Connect with us

Actualitate

Recrutare pentru profesia militară – “Alege cariera militară”

Publicat

pe

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară prin Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Neamţ, activități de recrutare a tinerilorbăieţi şi fete, absolvenţi ai învăţământului gimnazial cu certificat de absolvire, liceal cu diplomă de bacalaureat sau viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial şi liceal, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2020 / 2021, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din judeţul Neamţ cu o ofertă educaţională generoasă:

* 600 locuri   pentru  învăţământul liceal militar, alcătuit din 5 colegii naţionale militare:

  1. Colegiul naţional militarDimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova – 120 locuri;
  2. Colegiul naţional militarMihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba- 120 locuri;
  3. Colegiul naţional militarŞtefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava- 120 locuri;
  4. Colegiul naţional militarTudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj- 120 locuri;
  5. Colegiul naţional militarAlexandru Ioan Cuza”, Constanța, judeţul Constanța- 120 locuri.

Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an.

Termenul limită de înscriere a candidaților este 14 februarie 2020.

__________________________________________________________________________________

 

* 531 locuri pentru  învăţământul postliceal militar de formare a maiştrilor militari, alcătuit din 4 şcoli militare:

  1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor TerestreBasarab I”, Piteşti – 169 locuri;
  2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor AerieneTraian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 129 locuri;
  3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Amiral Ion Murgescu”, Constanţa – 101 locuri;
  4. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu – 132 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani  împliniţi în cursul acestui an.

 Termenul limită de înscriere a candidaților este:

  1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor TerestreBasarab I”, Piteşti – 24.04.2020;
  2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor AerieneTraian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 10.04.2020;
  3. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Amiral Ion Murgescu”, Constanţa – 10.04.2020;
  4. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu – 24.04.2020.

 

__________________________________________________________________________________

 

* 481 locuri pentru  învăţământul postliceal militar de formare a subofiţerilor, alcătuit din 3 şcoli militare:

  1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor TerestreBasarab I”, Piteşti – 253 locuri;
  2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor AerieneTraian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 130 locuri;
  3. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu – 98 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 28 de ani  împliniţi în cursul acestui an.

 Termenul limită de înscriere a candidaților este:

  1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor TerestreBasarab I”, Piteşti – 24.04.2020;
  2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor AerieneTraian Vuia”, Sat Boboc, jud. Buzău – 15.04.2020;
  3. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică, Sibiu – 08.05.2020.

 

__________________________________________________________________________________

 

* 615 locuri pentru învăţământul universitar militar de formare a ofiţerilor  alcătuit din:

  1. Academia Forţelor Terestre Nicolae Bălcescu”, Sibiu – 208 locuri;
  2. Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă„, Braşov – 99 locuri;
  3. Academia NavalăMircea cel Bătrân”, Constanţa – 98 locuri;
  4. Academia Tehnică Militară Ferdinand I”, Bucureşti – 148 locuri;
  5. Institutul Medico – Militar, Bucureşti – 30 locuri

                                                  (şi Târgu Mureş) – 15 locuri;

  1. Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, Bucureşti – 7 locuri;
  2. Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti – 10 locuri.

Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 26 de ani/ 24 de ani pentru aviaţie-naviganţi, împliniţi în cursul acestui an.

Termenul limită de înscriere a candidaților este:

– Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă“20.03.2020;

– Academia Tehnică Militară – 20.03.2020;

– Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ – 20.03.2020;

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu“  – 27.03.2020;

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I“ – 03.04.2020;

–  Institutul Medico-Militar  – 27.03.2020;

– Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza –  03.04.2020;

 

__________________________________________________________________________________

 

Învăţământul militar este învăţământ de stat, vocaţional, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

– prezentarea pentru luarea în evidenţă (înscriere) la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar  judeţean Neamţ;

– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Câmpulung Moldovenesc;

– efectuarea unui examen medical la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Iaşi;

– definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar  judeţean Neamţ;

– participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ.

 

Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

 

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv.

 

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Neamţ, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Neamţ, situat în Piatra Neamţ, strada Durăului nr. 9, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30-16.30, marţi între orele 10.30-18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele 0233213886 sau 0233213473 int. 117.

 

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro sau paginile oficiale de Facebook, RecrutareMApN şi Centrul Militar Judeţean Neamţ.

Persoană de contact:

Maior HISUM PARIS,

Şeful Biroului informare-recrutare

 Tel. 0773765440                    

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Comunicat de presă ApaServ Neamț

Publicat

pe

De

Semnarea Contractului de Finanțare pentru Proiectul Cod SMIS 2014+ 157107 ”Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Neamt în perioada 2014 -2020”

Compania Judeţeană APA SERV S.A. – operator regional pentru serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare, în calitate de Beneficiar si Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, au semnat în data de 15.09.2023 Contractul de Finanţare nr. 2310,Cod SMIS 2014+ 157107 având ca obiect acordarea finanţării nerambursabile de către AM POIM, pentru implementarea ”Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Neamt în perioada 2014 -2020”

Prima etapa a proiectului este finanţată în cadrul POIM 2014-2020, Axa prioritară 3- Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, Obiectivul Specific 3.2.- Creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei, urmând ca etapa a doua a acestuia să fie finanţată din Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027.

Perioada de implementare a contractului de finantare POIM este de 3 de luni, respectiv între 07 Octombrie 2023 şi 31 Decembrie 2023 şi are o valoare totală de 92.831.459,16 lei, din care 62.518.036,88 lei finanţare nerambursabilă.

Obiectivul acestui Proiect major de investiţii este creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate urbane, precum şi a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populaţiei din aria de operare a APA SERV SA din Judeţul Neamt.

În cadrul acestui Contract de Finanţare se vor realiza lucrări de infrastructură de alimentare cu apă potabilă, colectare şi epurare a apelor uzate în 42 Unități Administrativ Teritoriale din judeţul Neamt: municipiile Piatra Neamt şi Roman; oraşele Targu Neamt, Roznov si Bicaz; comunele Agapia, Alexandru cel Bun, Bira, Bodesti, Brusturi, Bargauani, Baltatesti, Costisa, Dobreni, Dochia, Dragomiresti, Dumbrava Rosie, Girov, Grumazesti, Garcina, Horia, Margineni, Piatra Soimului, Pipirig, Podoleni, Pangarati, Pastraveni, Rediu, Romani, Ruginoasa, Raucesti, Razboieni, Sabaoani, Savinesti, Tarcau, Tasca, Tibucani, Tupilati, Tamaseni, Urecheni, Stefan cel Mare si Zanesti.

La sfarsitul proiectului POIM,

 locuitorii din aria de operare a APA SERV SA din judeţul Neamt vor beneficia de servicii mai bune de alimentare cu apă potabilă si de o mai buna colectare/tratare a apelor uzate.

Contractul finanţat din POIM include urmatoarele tipuri de investitii: extinderi fronturi de captare; extinderi conducte de aductiune; statii de clorinare; extinderi retele de alimentare cu apa; statii de pompare apa potabila; rezervoare, extinderi retele de canalizare; statii de pompare apa uzata; conducte de refulare; tratare namol.

Precizam ca valoarea totală a proiectului (etapa I+etapa II) este de 1.826.719.252,11 lei, iar perioada de implementare este de 36 de luni, respectiv între data de 07 Octombrie 2023 şi data de 31 Decembrie 2026.

Pentru etapa a doua a proiectului, care va fi finanţată din Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027, se vor realiza următoarele investiţii: reţele noi de distribuţie apă potabilă, aducţiuni noi şi reabilitate, reţele noi de canalizare, rezervoare înmagazinare, staţii tratare apă, staţii epurare ape uzate care deservesc aglomerări sub 10.000 l.e. şi peste

10.000 l.e.

Proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020 Compania Judeţeană APA SERV S.A. Neamţ

Piatra Neamţ, str. Lt. Drăghiescu, nr.20, 610125

Tel 0233233340, Fax 0233218937, E-mail office@apaserv.eu Persoană de contact Miruna-Ioana Grecu, Ofiţer Publicitate

Continua sa citesti

Actualitate

Comunicat de presă privind întâlnirea de lucru între reprezentanții Serviciului de Probațiune Neamț și ai localităților aflate în circumscripția Judecătoriei Târgu-Neamț

Publicat

pe

De

Astăzi, 20.09.2023, în cadrul Consiliului Local Tg.-Neamț, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Serviciului de Probațiune Neamț și ai localităților aflate în circumscripția Judecătoriei Târgu-Neamț, în vederea dezbaterii standardelor pentru implementarea corespunzătoare a obligației de muncă neremunerată în folosul comunității, impusă de instanță, în sarcina persoanelor aflate în evidența Serviciului de Probațiune Neamț. La eveniment au participat angajați din 18 primării, iar Serviciului de Probațiune Neamț a fost reprezentat de Stoian Anițoaiei Denisa, Claudia Daniela și Raluca Radu, consilier de probațiune.

Serviciul de Probațiune colaborează cu primăriile din județul Neamț în vederea punerii în executare a sentințelor penale care prevăd această obligație a persoanelor care au comis infracțiuni, iar acest obiectiv este reglementat prin legislația în vigoare. Punerea în practică a prevederilor legale depinde de buna comunicare dintre serviciul de probațiune, ca instituție căreia îi este încredințată prin sentință penală supravegherea, controlul persoanei sancționate, pe de o parte, și instituțiile din comunitate, pe de altă parte. Pentru optimizarea colaborării, Consiliul Local Tg.-Neamț a fost gazda dezbaterilor. În acest context s-au analizat atât punctele tari, cât și ariile de îmbunătățire ale aplicării standardelor de lucru, deoarece instituțiile din comunitate care participă la executarea pedepselor şi a măsurilor neprivative de libertate trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile în conformitate cu prevederile legale.

În prezent, în evidența Serviciului de Probațiune Neamț se află 1847 de persoane sancționate, dintre care 1336 nemțeni au impusă obligația menționată. Consilierii de probațiune au emis peste 250 de decizii de executare a activității neremunerate în cadrul primăriilor comunelor arondate Serviciului Public Comunitar de Evidența Persoanelor Târgu-Neamț. Aceste persoane aflate în supravegherea serviciului de probațiune beneficiază, fără a trece prin experiența privării de libertate, de avantajul de a-şi îndeplini în continuare rolul lor familial, profesional și economic în societate, creându-se, astfel, premisele reintegrării sociale.

Cadrul legal al activității este conferit de Codul Penal, Legea nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, de Lega nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal și Hotărârea nr. 818/2018 privind aprobarea standardelor minime de lucru în probaţiune pentru instituţiile din comunitate.

Continua sa citesti

Actualitate

FOTO-VIDEO Turneul de fotbal juvenil Cupa “Cetatea Mușatină” ediția a I-a 2023

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Popular