Connect with us

Actualitate

VIDEO – COMPOZITOR LA DOAR 17 ANI

Publicat

pe

 

 

 Ichim Bogdan-Ioan este din Târgu Neamț și are doar 17 ani. Arta poetică îi definește adolescența, iar muzica a devenit o pasiune aprinsă pentru el. De curând, a lansat o melodie ce exprimă multe despre oameni și recunoștință.

 Când nu e la școală, Bogdan își petrece timpul citind despre istoria religiilor, subiect ce îl pasionează în mod special, dar și alte genuri de cărți, deoarece e mereu deschis spre noi experiențe. De aici și atracția spre poezie. Deși subiectele despre care alege să scrie sunt des întâlnite în operele poetice, Bogdan alege să fie original și să exprime dragostea și moartea într-un mod unic și personal. “Temele pe care le abordez cel mai des sunt dragostea și moartea, de cele mai multe ori îmbinate. Putem spune că scriu despre realitate, dar în capul meu este un univers total dezordonat. Urma să public și un volum însă pandemia mi-a dat puțin treaba peste cap.”, ne spune Bogdan.

 

 

 

Iată și câteva versuri compuse de tânărul adolescent:

Afară-i ninsoarea din basme

Și murmură viscolul sumbru,

Mă zbat între două fantasme,

Mă zbat, mă agit și tot umblu.

 

Și-n zbuciumul meu, în năpastă,

Tu blând mă privești din mormânt,

Mi-e dor să te cer de nevastă,

Mi-e dor să-ți recit și să-ți cânt.

 

E trei dimineața, iubito,

Și simt că eu nu mai rezist,

Te iubesc mult, Preafericito,

Semnat, al tău Mult Preatrist.”

 

Ce nu știți despre Bogdan este că de curând a lansat piesa ’’Din maduva inimii’’ în care acesta își prezintă povestea și interacțiunea cu oamenii din jurul său. Muzica și versurile sunt compuse chiar de el și merită să o ascultați până la capăt.

Adolescentul are și activități specifice vârstei lui, cum ar fi sporturile. Îi place să joace fotbal, tenis de masă, șah sau să alerge.

 

Ichim Bogdan-Ioan, sursa: facebook.com

Elena Georgiana Palaghia

 

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular