care și-a pierdut viața în accidentul produs vineri seară la Petru-Vodă este Marius Cadere
-
Actualitateacum 2 ani
Sfârșit tragic pentru tânăra mamică din Dumbrava! A murit la doar 23 de ani!
-
Actualitateacum 4 ani
Zbor lin, prieten drag!