Connect with us

Actualitate

Zi de pomenire la Manastirea Sfantul Vasile cel Mare – Bodesti

Publicat

pe

Zi de pomenire la Manastirea Sfantul Vasile cel Mare – Bodesti, la împlinirea a 13 ani de la trecerea în veșnică odihnă a vrednicului de pomenire Arhimandrit Ciprian Zaharia, fost stareț al Mănăstirii Bistrița. „Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu ; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința” (Evrei, 13,7).

La Mănăstirea Sfântul Vasile – Bodești, una din ctitoriile Arhimandritului Ciprian Zaharia, s-a oficiat astăzi, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfințit de la Tismana, în semn de pioasă amintire și adâncă recunoștință din partea obștii așezământului, slujba de pomenire a celui ce a fost numit „nou ctitor” sau „al cincilea ctitor al Mănăstirii Bistrița „, „restaurator al unui leagăn de civilizație medievală”, „călugăr complex și atipic”… Cuvintele sunt neputincioase în încercarea de a-l elogia pe Părintele Ciprian… Este ctitorul atâtor așezăminte monahale, așa că, nu întâmplător (întâmplarea face, dar nimic nu se întâmplă fără voia lui Dumnezeu) a plecat la Domnul tocmai în ziua pomenirii Sfântului Nicodim de la Tismana, ctitor de așezăminte monahale și îndrumător de generații de calugari. Părintele Arhimandrit Ciprian a plecat acum 13 ani să se odihnească în Împărăția Cerurilor, după atâtea osteneli în slujba Bisericii, întru cele ale Mariei și ale Martei. S-a ctitorit prin ostenelile sale în întregul așezământ al Mănăstirii Bistrița, în toate așezămintele monahale înființate de el, în atâtea generații de calugari. A plecat, dar el trăiește în inimile celor ce l-au cunoscut, ale celor ce i-am fost ucenici, am fost tunși în monahism de el, îndrumați de el. „Un om moare cu adevărat doar când este uitat”. Îl vom purta mereu în gând, în inimi și în rugăciune.

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular