Connect with us

Actualitate

Strada Nordului din Roman va fi reabilitată de Holcim S.A

Publicat

pe

Pe 26 Noiembrie, în ședința consiliului local va fi supus spre aprobare un proiect de hotărâre prin care Strada Nordului va fi reabilitată printr-o sponsorizare de la Holcim România SA.

Strada Nordului are o lungime de aproximativ 650 m,  iar în Raportul de specialitate scrie că “are la momentul actual o stare tehnică proastă”. “Dacă pe primii 600m de la intersecția cu E 85, strada are parametrii tehnici corespunzători, pe următorii 450 m, strada prezintă denivelări, pierderi ale profilului longitudinal și ale profilului transversal”, se mai specifică în raport.

Reparația ar presupune un covor asfaltic pe primii 200 m, ranforsarea fundației și două straturi asfaltice pe următorii 450 m, precum și îmbunătățirea preluării și dirijării apelor meteorice.

După anii  ’90, pe această stradă nu au mai fost executate reparații capitale, ci doar “plombe” și covoare asfaltice locale, chiar dacă strada deservește un număr însemnat de agenți economici, care contribuie substanțial la bugetul local.

Direcția Tehnică și Investiții a estimat lucrările la 800.000 lei, iar Holcim România S.A. s-a oferit să contribuie la această reparație cu suma de 650.000 lei, în bani și materiale, practic să suporte 80% din costurile estimate ale unei lucrări care era obligația municipalității.

Denisa Maftei

 

Actualitate

Fără apă în Târgu Neamț astăzi, 12 iulie, între orele 11.30 – 16.00

Publicat

pe

De

CJ APASERV SA anunță:
Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a opri temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă astăzi, 12.07.2021, în Orasul Tg. Neamț intre orele 11:30-16:00.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile: Horia Cloșca și Crișan, Câmpului, Unirii, Ozanei, Alexandru Vlahuță, Vânătorului, Victoriei și Gheorghe Doja.
Ne cerem scuze tuturor utilizatorilor afectați pe care îi asigurăm că echipele APA SERV fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt și pentru reluarea furnizării apei potabile.
Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei.
Continua sa citesti

Actualitate

Un urs a atacat animalele dintr-o gospodărie în Tașca

Publicat

pe

Luni, 5 iulie, în jurul orei 23.45, a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie din satul Neagra, comuna Tașca. La locul sesizării s-au deplasat echipaje de jandarmerie, poliție și SMURD. Cetățenii comunei Tașca au fost avertizați prin mesaj RO-ALERT.

,,La sosirea forțelor de intervenție ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei, dar pe timpul cât au rămas în zonă acesta și-a făcut din nou apariția. Animalul a fost îndepărtat către pădure cu ajutorul dispozitivelor de emitere a zgomotelor și cu sprijinul unui localnic, angajat al Direcției Silvice Neamț, care a executat focuri de armă în plan vertical. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie (2 porci). Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona și a se asigura că pericolul nu mai este iminent. De la începutul anului și până în prezent, jandarmii nemțeni au fost alertați și au intervenit la șase sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezența urșilor în apropierea gospodăriilor. Recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune propria viață în pericol, să își asigure animalele înaine de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajul RO – ALERT”, comunică reprezentanții IJJ Neamț.

 

Continua sa citesti

Actualitate

OFERTA EDUCAȚIONALĂ 2021 – 2022 Colegiului Tehnic „Ion Creangă”

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Popular