Connect with us

Actualitate

„Curățăm Ozana împreună!”

Publicat

pe

„Curățăm Ozana împreună!” Pentru că Ozana este un râu, nu un coș de gunoi!
?Pentru AICDL Neamț, este al doilea an în care se implică în ecologizarea râului Ozana care străbate orașul Târgu Neamț ?️, acțiunea făcând parte din programul #cuapelecurate, inițiat de Mai Mult Verde și Lidl Romania, ca un apel la implicare în prevenirea poluării cu plastic a apelor.
?Și pentru că „La pom florile rodesc, la om faptele vorbesc!”, sâmbătă 16 aprilie, începând cu ora 11:00, timp de mai bine de două ore și pe o vreme favorabilă pentru această acțiune, cei aproape 50 de voluntari, echipați corespunzător cu mânuși și saci de plastic, au declarat „război” gunoaielor aruncate la întâmplare sau aduse la vale de apa râului.
⚠️ S-au adunat 340 de saci cu deșeuri de plastic, metal, sticlă, cauciuc și chiar deșeuri textile. Mai exact #850kg de deșeuri.
?AICDL Neamț aduce mulțumiri tuturor voluntarilor care au participat la acțiunea de curățire a râului Ozana, inclusiv cetățeni ai orașului Târgu Neamț, voluntarilor din Ucraina , CSEI Tg. Neamt, pedagog social domnul Pintilie Costel, împreună cu elevii acestui institut, doamnei Codruta Petronela Bouaru, dar și partenerului media Radio M Plus Targu Neamt 95.7FM.
De asemenea, mulțumim pentru imortalizarea întregii acțiuni foto/video? Cosmin Diaconita Photographer și Cristi Irimia.
Mulțumim Primăria Târgu-Neamț care s-a implicat în această campanie și firmei SC Rossal SRL pentru colectarea deșeurilor rezultate în urma campaniei de ecologizare.
♻️Finalul campaniei a fost marcat de montarea unui panou menit să atragă atenția locuitorilor orașul să nu mai arunce deșeuri decât în locurile special amenajate
?Am învățat să înotăm în apă ca peștii, am învățat să zburăm în aer, ca păsările… Rămâne să învățăm cum să trăim pe Pământ ca Oamenii, cu #MaiMultVerde și #cuapelecurate!
Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular