Connect with us

Actualitate

Târgu Neamț pe lista neagră a celor de la DSP

Publicat

pe

În data de 28 iulie 2020 au fost confirmate pozitiv, la testul Covid-19, 26 de persoane din zona orașului Târgu Neamț. Din cauza nerespectării indicațiilor autorităților de a purta mască de protecție și de a păstra distanța fizică în locurile aglomerate, tot mai multe persoane se infectează cu coronavirus.

Zona Târgu Neamț a intrat în atenția Direcției de Sănătate Publică din județul Neamț deoarece sezonul petrecerilor, al concediilor, inclusiv sosirea în țară a diasporei au determinat numărul mare de persoane infectate, întrucât oamenii nu mai țin cont de protejarea lor sau a celor din jurul lor.

Anchetele epidemiologice se desfășoară, în continuare, iar odată cu stabilirea persoanelor care au fost apropiate de cei care au ieșit pozitivi la teste, situația îngrijorează: „Este o situație mai deosebită  în zona Târgu Neamț, probabil va trebui să luăm măsuri cât de repede. Sunt mai multe cazuri în ultima perioadă în acea zonă și, pe măsură ce înaintăm în anchetele epidemiologice, vom ajunge și la o concluzie”, a declarat Radu Firăstrău, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

În Târgu Neamț se știe de existența unor focare la Colegiul Tehnic „Ion Creangă”, unde au fost depistați pozitivi 7 angajați și o firmă de confecții, dar îngrijorător este faptul că apar tot mai multe cazuri „în familie”.

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Pr. Arhid. Lavrentie a trecut la Domnul în cursul zilei de 3 aprilie 2024

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Înmormântarea celor trei tineri va avea loc mâine

Publicat

pe

De

Înmormântarea celor doi frați, Alex și Raul va avea loc mâine, 2 aprilie, la ora 10:00. Să ne adunăm împreună pentru a le aduce un ultim omagiu și a ne susține unul pe altul în aceste momente dificile.Cu durere în suflet, vă invităm să ne alăturăm în momentul de adio pentru cei doi frați care ne-au părăsit prea devreme.

Înmormântarea dragului nostru Cristian, va fi mâine la ora 13.00

Continua sa citesti

Actualitate

Doliu în învăţământul nemţean. Profesorul Leonid Ciobanu a trecut la cele veşnice

Publicat

pe

De

Cu inimile grele și pline de durere, ne luăm rămas bun de la distinsul profesor Leonid Ciobanu, un adevărat model de dăruire și devotament în domeniul educației. Cu profundă tristețe, rememorăm parcursul său impresionant, în care a luminat drumurile multor generații de elevi.

Născut în Republica Moldova în anul 1955, domnul profesor Leonid Ciobanu și-a dedicat viața muzicii și educației. Absolvent al Colegiului de Muzică din orașul Bălți, a adus în lumea sa o pasiune inegalabilă pentru instrumentele tradiționale. Din anul 2000, a împărtășit cu generozitate cunoștințele sale la Liceul de Arte „Victor Brauner”, ghidând cu măiestrie elevii către excelență în concursuri și olimpiade, obținând de multe ori distincții prestigioase.

Visul său de a ridica muzica populară la nivelul artei simfonice a fost o sursă de inspirație pentru toți cei care l-au cunoscut. Cu multă muncă și devotament, a încurajat autenticitatea și perfecțiunea în interpretare, transmițând elevilor săi nu doar cunoștințe, ci și pasiunea pentru frumusețea muzicii tradiționale.

Cu modestie și eleganță, domnul profesor Leonid Ciobanu a rămas mereu un mentor iubit și respectat de către elevi și colegi. Contribuția sa în promovarea culturii muzicale și în formarea tinerilor talente va rămâne vie și memorabilă în inimile tuturor celor pe care i-a influențat.

În aceste momente de profundă tristețe, transmitem sincere condoleanțe familiei sale și celor dragi. Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și să vegheze asupra amintirii sale luminoase, care va trăi în inimile noastre pentru totdeauna.

Continua sa citesti

Popular