Connect with us

Actualitate

Roman – Platforme de colectare separată a deșeurilor menajere

Publicat

pe

Campania de bugetare participativă „Pentru Roman!” – ediția 2020 se încheie în această săptămână, odată cu implementarea proiectului depus de un romașcan și care a obținut cel mai mare număr de voturi – „Platforme casetate pentru colectarea separată a deșeurilor menajere”.
Platformele casetate sunt formate din minim 5 module (1 – sticlă, 1 – plastic și metal, 1 – hârtie și carton, 2 – deșeuri nereciclabile) ajută la colectarea separată, la sursă, a deșeurilor pe care le generăm și nici nu permite accesul în interior a persoanelor neautorizate.
„După cum știți, în ultimii doi ani, dumneavoastră – romașcanii ați avut posibilitatea să decideți cum se cheltuie o parte din banii din bugetul local. Anul acesta, la exercițiul de bugetare participativă – pentru care am alocat suma de 200.000 de lei, au fost înscrise patru propuneri și proiectul cu cele mai multe voturi din partea dumneavoastră a fost cel legat de achiziționarea și montarea a zece platforme de deșeuri supraterane.
Noi instalasem deja patru astfel de platforme în primăvară, iar astăzi am pus în practică și proiectul ales de oamenii care doresc să se implice în buna administrare a orașului. Cele zece platforme sunt instalate, conform propunerii venite de la romașcani, în mai multe zone ale orașului, astfel încât să acopere fiecare cartier. Din punctul nostru de vedere, aceste platforme sunt foarte bune deoarece am văzut deja că ele nu mai permit să se umble în interior, să se facă mizerie în jur, iar deșeurile se pot colecta selectiv și ajung nealterate la stația de sortare, protejând mediul și crescând gradul de colectare al municipiului.
Vom continua să investim în achiziționarea de astfel de platforme, pentru ca întreg orașul să beneficieze de platforme moderne de colectare a deșeurilor. În plus, din bugetul local, fiecare platformă de deșeuri modernizată va fi monitorizată prin intermediul unor camere de supraveghere”, a declarat primarul Lucian Micu.
Locurile unde sunt amplasate platformele sunt următoarele: strada Bradului, bl.3 – lângă Piața Mare, strada Smirodava, bl.30 – lângă Creșa Smirodava, strada Bogdan Dragoș – lângă Dispensar, strada Veronica Micle – lângă Medirom, Aleea Liliacului – lângă complexul comercial, strada Dumbrava Roșie – ieșire în bulevardul Roman-Mușat, strada Dumitru Mărtinaș – Cămin Caremil, strada Dr. Felix – în spatele complexului comercial, strada Anton Pann – zona Dispensar-UM și strada Victor Hugo – zona Stadion Moldova.
Valoarea bugetului propus, pentru anul bugetar 2020, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate este de 200.000 de lei, inclusiv TVA.
Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular