Connect with us

Eveniment

Calendarul zilei de 1 februarie 2021

Publicat

pe

1861: Domnitorul Alexandru Ioan Cuza aproba înființarea Corpului de Intendență Militară, structură cu rol în aprovizioanarea trupelor cu hrană, uniforme şi elemente de logistică, mai ales în perioade de război

1868: Se năștea pictorul Ștefan Luchian (d. 1916)

1894: Se năștea pictorul Nicolae Grigorescu (d. 1965)

1908: Era asasinat Luís Filipe, Prinț al Portugaliei (n. 1887)

1914: Era dată în funcțiune prima instalație centralizată feroviară din România, pe linia București-Ploiești

1918: Rusia adopta calendarul gregorian

1941: Înceta ocupația italiană în Etiopia

1944: Se năștea istoricul Lucian Boia

1946: Ungaria se proclama republică

1965: Se năștea prințesa Stephanie de Monaco

1974: Ilie Năstase era declarat cel mai bun tenismen al anului precedent și era distins, la New York, cu trofeul „Racheta de aur”

1990: Publicistul Gabriel Liiceanu fonda editura Humanitas

2003: Naveta spațială americană Columbia se dezintegra la reintrarea în atmosferă, cei 7 astronauți aflaţi la bord murind

2004: 250 de persoane piereau într-o busculadă creată în timpul peleriajului de la Mecca

2013: La Londra, se inaugura The Shard, cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană

2014: Intrau în vigoare noul Cod Penal şi cel de Procedură Penală

2016: Murea generalul Óscar Humberto Mejía Victores, fost preşedinte guatemalez (n. 1930)

2017: Bucureştiul şi alte câteva oraşe deveneau scena celor mai ample proteste antiguvernamentale de după căderea comunismului, în stradă ieşind aproape un sfert de milion de indignaţi faţă de modificarea legislaţiei penale

2017: Printr-un „vot istoric”, Parlamentul de la Londra încuviinţa guvernul britanic să înceapă demersurile oficiale pentru ieşirea Regatului din Uniunea Europeană

2018: Arheologii anunțau descoperirea, în jungla din Guatemala, a mii de structuri aparţinând civilizaţiei milenare maya, între care piramide, palate şi drumuri pietruite

2019: Statele Unite ale Americii anunţau că suspendă participarea la Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), înţelegere încheiată cu Rusia în 1987, în plin Război Rece

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

ViceBusters Film Challenge

Publicat

pe

De

ViceBusters Film Challenge este un eveniment proaspăt pentru comunitatea de tineri din Neamț și nu numai; este un nou concept ce presupune un concurs cu premii, de scurtmetraje ce pot fi filmate chiar și cu telefonul mobil, create de tineri pentru tineri. Este organizat de Consiliul Județean Neamț prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Neamț în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț, Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, Consiliul Județean al Elevilor Neamț.
Tematica primei ediții este „Pericole viciilor în rândul tinerilor” și se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceal. Viciile au, din păcate, o influență nefavorabilă asupra dezvoltării copiilor și adolescenților. De aceea, misiunea noastră este de a crește gradul de conștientizare în rândul elevilor asupra riscurilor la care se expun din cauza viciilor de orice fel. Demersul nostru este unul mai mult decât informativ, și anume, o platformă de educare și descoperire a tainelor domeniului audiovizual. Tinerii care vor participa la acest concurs vor avea oportunitatea de a experimenta, într-un mediu creativ și colaborativ, tehnici de concepere și realizare de conținut într-o lume în care social media devine noul limbaj al societății.
Concursul s-a lansat în 1 august 2022 și se derulează în două etape:

Etapa 1 constă în conceperea unui scenariu conform regulilor stabilite în regulament, scenariu ce va fi înscris odată cu completarea formularului de înscriere până la data de 1 octombrie 2022. Scenariile vor fi evaluate de o comisie stabilită de organizatori, iar cele aprobate vor intra în etapa următoare.
Etapa 2 constă în realizarea filmelor de scurtmetraj, ce vor fi filmate și montate de către echipele participante până la data de 1 noiembrie 2022.

Invităm elevii să își adune prietenii, să identifice un viciu în rândul tinerilor, să pornească înregistrarea pe un telefon mobil și să dea frâu liber imaginației! Concursul are ca recompense premii în bani, trofee, diplome, iar juriul va fi format din 3 reprezentanți de seamă ai industriei de film din România, pe care îi vom dezvălui ulterior. Anunțarea câștigătorilor se va face în cadrul Galei de premiere a concursului ViceBusters Film Challenge, ce va avea loc la Piatra-Neamț, Cinema MonAmour, la data de 18.11.2022.
Detalii: vicebusters.ro

SURSA: aarc.ro

Continua sa citesti

Actualitate

CONFERINȚĂ JUDEȚEANĂ – A ști și a nu uită, pentru a nu repetă

Publicat

pe

De

invităm, vineri, 7 octombrie 2022, de la ora 12.00, la Sinagogă din Târgu Neamț, la acțiunea de comemorare a Holocaustului la care vor participa profesori și elevi de la școlile din oraș și zonă.

Continua sa citesti

Actualitate

„Eminescu, Om, Geniu şi Poet Divin”

Publicat

pe

De

Ziua Culturii Naţionale va fi marcată duminică,16 ianuarie 2022 începând cu ora 18,00, în sala de spectacole a Casei Culturii printr-un program-spectacol, ce va avea ca principală temă omagierea marelui poet Mihai Eminescu, de la a cărui naştere se împlinesc 172 de ani.
„Eminescu, Om, Geniu şi Poet Divin”- invitaţi speciali marele actor Dorel Vişan şi maestrul Eugen Doga, acompaniaţi de Essenza Quartet.
*Intrarea se va face pe bază de invitaţie dar şi cu respectarea măsurilor intrate in vigoare, respectiv cu ocuparea a 50% din capacitatea sălii!
Continua sa citesti

Popular