Actualitate
România se pregătește de dezastru

Patru autocamioane frigorifice au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ele fiind echipate pentru păstrarea și transportarea trupurilor persoanelor decedate în calamități.
Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, a anunțat, miercuri, finalizarea proiectului „Multi Risc Modul I”, destinat îmbunătățirii capacității de reacție a structurilor din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Proiectul a fost în valoare de circa 159 milioane de lei (echivalentul a circa 34 de milioane de euro). Din această sumă totală, circa 133 de milioane de lei au provenit dintr-o finanțare nerambursabilă, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).
În cadrul proiectului s-au cumpărat câteva echipamente de ultimă generație, printre care s-au numărat autospeciale pentru tratamente hiperbarice, autospeciale de salvare de la înălțime, automacarale, autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare – descărcare.
Unul dintre exponatele moderne, prezentat miercuri la sediul ISU București Ilfov, a fost o „autospecială pentru păstrare temporară și transport în regim frigorific” – practic, o morgă mobilă.
Subofițerii ISU ne-au precizat că autospeciala are o capacitate totală de 52 de persoane decedate, dintre care zece supraponderale. Instalația de la bord permite chiar congelarea încărcăturii, până la o temperatură de -40 de grade Celsius, astfel încât încărcătura să poată fi păstrată până la două săptămâni. Un asemenea interval poate fi necesar pentru a oferi timp medicilor legiști să facă toate investigațiile privind stabilirii identității persoanelor ale căror cadavre sunt recuperate, de exemplu, de sub dărâmături, în eventualitatea unui cutremur.
“Chestiunea decedaților trebuie tratată foarte realist și cu respect. Poate fi un accident aviatic, un cutremur, acolo trebuie să ai capacitate de stocaj în condiţii corecte şi respectuoase şi să ai timp pentru ca medicii de medicină legală să facă examinările necesare pentru identificarea victimelor. Managementul deceselor este una dintre sarcinile Protecției Civile”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat.
Actualitate
VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru
Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.
sursa: doxologia.ro
Actualitate
VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a
Actualitate
Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!
Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ.
Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.
Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????
Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.
????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.
????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????
Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.
Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.
-
Actualitateacum 2 ani
( FOTO ) TRAGEDIE- Doi copii au rămas fără mamă
-
Stiri localeacum 2 ani
KAUFLAND ADUCE DUPĂ EL ALTE 5 MAGAZINE ÎN TÂRGU NEAMȚ
-
Actualitateacum 10 luni
Video cu momentul impactului. Accident violent langa Târgu Neamț (Timișești)
-
Actualitateacum 3 luni
Sfârșit tragic pentru tânăra mamică din Dumbrava! A murit la doar 23 de ani!
-
Actualitateacum 2 ani
Zbor lin, prieten drag!
-
Actualitateacum 3 ani
„Dumnezeu să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna”
-
Actualitateacum 6 luni
Învățătoarea Rodica Pipirigeanu va fi înmormântată …
-
Actualitateacum 3 luni
Dumnezeu să o ierte și cu drepții să o odihnească! – Necrolog