Connect with us

Actualitate

VIDEO Peste 100 de români blocați pe aeroportul din Barcelona

Publicat

pe

Peste 100 de români blocați pe aeroportul din Barcelona, după ce România a decis să suspende toate zborurile dinspre Spania Peste o sută de români sunt blocați în Barcelona, după ce au încercat să ajungă în țară, cu escală, din mai multe insule spaniole. Ar fi avut zbor astăzi spre România, din Spania. Înapoi nu se mai pot întoarce, iar avionul nu mai pleacă. Oamenii spun că totul este închis în aeroport și au la dispoziție doar câteva automate cu apă.

UPDATE: MAE a transmis pentru Libertatea că este la curent cu problema românilor blocați pe aeroportul din Barcelona. „Se ocupă de această problemă atât Ambasada de la Madrid, cât și consulatul din Barcelona. Căutăm soluții și rute alternative

” Am ajuns în această dimineață, la ora 6, din Mallorca, am reușit să ieșim de acolo, dar se pare că nu ne mai putem întoarce. Suntem la muncă acolo, sunt închise însă toate afacerile pentru cel puțin 30 de zile. Nu mai aveam voie să ieșim din casă, nu mai aveam voie nimic. Am vrut să ne întoarcem acasă.

Unul dintre pasageri, pentru Libertatea: ,, Am o fetiță de 3 săptămâni acasă, înțelegem situația, nu vrem să îmbolnăvim familia. Ne luaserăm chirie pentru două săptămâni, să stăm în carantină, pentru că venim dintr-o zonă galbenă.” Românii au plecat din insula Mallorca, spre România, cu o escală de 10 ore în Barcelona. De acolo, urmau să plece cu avioane ale unor companii low-cost – unii spre Cluj, alții spre București – în jurul orei 17.30.

Astfel, ar fi ajuns în țară, după ora 18.00, oră de la care sunt suspendate toate zborurile din și către Spania, după cum a anunțat Ministrul de Interne, Marcel Vela, aseară.

,,Nu am știut că se închide spațiul aerian, dar speram să primim un mail de la companiile aeriene, nu trebuiau să ne lase să facem check-in. Nu avem nicio soluție. Ne dau voie să ieșim din aeroport, dar nu avem unde, totul e închis, inclusiv aeroportul, nu avem nici mâncare, doar niște automate.”, mai spune bărbatul.

Oamenii mai susțin că nu au bani să găsească cazare în Barcelona pentru cel puțin două săptămâni. Ei nu înțeleg de ce companiile aeriene au acceptat să îi îmbarce în această dimineață. Pasagerii mai spun că oficialii aeroportului le-au spus că din punctul lor de vedere pot pleca, dar că nu acceptă România zborurile.
SURSA :libertatea.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Integrare, Digitalizare, Implicare  pentru cadrele didactice de la Școala Gimnazială ’’Ieremia Irimescu’’, Brusturi

Publicat

pe

De

Din nevoia de ancorare a parcursului didactic la imperativele epocii noastre, Şcoala Gimnazială ,,Ieremia Irimescu” Brusturi a obţinut, pentru perioada 01.10.2022 – 31.03.2024, acceptul de a participa la Cursul de mobilitate Erasmus+ pentru 9 cadre didactice. Tematica propusă și destinaţiile care au găzduit cursanţii au fost de bun augur, oferind, prin formatori bine pregătiţi, cadrul specific de dezvoltare profesională şi personală, dar şi de îmbogăţire culturală inedită.

Programele de formare s-au desfășurat în perioada aprilie-mai 2023, primele două fluxuri în Grecia, iar cel de-al treilea în Spania.

  1. Primul curs, intitulat ICT in your class, s-a desfășurat în perioada 22-29.04.2023, participanţi fiind prof. Costache Stafie, prof. Vasile Luchian, prof. Dumitrel-Ioan Timofte. Acesta a oferit cunoştinţe referitoare la multimedia, TIC şi instrumente web, punându-se accent pe realizarea de activităţi pe diferite platforme. Prin interrelaţionarea dintre participanţi, s-a realizat un util schimb de experienţă şi exemple de bune practici, dar şi exersarea abilităţilor de comunicare într-o limbă străină.

2. În cadrul stagiului de formare Towards the Inclusive classroom. Best practice, organizat în  Kalamata în perioada 7-13.05.2023, cadrele didactice: Rodica Creţu, Maria Alistar, Mariana Olariu  şi-au dezvoltat abilităţile de lucru în echipă și capacitatea de a identifica elevii cu nevoi speciale.

Cursul a oferit un amplu suport teoretic cu aplicabilitate în mediul şcolar, aspect materializat prin activităţile practice propuse. S-a subliniat importanţa inteligenţei emoţionale, o latură importantă a personalităţii copilului, aceasta  fiind răspunzătoare de multiplele afecţiuni întâlnite în rândul elevilor, în contextul actual, cu diferite provocări.

3. Al treilea flux a constat în participarea a trei cadre didactice: Gavriloae Marinela, Ţugui Cristina şi Vrăjitoru Irina-Elena, la modulul  Parents &Teachers: Building Bridges, locaţia fiind Tenerife, Spania. Pe tărâmul dintre ape, pe insula ,,eternei primăveri”, cursul a însemnat o îmbogăţire profesională şi culturală remarcabilă. Abordarea practică, bazată pe realitate şi pe problemele grupului, a condus la accesarea unor noi aptitudini şi competenţe, care vor permite construirea unei relaţii de parteneriat şcoală-familie, în centrul acesteia aflându-se elevul şi dezvoltarea sa educaţională.

Concluzionând, activităţile de mobilitate au în centru multilingvismul, piatra de temelie a proiectului european, cu implicaţii de anvergură pentru educaţie.

Dezvoltarea competenţelor profesionale, a aptitudinilor sociale în alte medii de învăţare, a abilităţilor de comunicare sunt câteva dintre atuurile proiectului care-l promovează ca necesar, accesibil şi eficient în contextul Spaţiului european al educaţiei.

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO VIDEO Un nou accident cu români, în Ungaria. Șoferul a murit pe loc

Publicat

pe

De

Un accident tragic a avut loc în apropiere de Báránd, o persoană și-a pierdut viața.

Două microbuze s-au ciocnit frontal la periferia orașului Báránd, la kilometrul 17 al autostrăzii 42. La fața locului s-au deplasat pompieri profesioniști din Püspökladány, Hajdúszoboszló și Karcag – a raportat vineri dimineața managementul dezastrelor.

Ulterior s-a raportat că într-un vehicul călătoreau trei persoane și în celălalt șapte, trei dintre ele fiind prinse în epavă. Unitățile au eliberat pasagerii cu ajutorul echipamentelor de tăiere a tensiunii, iar apoi i-au predat serviciului de ambulanță. Pompierii au scos sub tensiune unul dintre microbuze.

Serviciul Național de Ambulanță a precizat că la fața locului au fost chemate mai multe unități de ambulanță, două persoane au fost transportate la spital cu răni grave și șase persoane cu răni ușoare după ce au fost tratate în stare stabilă. În urma accidentului de circulație, o persoană a suferit răni atât de grave încât a murit pe loc.

La fața locului a trebuit chemat un elicopter ambulanță, iar cu acesta a fost transportat la spital o persoană rănită.

Potrivit declarației poliției, accidentul s-a petrecut în jurul orei 6.15. În timpul anchetei, a fost în vigoare o închidere totală a drumului, care a fost ridicată înainte de ora 12:00.

Continua sa citesti

Actualitate

Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” Humulești rămane inchis

Publicat

pe

De

Având în vedere aparițiile recente din presa locală și națională, privitoare la redeschiderea Muzeului Memorial ,,Ion Creangă” Humulești, facem precizarea că la începutul lunii februarie a acestui an a avut loc recepția lucrărilor, iar conform normelor de conservare aplicabile patrimoniului istoric mobil, amenajarea expoziției de bază poate fi făcută într-un interval de 3-6 luni de la încheierea lucrărilor.

Din acest motiv, Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” Humulești nu va putea fi vizitat decât la o dată ce va fi ulterior anunțată, dar nu mai târziu de începutul lunii iunie a acestui an.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

SURSA: Complexul Muzeal Național Neamț 

Continua sa citesti

Popular