Actualitate
„171 de stejari pentru România” sădiți de jandarmii nemțeni

171 de puieți de stejar au fost plantați de jandarmii nemțeni, pe o suprafață de teren care necesită împădurire, în apropierea localității Gârcina. Numărul nu a fost ales întâmplător pentru că semnifică 171 de ani de existență, iar stejarul este simbolul durabilității și al continuității, frunzele acestuia regăsindu-se sub formă de embleme pe uniforma militară.
,,Pe 3 aprilie s-au împlinit 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române și pentru că actualul context epidemiologic nu ne permite să fim gazde și să desfășurăm, ca în anii precedenți, activități dedicate celor care vor să cunoască îndeaproape activitatea instituției, anul acesta am ales să marcăm acest moment aniversar altfel. Dacă zilele trecute am răspuns nevoii acerbe de a veni în sprijinul celor a căror viață depinde de o picătură de sânge, de această dată ne-am îndreptat atenția înspre mediul înconjurător, conservarea și protejarea acestuia fiind primordială pentru o dezvoltare armonioasă a naturii, cea care ne oferă atât de multe și ne cere în schimb doar respect.
Dacă în anii trecuți răspundeam prezent la activitățile de împădurire și ecologizare a zonelor de recreere din mijlocul naturii, anul acesta reprezentanții Direcției Silvice Neamț, respectiv Ocolului Silvic Gârcina au răspuns inițiativei noastre și ne-au asigurat materialul săditor, logistica și asistența tehnică”, informează reprezentanții Jandarmeriei Neamț.
Campania „171 de stejari pentru România” s-a lansat la începutul acestei luni, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române și ne propunem ca în fiecare an, în luna aprilie, să împădurim România cu atâția stejari câți ani numără instituția noastră.
Actualitate
Comunicat de presă privind întâlnirea de lucru între reprezentanții Serviciului de Probațiune Neamț și ai localităților aflate în circumscripția Judecătoriei Târgu-Neamț
Astăzi, 20.09.2023, în cadrul Consiliului Local Tg.-Neamț, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Serviciului de Probațiune Neamț și ai localităților aflate în circumscripția Judecătoriei Târgu-Neamț, în vederea dezbaterii standardelor pentru implementarea corespunzătoare a obligației de muncă neremunerată în folosul comunității, impusă de instanță, în sarcina persoanelor aflate în evidența Serviciului de Probațiune Neamț. La eveniment au participat angajați din 18 primării, iar Serviciului de Probațiune Neamț a fost reprezentat de Stoian Anițoaiei Denisa, Claudia Daniela și Raluca Radu, consilier de probațiune.

Serviciul de Probațiune colaborează cu primăriile din județul Neamț în vederea punerii în executare a sentințelor penale care prevăd această obligație a persoanelor care au comis infracțiuni, iar acest obiectiv este reglementat prin legislația în vigoare. Punerea în practică a prevederilor legale depinde de buna comunicare dintre serviciul de probațiune, ca instituție căreia îi este încredințată prin sentință penală supravegherea, controlul persoanei sancționate, pe de o parte, și instituțiile din comunitate, pe de altă parte. Pentru optimizarea colaborării, Consiliul Local Tg.-Neamț a fost gazda dezbaterilor. În acest context s-au analizat atât punctele tari, cât și ariile de îmbunătățire ale aplicării standardelor de lucru, deoarece instituțiile din comunitate care participă la executarea pedepselor şi a măsurilor neprivative de libertate trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile în conformitate cu prevederile legale.
În prezent, în evidența Serviciului de Probațiune Neamț se află 1847 de persoane sancționate, dintre care 1336 nemțeni au impusă obligația menționată. Consilierii de probațiune au emis peste 250 de decizii de executare a activității neremunerate în cadrul primăriilor comunelor arondate Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor Târgu-Neamț. Aceste persoane aflate în supravegherea serviciului de probațiune beneficiază, fără a trece prin experiența privării de libertate, de avantajul de a-şi îndeplini în continuare rolul lor familial, profesional și economic în societate, creându-se, astfel, premisele reintegrării sociale.
Cadrul legal al activității este conferit de Codul Penal, Legea nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, de Lega nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal și Hotărârea nr. 818/2018 privind aprobarea standardelor minime de lucru în probaţiune pentru instituţiile din comunitate.
Actualitate
FOTO-VIDEO Turneul de fotbal juvenil Cupa “Cetatea Mușatină” ediția a I-a 2023
Actualitate
Conferință de presă – USR NEAMT- 27 mai 2023
USR Neamț a prezentat bilanțul eșecurilor guvernării PSD PNL, în cadrul unei conferințe la care a fost invitat să participe și Radu Mihail, liderul senatorilor USR.
Cartea neagră a guvernării PSD PNL o puteți consulta aici:
PDF Embedder requires a url attribute Cartea-neagra-a-guvernarii-PSD-PNL-
Actualitateacum 3 ani
( FOTO ) TRAGEDIE- Doi copii au rămas fără mamă
-
Stiri localeacum 3 ani
KAUFLAND ADUCE DUPĂ EL ALTE 5 MAGAZINE ÎN TÂRGU NEAMȚ
-
Actualitateacum 1 an
Video cu momentul impactului. Accident violent langa Târgu Neamț (Timișești)
-
Actualitateacum 4 ani
„Dumnezeu să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna”
-
Actualitateacum 9 luni
Sfârșit tragic pentru tânăra mamică din Dumbrava! A murit la doar 23 de ani!
-
Actualitateacum 2 ani
Zbor lin, prieten drag!
-
Actualitateacum 12 luni
Învățătoarea Rodica Pipirigeanu va fi înmormântată …
-
Actualitateacum 9 luni
Dumnezeu să o ierte și cu drepții să o odihnească! – Necrolog