Connect with us

Timp Liber

Recomandare de serial – The Marvelous Mrs. Maisel

Publicat

pe

Miriam „Midge” Maisel, o femeie din New York-ul anului 1958, are tot ce a dorit vreodata – soțul perfect, doi copii și un apartament elegant. Dar viata ei perfecta ia brusc o intorsatura neasteptata, iar Midge descopera un talent necunoscut anterior – unul care ii schimba viata pentru totdeauna. Protagonista de 26 de ani încearcă să crească profesional drept comediant pe la sfârșitul anilor ‘50, astfel, protagonista este pusă față în față cu o grămadă de greutăți, dar la fel ca binecunoscuta Mildred Pierce, acestea o ambiționează și mai tare.

Serialul acesta prinde viață datorită scenariului lui Amy Sherman-Palladino (Gilmore Girls), aceasta fiind și creatoarea seriei. Glumele ei istet și rapide ajută foarte mult atât momentele de stand-up, cât și construcției personajelor, Miriam Maisel (Rachel Brosnahan) și managera sa, Susie (Alex Borstein) fiind delicioase în fiecare scenă în care se află. Sunt de remarcat momentele când e pe scenă și spune lucrurile astea direct, înjură, vorbește de subiecte tabu sau despre viața ei personală, o altă parte care incearcă să o tragă în jos profesional.

Stilul regizoral se potrivește subiectului și cinematografia la fel, scenele de stand-up acaparând întreaga atenție iar cele dramatice sunt pigmentate de umorul sadic al lui Miriam și Susie din acele momente.

via movienews.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Satul lui Moș Crăciun – Acces doar pentru vaccinați, trecuți prin boală sau cu test PCR negativ

Publicat

pe

De

Bun regăsit, prieteni!
Primim de la mulți dintre dumneavoastră întrebări despre prezența în locația noastră raportat la situația pandemică. Vă răspundem tuturor aici: pornind de la vârsta de 12 ani, toate persoanele care vor să viziteze Satul lui Moș Crăciun au nevoie de certificat verde, test PCR negativ, sau adeverință că au trecut prin Covid 19. Copiii până în 12 ani pot intra fără acestea.
Trăim în societate, funcționăm în cadrul ei și ne supunem legilor în vigoare. Vă mulțumim pentru înțelegere și pentru interesul acordat Satului lui Moș!

Preturi: Satul lui Moș Crăciun

 50 de lei pentru copil
 70 de lei pentru adult
Timp de vizitare 30 min

DESCHIDEREA OFICIALĂ VA AVEA LOC PE 1 DECEMBRIE 2021!

Continua sa citesti

Actualitate

Cuejdel – A Tale from the Carpathian Wilderness

Publicat

pe

De

Cuejdel – A Tale from the Carpathian Wilderness
Azi am plăcerea să vă prezint prima mea carte, nu cred că putea să fie despre alt subiect după 7 ani de muncă și un an în care am muncit intens la acestă minunăție de album foto.
NU am crezut niciodată că va fi atât de palpitant să lucrezi la o carte și nu mi-am imaginat niciodată acum 7 ani că va veni ziua când acest loc minunat va avea o poveste atât de frumoasă transpusă în imagini.
Am spus întodeauna că este lacul meu 😉 însă mai în glumă mai în serios ne-am împrietenit și am devenit cunoscuți împreună iar acum cred că cariera mea de fotograf a ajuns la un alt nivel datorită acestui album care pentru mine cred că este una dintre cele mai mari realizări.
Vreau să-i mulțumesc lui Theo Bosboom care a aceptat fără ezitare să scrie prefața acestui album și binențeles prietenului meu Andrei Becheru care a reușit să sintetizeze atât de bine munca mea din toți acești ani și să mă ajute să spunem povestea acestui loc, de asemnea Andrei Becheru a realizat designul acetui album.
Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut în toți acești ani și bineînțele celor care deja au cumpărat acest album.
Cei care doresc să comande cartea o pot comanda direct la mine pe site sau îmi pot scrie în privat deoarece în momentul acesta am disponibile câteva exemplare în Aiud, Cluj și București.
Albumul a fost tipărit într-un număr de 600 de bucăți însă mai am disponibile doar 400 🤷🏻‍♂️
 
Continua sa citesti

Actualitate

Noaptea cercetătorilor europeni la Târgu Neamț

Publicat

pe

De

Pe 24 Septembrie 2021, începând cu ora 12:00, Muzeul de Istorie și Etnografie va fi gazda celui mai captivant eveniment al toamnei: Noaptea Cercetătorilor Europeni! Aici te așteaptă cei mai prietenoși cercetători, alături de care vei porni într-o fascinantă călătorie în lumea științei. Am pregătit multe surprize pentru tine, pe care nu le vom divulga încă, însă te invităm să cercetezi agenda evenimentului pentru a afla mai multe detalii despre programul activităților.

Iar veștile bune nu se termină aici. Pe 25 Septembrie 2021, între orele 12:00 și 20:00, îți prezentăm online, pe pagina noastră de Facebook, cele mai interesante ateliere ale cercetătorilor din toate orașele participante la Noaptea Cercetătorilor Europeni România. Ai ocazia să vezi cele mai uluitoare experimente, să fii printre primii care află despre noile invenții și îți poți găsi inspirația interacționând cu cercetători din toate colțurile țării.

Învață, distrează-te și simte-te inspirat!

Principalele obiective ale evenimentului vizează interacțiunea cu publicul larg, în special cu elevii, prin intermediul unor ateliere de pedagogie muzeală:

Atelier interactiv de arheologie experimentală, coordonat de dr. Vasile Diaconu, prin intermediul căruia vor fi prezentate câteva dintre vechile tehnologii preistorice:
confecționarea uneltelor de piatră, a celor din os, modelarea vaselor de lut după tehnologii arhaice, procesarea cerealelor, obținerea sării cristalizate. Participanții vor putea experimenta
folosirea uneltelor confecționate din piatră în acțiuni de tăiere/cioplire a lemnului, vor putea confecționa obiecte de podoabă din cochilii de scoici sau vor recrea jocuri arhaice.


Atelier de arheometalurgie, realizat de dl. Ioan Olaru, prin care vor fi experimentate turnarea diverselor metale, utilizarea tiparelor de piatră și lut, confecționarea unor replici după obiecte
antice. Publicul va putea lua parte la realizarea unor unelte din metal, dar va putea experimenta și modul de utilizare al acestora. Elevii sunt invitați să participe activ la activitățile
de metalurgie tradițională, tocmai pentru a înțelege complexitatea acestei îndeletniciri.


O altă activitate interesantă va fi și prezentarea unui lot de arme și accesorii militare din cele două războaie mondiale, realizată de muzeografii Renata Gabriela Buzău și Mihai Tudosă.
Instituția noastră păstrează un lot consistent de piese cu specific militar, iar publicul va avea prilejul în cadrul acestei activități să interacționeze în mod direct cu acest tip de patrimoniu.


Evenimentul se va încheia cu conferința ,,Patrimoniul istoric ne privește. Cercetări arheologice recente în zona Târgu Neamț”, susținută de dr. Vasile Diaconu.

SURSA: noapteacercetatorilor.eu/targuneamt

Continua sa citesti

Popular