Connect with us

Bicaz

Brigada de dimineata cu Dani si Florin

Publicat

pe

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Cum va începe ȘCOALA în județul Neamț. Lista completă a unităților de învățământ din județ

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Un urs a atacat animalele dintr-o gospodărie, la Bicaz

Publicat

pe

Azi-noapte, în jurul orei 03:40, jandarmii montani din Bicaz-Izvorul Muntelui au fost sesizați, în urma unui apel la 112, despre prezența unui urs care a atacat animalele dintr-o gospodărie, pe strada Izvorul Muntelui din orașul Bicaz.

,,Un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la locul indicat unde a constatat că ursul nu mai era prezent în apropierea casei. Din cele relatate de localnici, zgomotele produse de aceștia au îndepărtat ursul către pădure, după ce le-a provocat anumite pagube materiale. În sprijin a intervenit și un echipaj de poliție din cadrul Poliției Bicaz. Jandarmii montani au mai rămas în apropierea gospodăriei până în zorii zilei pentru a monitoriza zona și a se asigura că pericolul nu mai este iminent, iar polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor s-au deplasat la fața locului pentru a identifica circumstanțele în care a avut loc atacul asupra animalelor din gospodărie (2 porci) și luarea măsurilor necesare pentru curmarea suferinței animalelor rănite.

Le recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune propria viață în pericol, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să evite zonele în care a fost semnalată prezența ursului”, au comunicat reprezentanții IJJ Neamț.

 

Continua sa citesti

Actualitate

Amenzi de peste 6.000 de lei! Oamenii legii au acționat pentru protejarea fondului piscicol național

Publicat

pe

În perioada 22 – 23 mai, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură – Serviciul Regional Moldova, Oficiului de Căpitănie Bicaz și Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț, au acționat pe luciul de apă al Lacului de Acumulare Izvorul Muntelui Bicaz, în vederea protejării fondului piscicol național, prin descurajarea pescuitului în zonele și perioadele supuse prohibiție.

,,În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura, în valoare totală de 6.600 de lei. Pentru nerespectarea prevederilor legale, au fost reținute 3 permise de pescuit.

În acest context, polițiștii atrag atenția asupra importanței respectării măsurilor de prohibiție pentru pescuitul în scopul recreativ/sportiv al speciilor de pești în habitatele piscicole naturale până la data de 7 iunie 2021, inclusiv”, potrivit IPJ Neamț.

Continua sa citesti

Popular