Connect with us

Actualitate

VIDEO „Ziua Armatei României în școli” la Cetatea Neamț

Publicat

pe

Centrul Militar Județean Neamț în colaborare cu Batalionul 634 Infanterie „Mareșal Josef Pilsudski” din Piatra-Neamț, Batalionul 53 Comando ,,Smaranda Brăescu” din Bacău, Baza 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” din Bacău, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, primăriei Târgu Neamț și a Complexului Muzeal Național Neamț au organizat astăzi, 20 octombrie, la Cetatea Neamț, evenimentul „Ziua Armatei României în școli”.
La acest eveniment au participat oficialități locale, profesori și aproximativ 150 de elevi de la instituțiile de învățământ liceal din orașul Târgu Neamț.
În a doua parte a evenimentului elevii au putut vizita standurile de prezentare a ofertei educaționale a Ministerului Apararii Naționale, precum și standuri de prezentare a armamentului, tehnicii și echipamentului din dotarea armatei.
Pe timpul activității, aeronave IAR-99 Șoim și IAR-330 Puma aparținând Bazei 95 Aeriană au survolat locația.

Continua sa citesti
1 Comment

1 Comment

  1. badin

    28 ianuarie, 2023 at 7:33 pm

    Nu pot sa va multumesc suficient pentru postare. Astept cu nerabdare sa citesc mai multe. Rece.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Pr. Arhid. Lavrentie a trecut la Domnul în cursul zilei de 3 aprilie 2024

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Înmormântarea celor trei tineri va avea loc mâine

Publicat

pe

De

Înmormântarea celor doi frați, Alex și Raul va avea loc mâine, 2 aprilie, la ora 10:00. Să ne adunăm împreună pentru a le aduce un ultim omagiu și a ne susține unul pe altul în aceste momente dificile.Cu durere în suflet, vă invităm să ne alăturăm în momentul de adio pentru cei doi frați care ne-au părăsit prea devreme.

Înmormântarea dragului nostru Cristian, va fi mâine la ora 13.00

Continua sa citesti

Actualitate

Doliu în învăţământul nemţean. Profesorul Leonid Ciobanu a trecut la cele veşnice

Publicat

pe

De

Cu inimile grele și pline de durere, ne luăm rămas bun de la distinsul profesor Leonid Ciobanu, un adevărat model de dăruire și devotament în domeniul educației. Cu profundă tristețe, rememorăm parcursul său impresionant, în care a luminat drumurile multor generații de elevi.

Născut în Republica Moldova în anul 1955, domnul profesor Leonid Ciobanu și-a dedicat viața muzicii și educației. Absolvent al Colegiului de Muzică din orașul Bălți, a adus în lumea sa o pasiune inegalabilă pentru instrumentele tradiționale. Din anul 2000, a împărtășit cu generozitate cunoștințele sale la Liceul de Arte „Victor Brauner”, ghidând cu măiestrie elevii către excelență în concursuri și olimpiade, obținând de multe ori distincții prestigioase.

Visul său de a ridica muzica populară la nivelul artei simfonice a fost o sursă de inspirație pentru toți cei care l-au cunoscut. Cu multă muncă și devotament, a încurajat autenticitatea și perfecțiunea în interpretare, transmițând elevilor săi nu doar cunoștințe, ci și pasiunea pentru frumusețea muzicii tradiționale.

Cu modestie și eleganță, domnul profesor Leonid Ciobanu a rămas mereu un mentor iubit și respectat de către elevi și colegi. Contribuția sa în promovarea culturii muzicale și în formarea tinerilor talente va rămâne vie și memorabilă în inimile tuturor celor pe care i-a influențat.

În aceste momente de profundă tristețe, transmitem sincere condoleanțe familiei sale și celor dragi. Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și să vegheze asupra amintirii sale luminoase, care va trăi în inimile noastre pentru totdeauna.

Continua sa citesti

Popular