Connect with us

Actualitate

VIDEO Peste 100 de români blocați pe aeroportul din Barcelona

Publicat

pe

Peste 100 de români blocați pe aeroportul din Barcelona, după ce România a decis să suspende toate zborurile dinspre Spania Peste o sută de români sunt blocați în Barcelona, după ce au încercat să ajungă în țară, cu escală, din mai multe insule spaniole. Ar fi avut zbor astăzi spre România, din Spania. Înapoi nu se mai pot întoarce, iar avionul nu mai pleacă. Oamenii spun că totul este închis în aeroport și au la dispoziție doar câteva automate cu apă.

UPDATE: MAE a transmis pentru Libertatea că este la curent cu problema românilor blocați pe aeroportul din Barcelona. „Se ocupă de această problemă atât Ambasada de la Madrid, cât și consulatul din Barcelona. Căutăm soluții și rute alternative

” Am ajuns în această dimineață, la ora 6, din Mallorca, am reușit să ieșim de acolo, dar se pare că nu ne mai putem întoarce. Suntem la muncă acolo, sunt închise însă toate afacerile pentru cel puțin 30 de zile. Nu mai aveam voie să ieșim din casă, nu mai aveam voie nimic. Am vrut să ne întoarcem acasă.

Unul dintre pasageri, pentru Libertatea: ,, Am o fetiță de 3 săptămâni acasă, înțelegem situația, nu vrem să îmbolnăvim familia. Ne luaserăm chirie pentru două săptămâni, să stăm în carantină, pentru că venim dintr-o zonă galbenă.” Românii au plecat din insula Mallorca, spre România, cu o escală de 10 ore în Barcelona. De acolo, urmau să plece cu avioane ale unor companii low-cost – unii spre Cluj, alții spre București – în jurul orei 17.30.

Astfel, ar fi ajuns în țară, după ora 18.00, oră de la care sunt suspendate toate zborurile din și către Spania, după cum a anunțat Ministrul de Interne, Marcel Vela, aseară.

,,Nu am știut că se închide spațiul aerian, dar speram să primim un mail de la companiile aeriene, nu trebuiau să ne lase să facem check-in. Nu avem nicio soluție. Ne dau voie să ieșim din aeroport, dar nu avem unde, totul e închis, inclusiv aeroportul, nu avem nici mâncare, doar niște automate.”, mai spune bărbatul.

Oamenii mai susțin că nu au bani să găsească cazare în Barcelona pentru cel puțin două săptămâni. Ei nu înțeleg de ce companiile aeriene au acceptat să îi îmbarce în această dimineață. Pasagerii mai spun că oficialii aeroportului le-au spus că din punctul lor de vedere pot pleca, dar că nu acceptă România zborurile.
SURSA :libertatea.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular