Connect with us

Actualitate

ȚINUTUL ZIMBRULUI – Proiectul european Smart Village, rezultate și eveniment de multiplicare

Publicat

pe

Conceptul de sat inteligent este tot mai actual. Satele inteligente implică: dezvoltarea potențialului local, uman, de mediu și economic; revitalizarea și îmbunătățirea serviciilor publice de bază; îmbunătățirea condițiilor de viață; dezvoltarea competențelor digitale și sprijinirea educației la distanță. Cu alte cuvinte se dorește dezvoltarea comunităților rurale apelând la resursele, valorile locale, pentru a crea noi locuri de muncă și a reînnoi generațiile.

Asociația Ținutul Zimbrului a avut inițiative în domeniul dezvoltării durabile încă de la înființare, din 2015. Iar în ultimii 2 ani a implementat un proiect european pe tema satelor inteligente.

Turism rural în sate inteligente – dezvoltarea afacerilor prin economie circulară și inovare socială ( – developing rural tourism businesses through circular economy ans social innovation) finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene a fost implementat împreună cu parteneri din Belgia (EUROGEO VZW), Bulgaria (Rusenka Targovsko Industrialna Kamara), Grecia (Aintek Symvouloi Epicheiriseon Efarmoges Ypsilis Technologias Ekpaidefsi Anonymi Etaireia), Italia (European Digital Learning Network), Irlanda (CCS Digital Education Limited), România (Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, S.C. Hello Bucovina Travel & Tours S.R.L.), Slovenia (UPI – ljudska univerza Zalec) în perioada septembrie 2020 – decembrie 2022.

Prin intermediul proiectului se dorește să se vină în sprijinul persoanelor adulte aflate în risc de excluziune socială din cauza obstacolelor economice din zonele rurale, care să învețe cum să dezvolte o nouă afacere și să contribuie la dezvoltarea comunității în care trăiesc.

Toți cei interesați să dezvolte o afacere în domeniul turismului se pot inspira din materialele realizate în cadrul proiectului: curs de pregătire, un chit care poate fi folosit de către cei care vor să predea un astfel de curs, o platformă educațională, o aplicație mobilă.  Mai multe informații găsiți pe site-ul proiectului: https://smart-village-project.com/. Toate materialele dezvoltare în cadrul proiectului sunt traduse în limbile partenerilor, pentru a fi de folos și celor care nu stăpânesc limba engleză.

Așa cum fiecare partener a organizat un eveniment de multiplicare pentru a prezenta rezultatele și a invita să fie folosite, Asociația Ținutul Zimbrului a organizat un astfel de eveniment pe 15 decembrie, la care au participat reprezentanți ai pensiunilor, producători locali, meșteri populari, reprezentanți ai organizațiilor locale, ai grupurilor de acțiune locală și ai agențiilor de turism.

Noi aici, în Ținutul Zimbrului ne bucurăm de prezența multor oameni pasionați, dornici să păstreze tradițiile, cultura, ce iubesc natura și tot ce ne înconjoară. Credem că acestea sunt ingredientele potrivite pentru a iniția afaceri locale care nu doar să pună în aplicare ce știe, poate antreprenorul, dar poate că prin produsele/ serviciile oferite sprijină și alți membri ai comunității, folosind produsele sau competențele pe care aceștia le au. Și așa, pe lângă dezvoltarea de afaceri locale, crește nivelul de trai la nivel local, se dezvoltă colaborarea la nivel de comunitate și întreaga zonă are de câștigat.

Asociația Ținutul Zimbrului se ocupă cu dezvoltarea sustenabilă și promovarea destinației de ecoturism cu același nume care se suprapune peste Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț, orașul Târgu Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Vânători Neamț.

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular