Connect with us

Actualitate

Pașaportul românesc împlinește 109 ani de existență!

Publicat

pe

Ziua pașaportului românesc este marcată, anual, la data de 19 martie. Data a fost aleasă având în vedere promulgarea, prin Înaltul Decret regal numărul 1758 din 19 martie 1912, a Legii asupra paşapoartelor, prima lege modernă în domeniu. Ziua a fost instituită de Direcția Generală de Pașapoarte și a fost aprobată de către conducerea Ministerului Administrației și Internelor în anul 2006.

,,Ziua pașaportului românesc, sărbătorită azi pe 19 martie, îmi oferă ocazia să transmit un mesaj de susținere si de apreciere angajaților din cadrul structurilor Direcției Generale de Pașapoarte si de la nivelul Serviciilor Publice Comunitare de Pașapoarte pentru profesionalismul lor si pentru capacitatea de adaptare la noile provocări. De-a lungul anilor, la nivelul acestor structuri, s-au făcut eforturi mari pentru a veni în sprijinul tuturor românilor care solicitau documente de călătorie, reducându-se permanent timpul de procesare a cererilor de emitere a pașapoartelor. Astfel, s-a reușit implementarea programării on-line, securizarea documentelor și schimbarea legislației pentru creșterea valabilității pașaportului electronic la 10 ani. Noua generație a pașaportului electronic românesc constituie un instrument de călătorie sigur pentru cetățeni, realizarea acestuia fiind o mărturie a faptului că structurile naționale se pot adapta standardelor și evoluțiilor tehnologice în domeniu. Încurajez inițiativele care conduc spre modernizare, de aceea trebuie valorificate la maxim toate oportunitățile de dezvoltare a acestui serviciu public prin susținerea demersurilor de adaptare la noile evoluții din domeniu. Am văzut cu toții cât este de important să integrăm noile tehnologii care sunt mai sigure și confortabile pentru cetățean. Aștept de la toate instituțiile statului: respect și eficiență în relația cu cetățeanul! La mulți ani cu sănătate, cu putere de muncă tuturor celor angrenați în această activitate și îi asigur de toată susținerea mea pentru continuarea parcursului modernizării instituționale!”, au transmis reprezentanții M.A.I.

La mulți ani pașaportului românesc!

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Pr. Arhid. Lavrentie a trecut la Domnul în cursul zilei de 3 aprilie 2024

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Înmormântarea celor trei tineri va avea loc mâine

Publicat

pe

De

Înmormântarea celor doi frați, Alex și Raul va avea loc mâine, 2 aprilie, la ora 10:00. Să ne adunăm împreună pentru a le aduce un ultim omagiu și a ne susține unul pe altul în aceste momente dificile.Cu durere în suflet, vă invităm să ne alăturăm în momentul de adio pentru cei doi frați care ne-au părăsit prea devreme.

Înmormântarea dragului nostru Cristian, va fi mâine la ora 13.00

Continua sa citesti

Actualitate

Doliu în învăţământul nemţean. Profesorul Leonid Ciobanu a trecut la cele veşnice

Publicat

pe

De

Cu inimile grele și pline de durere, ne luăm rămas bun de la distinsul profesor Leonid Ciobanu, un adevărat model de dăruire și devotament în domeniul educației. Cu profundă tristețe, rememorăm parcursul său impresionant, în care a luminat drumurile multor generații de elevi.

Născut în Republica Moldova în anul 1955, domnul profesor Leonid Ciobanu și-a dedicat viața muzicii și educației. Absolvent al Colegiului de Muzică din orașul Bălți, a adus în lumea sa o pasiune inegalabilă pentru instrumentele tradiționale. Din anul 2000, a împărtășit cu generozitate cunoștințele sale la Liceul de Arte „Victor Brauner”, ghidând cu măiestrie elevii către excelență în concursuri și olimpiade, obținând de multe ori distincții prestigioase.

Visul său de a ridica muzica populară la nivelul artei simfonice a fost o sursă de inspirație pentru toți cei care l-au cunoscut. Cu multă muncă și devotament, a încurajat autenticitatea și perfecțiunea în interpretare, transmițând elevilor săi nu doar cunoștințe, ci și pasiunea pentru frumusețea muzicii tradiționale.

Cu modestie și eleganță, domnul profesor Leonid Ciobanu a rămas mereu un mentor iubit și respectat de către elevi și colegi. Contribuția sa în promovarea culturii muzicale și în formarea tinerilor talente va rămâne vie și memorabilă în inimile tuturor celor pe care i-a influențat.

În aceste momente de profundă tristețe, transmitem sincere condoleanțe familiei sale și celor dragi. Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și să vegheze asupra amintirii sale luminoase, care va trăi în inimile noastre pentru totdeauna.

Continua sa citesti

Popular