Connect with us

Eveniment

Calndarul zilei de 19 ianuarie

Publicat

pe

1736: Se năştea fizicianul scoţian James Watt, inventatorul maşinii cu aburi (d. 1819)

1883: Primul sistem de iluminat electric cu fire aeriene, construit de inventatorul american Thomas Edison, era dat în funcţiune la Roselle, New Jersey

1915: În contextul Primului Război Mondial, avioane germane bombardau ţinte civile de pe coasta estică a Angliei

1915: Inventatorul franez Georges Claude patenta tubul de neon pentru a fi folosit la panourile de reclamă stradală

1932: Se năștea Constantin Drăghici, solist și compozitor (d. 2015)

1949: Cuba recunoștea statul Israel

1966: Indira Gandhi devenea premier al Indiei

1977: Ningea pentru prima, şi deocamdată singura dată, în Miami, Florida

1977: Președintele Gerald Ford o graţia pe Iva Toguri D’Aquino, cunoscută ca „Tokyo Rose”), membră a propagandei japoneze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

1979: Se năștea gimnasta rusă Svetlana Khorkina

1993: Cehia și Slovacia se alăturau Națiunilor Unite

1999: Ajunşi la Târgu Jiu, minerii grevişti din Valea Jiului refuzau să negocieze cu o comisie guvernamentală 

2006: NASA lansa prima sondă spațială către Pluto

2013: Un politician bulgar supravieţuia unei tentative de asasinat în timpul unei emisiuni tv

2014: În capitala Ucrainei, Kiev, deveneau violente demonstraţiile împotriva regimului condus la acea dată de Viktor Ianukovici

2015: Înceta din viaţă inventatorul Iustin Capră, cel care a creat – între altele – rucsacul zburător (n. 1933)

2015: Papa Francisc revenea la Vatican, după un istovitor turneu în Sri Lanka şi arhipelagul Filipinelor

2016: China anunţa un avans economic de doar 6,9% pentru anul precedent, cea mai scăzută rată de creştere din ultimul sfert de secol

2017: Socialistul Rumen Radev era învestit preşedinte al Bulgariei

2017: Paul Mccartney dădea în judecată compania Sony, revendicând drepturile de autor pentru mai multe cântece ale The Beatles

2017: Prima orchestră feminină a Afganistanului concerta la Forumul Economic de la Davos

2018: Filmul românesc „Pororoca” avea premiera cinematografică, aducând pe ecrane povestea unui cuplu a cărui viaţă liniştită este zdruncinată de dispariţia unuia dintre copii

2020: Georgeta Popescu obținea aurul în proba de monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

ViceBusters Film Challenge

Publicat

pe

De

ViceBusters Film Challenge este un eveniment proaspăt pentru comunitatea de tineri din Neamț și nu numai; este un nou concept ce presupune un concurs cu premii, de scurtmetraje ce pot fi filmate chiar și cu telefonul mobil, create de tineri pentru tineri. Este organizat de Consiliul Județean Neamț prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Consiliul Județean al Elevilor Neamț.
Tematica primei ediții este „Pericole viciilor în rândul tinerilor” și se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceal. Viciile au, din păcate, o influență nefavorabilă asupra dezvoltării copiilor și adolescenților. De aceea, misiunea noastră este de a crește gradul de conștientizare în rândul elevilor asupra riscurilor la care se expun din cauza viciilor de orice fel. Demersul nostru este unul mai mult decât informativ, și anume, o platformă de educare și descoperire a tainelor domeniului audiovizual. Tinerii care vor participa la acest concurs vor avea oportunitatea de a experimenta, într-un mediu creativ și colaborativ, tehnici de concepere și realizare de conținut într-o lume în care social media devine noul limbaj al societății.
Concursul s-a lansat în 1 august 2022 și se derulează în două etape:

Etapa 1 constă în conceperea unui scenariu conform regulilor stabilite în regulament, scenariu ce va fi înscris odată cu completarea formularului de înscriere până la data de 1 octombrie 2022. Scenariile vor fi evaluate de o comisie stabilită de organizatori, iar cele aprobate vor intra în etapa următoare.
Etapa 2 constă în realizarea filmelor de scurtmetraj, ce vor fi filmate și montate de către echipele participante până la data de 1 noiembrie 2022.

Invităm elevii să își adune prietenii, să identifice un viciu în rândul tinerilor, să pornească înregistrarea pe un telefon mobil și să dea frâu liber imaginației! Concursul are ca recompense premii în bani, trofee, diplome, iar juriul va fi format din 3 reprezentanți de seamă ai industriei de film din România, pe care îi vom dezvălui ulterior. Anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul Galei de premiere a concursului ViceBusters Film Challenge, ce va avea loc la Piatra-Neamț, Cinema MonAmour, la data de 18.11.2022.
Detalii: vicebusters.ro

SURSA: aarc.ro

Continua sa citesti

Actualitate

CONFERINȚĂ JUDEȚEANĂ – A ști și a nu uită, pentru a nu repetă

Publicat

pe

De

invităm, vineri, 7 octombrie 2022, de la ora 12.00, la Sinagogă din Târgu Neamț, la acțiunea de comemorare a Holocaustului la care vor participa profesori și elevi de la școlile din oraș și zonă.

Continua sa citesti

Actualitate

„Eminescu, Om, Geniu şi Poet Divin”

Publicat

pe

De

Ziua Culturii Naţionale va fi marcată duminică,16 ianuarie 2022 începând cu ora 18,00, în sala de spectacole a Casei Culturii printr-un program-spectacol, ce va avea ca principală temă omagierea marelui poet Mihai Eminescu, de la a cărui naştere se împlinesc 172 de ani.
„Eminescu, Om, Geniu şi Poet Divin”- invitaţi speciali marele actor Dorel Vişan şi maestrul Eugen Doga, acompaniaţi de Essenza Quartet.
*Intrarea se va face pe bază de invitaţie dar şi cu respectarea măsurilor intrate in vigoare, respectiv cu ocuparea a 50% din capacitatea sălii!
Continua sa citesti

Popular