Connect with us

Actualitate

Crește îngijorator și la Neamţ numărul cazurilor de gripă!

Publicat

pe

Conform informaţiilor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, în prima săptămînă din an a fost înregistrat un singur caz de gripă, după care în următoarele săptămâni numărul a crescut constant, la 4, apoi 14, pentru a ajunge în perioada  21-27 ianuarie să se dubleze, 31 de cazuri de gripă fiind înregistrate în Neamţ în această perioada.

Şi numărul cazurilor de viroze s-a dublat față de începutul anului, ajungând  la aprape 2.500 în această perioadă.

Situația este similară și în privința cazurilor de pneumonie, care au crescut de la 209 la 573 în intervalul menţionat.

DSP Neamț face apel la părinți se prezinte cu copii la medic de la primele semne de gripă. De altfel, copiii se numără printre cele mai afectate grupe de vârstă în privința afecțiunilor de sezon.

Reprezentanţii Prefecturii Neamţ au comunicat că nu a fost confirmat niciun caz de gripă în şcoli pînă săptămâna această, ci doar de viroze respiratorii, fapt pentru care nu s-a impus suspendarea cursurilor la Neamţ.

În sezonul gripal 2018-2019 s-au administrat aproape 35.000 doze de vaccin antigripal, medicii de familie din Neamț solicitând suplimentar de la Ministerul Sănătăţii peste 3.000 de doze.

 

Carmen B.

Actualitate

Fără apă în Târgu Neamț astăzi, 12 iulie, între orele 11.30 – 16.00

Publicat

pe

De

CJ APASERV SA anunță:
Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a opri temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă astăzi, 12.07.2021, în Orasul Tg. Neamț intre orele 11:30-16:00.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile: Horia Cloșca și Crișan, Câmpului, Unirii, Ozanei, Alexandru Vlahuță, Vânătorului, Victoriei și Gheorghe Doja.
Ne cerem scuze tuturor utilizatorilor afectați pe care îi asigurăm că echipele APA SERV fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt și pentru reluarea furnizării apei potabile.
Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei.
Continua sa citesti

Actualitate

Un urs a atacat animalele dintr-o gospodărie în Tașca

Publicat

pe

Luni, 5 iulie, în jurul orei 23.45, a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie din satul Neagra, comuna Tașca. La locul sesizării s-au deplasat echipaje de jandarmerie, poliție și SMURD. Cetățenii comunei Tașca au fost avertizați prin mesaj RO-ALERT.

,,La sosirea forțelor de intervenție ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei, dar pe timpul cât au rămas în zonă acesta și-a făcut din nou apariția. Animalul a fost îndepărtat către pădure cu ajutorul dispozitivelor de emitere a zgomotelor și cu sprijinul unui localnic, angajat al Direcției Silvice Neamț, care a executat focuri de armă în plan vertical. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie (2 porci). Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona și a se asigura că pericolul nu mai este iminent. De la începutul anului și până în prezent, jandarmii nemțeni au fost alertați și au intervenit la șase sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezența urșilor în apropierea gospodăriilor. Recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune propria viață în pericol, să își asigure animalele înaine de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajul RO – ALERT”, comunică reprezentanții IJJ Neamț.

 

Continua sa citesti

Actualitate

OFERTA EDUCAȚIONALĂ 2021 – 2022 Colegiului Tehnic „Ion Creangă”

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Popular