Connect with us

Actualitate

Amenzi de peste 8.000 de lei și avertismente aplicate de jandarmii din Neamț, în weekend

Publicat

pe

În perioada 30 aprilie – 3 mai,  peste 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Neamț au acționat atât independent cât și în sistem integrat, pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine publică și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, în întreaga zonă de responsabilitate. Acțiunile jandarmilor au vizat, în principal, prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, asigurarea măsurilor de ordine publică premergător și pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de Sfintele Paști, prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2 prin activități de informare, îndrumare și verificare a respectării măsurilor, precum și menținerea ordinii publice în stațiunile montane și pe traseele turistice.

,,Jandarmii nemțeni au intervenit și au acordat sprijin cetățenilor în urma a 18 apeluri 112 sau prin dispeceratul Jandarmeriei. Au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale, dintre care 21 de amenzi în valoare de 8.350 lei și 19 avertismente scrise și constatate două infracțiuni de amenințare. Faptele pentru care s-au aplicat sancțiunile au fost în principal: încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (18),  precum proferarea de injurii, amenințări cu acte de violență, provocarea sau participarea la scandal și consum de băuturi alcoolice în locuri publice, refuz de legitimare, nerespectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2 (1), nerespectarea prevederilor legale în domeniul pescuitului, în perioada de prohibiție și fără permis în habitatele piscicole naturale (2).

De asemenea, misiunea forțelor de ordine pentru asigurarea ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități, specifice carantinei zonale, desfășurată pe raza localității Dobreni în perioada 18 aprilie – 2 mai s-a încheiat odată cu ridicarea restricțiilor, în data de 2 mai ora 15.00.  În perioada de referință au fost legitimate 5.358 de persoane și verificate un număr de 4.012 autovehicule. Majoritatea cetățenilor au dat dovadă de responsabilitate și au fost parte a efortului comun, însă au fost și situații în care, lipsa de responsabilitate, refuzul de a coopera și încălcarea prevederilor legale nu au putut fi trecute cu vederea. Pentru nerespectarea măsurilor specifice carantinei zonale instituite au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, dintre care 18 avertismente și 10 amenzi în valoare de 2.000 de lei, iar pentru încălcări ale unor norme rutiere sau de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale dintre care 34 de amenzi în valoare de 15.830 lei și 23 de avertismente.  

Având în vedere că vremea îndeamnă la petrecerea timpului liber în natură, facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară individuale dar și colective, pentru a-și proteja propria sănătate și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur și totodată reamintim obligația cetățenilor de a face picnic doar în zonele special amenajate pentru astfel de activități, de a nu lăsa focul nesupravegheat ori de a arunca deșeurile în alte locuri în afara celor special destinate”, au transmis reprezentanții IJJ Neamț.

Actualitate

Podurile către mănăstirile Secu și Sihăstria intră în reparații

Publicat

pe

Podurile către mănăstirile Secu și Sihăstria vor fi reconstruite, anunță președintele CJ Neamț, Ionel Arsene. Lucrările de modernizare au început deja. Toate cele trei poduri sunt foarte vechi, au circa jumătate de secol, ele fiind realizate într-o perioadă în care în zonă erau funcționale câteva drumuri forestiere. 

,,Am predat amplasamentul pe drumul județean DJ 157F, pentru refacerea lor și astfel, am declanșat o nouă campanie de modernizare a infrastructurii rutiere nemțene, pentru că vremea a început să se încălzească și este favorabilă execuției lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor care străbat județul și a podurilor aferente.

În cursul anului 2020, Consiliul Județean a modernizat DJ 157F, iar din această primăvară vor fi puse la punct și podurile.

Prin lucrările care încep de acum le vom reface la standardele actuale, pentru a mai rezista alți 50 de ani! Sunt convins că după finalizarea proiectului va crește semnificativ numărul de persoane care vor alege să ajungă la cele două lăcașuri de cult, mănăstirile Secu și Sihăstria, cunoscute în toată țara. În 2021 voi continua să fac ceea ce am început încă de acum patru ani pentru nemțeni: implementez proiecte pentru modernizarea județului, pentru creșterea atractivității lui și pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor”, a declarat Ionel Arsene.
Continua sa citesti

Actualitate

Accident rutier în Piatra-Neamț! O femeie a ajuns la spital

Publicat

pe

În această după-amiază, 13 mai, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamt au intervenit la un eveniment rutier, petrecut la intersecția străzilor Valea Albă și Fermelor din Piatra Neamt.

,,Din verificările preliminare efectuate, s-a stabilit faptul că un tânăr de 18 de ani, din Piatra Neamt, pe fondul neacordării de prioritate, a acroșat un autoturism condus de o femeie de 26 de ani, din Podoleni, rezultând rănirea ușoară a acesteia.

Victima a fost transportată la o unitate medicală, în urma investigațiilor medicale stabilindu-se că este rănită ușor (luxație brat drept).

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul rutier”, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț.

Continua sa citesti

Actualitate

OFICIAL! Din 15 mai se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de circulație pe timp de noapte

Publicat

pe

Preşedintele României, Klaus Iohannis susține că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc din 15 mai. Astfel, din acest weekend se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, iar restricțiile de circulație pe timp de noapte vor fi eliminate.

Principalele declarații susținute de Klaus Iohannis:

,,Prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcționale. 

Așadar, din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur. Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască.

A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea și simultan se elimină orice restricții asupra programului agenților comerciali. Deci, magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut.

Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori. În interior vom avea, de asemenea, câteva relaxări care încep majoritatea din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, va crește capacitatea de servire în restaurante și așa mai departe. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Național și vor fi toate aduse la cunoștința publicului.

Câteva detalii – avem, bunăoară: nunți, botezuri, mese festive unde pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie maximum 70 de persoane; nunți, botezuri, mese festive în interior maximum 50 de persoane de la 1 iunie. De la 1 iulie numărul crește, de la 1 august numărul crește. Dar, și aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți.

Deci, mai concret, dacă pe 15 iulie cineva dorește să organizeze o nuntă într-un spațiu închis, în interior, și garantează că toți participanții sunt vaccinați nu se mai aplică restricționarea la un număr de – ar fi atunci – 70 de persoane.

Aceste măsuri sunt gândite, pe de o parte, să ne protejeze, pe de altă parte, să ne reluăm cât de mult viața normală și, evident, încurajează vaccinarea”, a declarat președintele Klaus Iohannis în cadrul conferinței de presă.

Continua sa citesti

Popular