Connect with us

Actualitate

Târgu Neamț pe lista neagră a celor de la DSP

Publicat

pe

În data de 28 iulie 2020 au fost confirmate pozitiv, la testul Covid-19, 26 de persoane din zona orașului Târgu Neamț. Din cauza nerespectării indicațiilor autorităților de a purta mască de protecție și de a păstra distanța fizică în locurile aglomerate, tot mai multe persoane se infectează cu coronavirus.

Zona Târgu Neamț a intrat în atenția Direcției de Sănătate Publică din județul Neamț deoarece sezonul petrecerilor, al concediilor, inclusiv sosirea în țară a diasporei au determinat numărul mare de persoane infectate, întrucât oamenii nu mai țin cont de protejarea lor sau a celor din jurul lor.

Anchetele epidemiologice se desfășoară, în continuare, iar odată cu stabilirea persoanelor care au fost apropiate de cei care au ieșit pozitivi la teste, situația îngrijorează: „Este o situație mai deosebită  în zona Târgu Neamț, probabil va trebui să luăm măsuri cât de repede. Sunt mai multe cazuri în ultima perioadă în acea zonă și, pe măsură ce înaintăm în anchetele epidemiologice, vom ajunge și la o concluzie”, a declarat Radu Firăstrău, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

În Târgu Neamț se știe de existența unor focare la Colegiul Tehnic „Ion Creangă”, unde au fost depistați pozitivi 7 angajați și o firmă de confecții, dar îngrijorător este faptul că apar tot mai multe cazuri „în familie”.

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular