Connect with us

Actualitate

VIDEO Minune de Sărbători pentru un bărbat din Târgu Neamț

Publicat

pe

???? Tată a trei copii, salvat de o tumoare pe creier de 8 cm în prag de sărbători

???? Un tânăr tată a trei copii din Târgu Neamț a avut parte de un miracol în această perioadă de sărbători, după ce a fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală de 8 cm și a fost supus unei intervenții chirurgicale impresionante la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Constantin SOFRONE, în vârstă de 46 de ani, a fost adus la spital cu dureri de cap insuportabile și stări de amețeală severe. După o serie de investigații, neurochirurgii au stabilit diagnosticul îngrijorător – o tumoare cerebrală de dimensiuni impresionante, care punea viața bărbatului în pericol. Cu toate acestea, în ciuda gravității situației, Constantin nu a pierdut niciodată speranța și s-a concentrat pe gândurile frumoase de a-și strânge copiii în brațe de sărbători.

Intervenția chirurgicală de urgență a fost un adevărat miracol, iar neurochirurgii au avut de înfruntat numeroase provocări. Cu toate acestea, eforturile lor au fost răsplătite, deoarece au reușit să extirpe tumoarea în întregime, fără complicații majore.

După operație, Constantin și-a revenit surprinzător de repede, lăsându-i pe medici uimiți de determinarea și voința sa. Cu zâmbetul pe buze și cu speranța că-și va putea strânge cei trei copii în brațe de sărbători, Constantin a început procesul de recuperare.

???? Constantin SOFRONE, pacient TÂRGU NEAMȚ:

„Foarte bine m-am simțit. În continuare mă simt foarte bine. Știam că există riscuri mari, dar au trecut toate. Am soția, trei copii. Am vorbit cu ei și i-am anunțat că sunt bine.

Întregii echipe mii de mulțumiri.

Având dureri foarte mari de cap, amețeli, mă simțeam tot mai rău în ultimul timp și am decis să ajung aici. Durerile de cap sunt de ceva timp. Dar de două luni încoace am avut dureri mai mari, amețeli, tulburări de echilibru. Mă simțeam din ce în ce mai rău. Am ajuns și mi-au spus că e caz de intervenție chirurgicală, o tumoare la cap care ajunge la creier. Știam de la Târgu Neamț de la doamna doctor că trebuie să mă prezint aici.

Mi-a fost un pic de frică, dar au trecut toate. Gânduri au fost foarte multe. Gânduri din astea să treacă operația, cum o să decurgă, cum o să-mi revin. Și m-am trezit după ce am ieșit din operație… nici nu-mi venea să cred că sunt operat. Am mers și la părintele aici în biserică. M-am spovedit, m-am împărtășit, totul. Întregii echipe, mii de mulțumiri.”

???? Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași:

“S-au făcut investigații neuroimagistice la nivelul spitalului și s-a descoperit prezența unei tumori de mari dimensiuni, de aproximativ 8 cm diametru, localizată la nivelul lobului frontal pe partea dreaptă. S-a reușit o rezecție completă a acestei leziuni. Este o tumoră benignă din fericire pentru pacient, iar actul chirurgical în sine este considerat ca fiind curativ.

Un tânăr de 46 de ani s-a adresat clinicii noastre pentru un sindrom de hipertensiune intracraniană, dureri de cap și vărsături. Ceea ce noi numim sindrom de lob frontal. Fiind mai confuz și agitat, s-au făcut investigații neuroimagistice la nivelul spitalului și s-a descoperit prezența unei tumori de mari dimensiuni, de aproximativ 8 cm diametru, localizată la nivelul lobului frontal pe partea dreaptă. S-a luat decizia intervenției chirurgicale, microchirurgicale, de această dată având în vedere dimensiunea tumorii. S-a reușit o rezecție completă a acestei leziuni, o rezecție completă însemnând până și baza de inserție a tumorii. Este o tumoră benignă, din fericire pentru pacient, iar actul chirurgical în sine este considerat curativ. Din momentul de față, tânărul pacient este considerat vindecat. Dacă nu apar alte complicații în timpul internării, va putea fi externat în condiții foarte bune în zilele următoare.

Din punctul nostru de vedere, a fost o intervenție relativ facilă, și spun asta pentru că avem experiența necesară și tehnologia necesară pentru a face acest lucru. În esență, nu este la îndemâna oricărei clinici să efectueze un astfel de tip de intervenție chirurgicală, deoarece volumul tumoral fiind foarte mare exista șansa de a apărea complicații majore în timpul intervenției chirurgicale. Lucru care nu s-a întâmplat, iar pacientul are o evoluție bună, s-a trezit imediat după operație și fără deficite motorii, cu reluarea inclusiv a funcțiilor fizice care au fost afectate tranzitoriu de această dată.

Provocarea majoră o reprezintă faptul că este un tânăr care trebuie să iasă de pe masa de operație fără niciun deficit, nici motor, nici psihic, iar asta înseamnă că modul în care scoți acea tumoră trebuie să fie cu niște gesturi de finețe, de disecție din creierul din jur, astfel încât să nu-i afectezi funcțiile. Asta este cea mai mare provocare pe care o ai ca neurochirurg în sala de operație și, bineînțeles, să nu-i afectezi vasele importante. Ea era situată și era dezvoltată pe peretele unui vas important al creierului, care se numește sinus longitudinal anterior. Este o venă extrem de importantă, care dacă ar fi fost lezată putea să îi provoace daune majore. Acest lucru nu s-a întâmplat, chiar dacă s-ar fi întâmplat, noi avem experiența necesară, putem reface structura anatomică normală a acestei structuri vasculare, fără ca pacientul să aibă deficite. Am avut câteva cazuri în care am avut aceste incidente și lucrurile s-au rezolvat foarte bine pentru pacient.”

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Opriri programate ale energiei E=electrice în zona Târgu Neamț: Detalii și program

Publicat

pe

De

Târgu Neamț, 19 iulie 2024 – Delgaz Grid SA, Departamentul Exploatare Rețea, anunță întreruperi programate ale furnizării energiei electrice în zona Târgu Neamț pentru lucrări de întreținere și modernizare a rețelei.

Programul întreruperilor este următorul:

Luni, 22 iulie 2024:
Între orele 09:00 și 17:00, furnizarea energiei electrice va fi întreruptă pentru abonații din zona PT 2 Nemțișor, circuit 4.5.

Marți, 23 iulie 2024:
Între orele 09:00 și 17:00, abonații din zona PT 2 Nemțișor, circuit 1, vor fi afectați de întreruperea furnizării energiei electrice.

Miercuri, 24 iulie 2024:
Între orele 09:00 și 17:00, se vor efectua lucrări în zona PT 1 Pipirig, circuit 3 și PT 77 Târgu Neamț. Vor fi afectați abonații de pe străzile Etenității și Ștefan cel Mare.

Vineri, 26 iulie 2024:
Între orele 09:00 și 17:00, abonații din zona PT 59 Târgu Neamț, strada Castanilor, vor experimenta întreruperi ale furnizării energiei electrice.

Delgaz Grid SA își cere scuze pentru orice inconveniență cauzată și asigură toți abonații că aceste întreruperi sunt esențiale pentru a asigura un serviciu de calitate superioară și siguranță în alimentarea cu energie electrică.

Pentru informații suplimentare și actualizări, abonații sunt rugați să consulte site-ul oficial al Delgaz Grid SA sau să contacteze serviciul de relații cu clienții.

Continua sa citesti

Actualitate

Festivalul B Zone Folk România, Ediția a IV-a

Publicat

pe

De

Ediția a IV-a a Festivalului B Zone Folk România va avea loc în perioada 27-28 iulie 2024, în pitorescul oraș Târgu Neamț. Festivalul promite să fie un eveniment plin de muzică, tradiție și bună dispoziție, aducând pe scenă tinere talente și artiști consacrați din lumea folkului românesc.

Programul Festivalului

Amfiteatrul Ștefan cel Mare, Târgu Neamț

Sâmbătă, 27 iulie 2024

 • 17:00 – 19:00: Deschiderea festivalului
  • 17:00 – 17:20: Grupul de copii „Ariciorii” din Târgu Neamț (coord. părintele Ștefan Cenușă)
  • 17:20 – 17:50: Sînziana Ailenei și Grupul „Magic Folk”
  • 17:50 – 18:30: Paul Tihan
 • 19:00 – 21:00: Cenaclul Flacăra cu Andrei Păunescu și invitații săi
 • 21:00 – 22:00: Cristofor Aldea Teodorovici & Band

Duminică, 28 iulie 2024

 • 17:00 – 18:00:
  • 17:00 – 17:30: Asociația Culturală „Eu Cred” din Tașca (coord. Marius Coșerariu)
  • 17:30 – 18:00: Daria Boghean din Târgu Neamț
 • 18:00 – 19:00: Ocru
 • 19:00 – 20:00: Fără Zahăr
 • 20:00 – 21:00: Pavel Stratan
 • 21:00 – 22:00: Mihai Mărgineanu & Band

Stadion Cetate, Târgu Neamț

Sâmbătă, 27 iulie 2024 și Duminică, 28 iulie 2024

 • 12:00 – 22:00:
  • Târg de meșteri populari
  • Atelier de caricatură
  • Expoziție auto-retro
  • Activități gastronomice

Detalii Eveniment

Festivalul va fi găzduit în două locații distincte, fiecare oferind activități și spectacole unice. La Amfiteatrul Ștefan cel Mare, publicul va putea savura concertele de folk, în timp ce la Stadionul Cetate vor avea loc diverse activități culturale și de divertisment pe parcursul întregii zile.

Amfiteatrul Ștefan cel Mare va fi scena principală pentru reprezentațiile muzicale, începând cu tinerele talente locale și continuând cu artiști de renume. Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă la ora 17:00, urmată de un program diversificat care include atât artiști tineri cât și spectacole deosebite ale unor trupe consacrate.

Stadionul Cetate va fi animat pe tot parcursul weekendului cu un târg de meșteri populari, ateliere de caricatură, o expoziție de mașini retro și activități gastronomice care vor încânta vizitatorii de toate vârstele.

Festivalul B Zone Folk România este o sărbătoare a culturii și tradiției românești, oferind două zile de muzică folk, artizanat și activități interactive. Evenimentul este o ocazie excelentă pentru a descoperi și a susține tinerele talente, precum și pentru a te bucura de muzica unor artiști cunoscuți. Nu rata această experiență de neuitat la Târgu Neamț!

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO Vacanțele Muzicale de la Piatra-Neamț, Ediția 49: O săptămână de sunet și splendoare

Publicat

pe

De

Vacanțele Muzicale de la Piatra-Neamț, Ediția 49: O Săptămână de Sunet și Splendoare

Piatra-Neamț se pregătește să devină epicentrul cultural al României, odată cu debutul celei de-a 49-a ediții a Vacanțelor Muzicale. Evenimentul mult așteptat va începe duminică, 7 iulie, aducând pe scenă Orchestra Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chișinău, care va interpreta cele mai frumoase uverturi. Aceasta va marca startul unui maraton de șapte seri pline de muzică clasică, blues, jazz, pop, muzică lăutărească veche și de calitate, culminând cu renumita gală de operă ce va încheia festivalul.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată pe 3 iulie la sediul Consiliului Județean (CJ) Neamț, directorul artistic al festivalului, conf. univ. dr. Mihaela Spiridon, alături de directoarea Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, Carmen Nastasă, și de vicepreședintele CJ Neamț, Adrian Păduraru, au dezvăluit detalii captivante despre programul și organizarea evenimentului.

Adrian Păduraru a subliniat importanța pe care Consiliul Județean Neamț o acordă acestui festival: „Întotdeauna Consiliul Județean Neamț a susținut și a finanțat acest eveniment, iar în organizarea Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, Festivalul Vacanțe Muzicale a devenit un brand cultural al Județului Neamț, un reper pentru toți iubitorii de muzică bună și de spectacol de înaltă calitate.” Vicepreședintele a urat mult succes organizatorilor și a evidențiat dorința CJ de a promova la nivel național evenimentele culturale locale.

Carmen Nastasă a adăugat un strop de speranță și entuziasm în privința vremii și a decorului: „Doamne ajută să fie vreme bună, deocamdată plouă, dar cu siguranță Dumnezeu ne va ajuta să avem un festival reușit. Încercăm pe lângă partea artistică să fie și partea vizuală cât mai frumoasă și spectaculoasă, cum am obișnuit publicul Vacanțelor Muzicale, bineînțeles că vom termina cu un foc de artificii, plus alte surprize.”

Mihaela Spiridon a detaliat programul ediției, subliniind diversitatea genurilor muzicale și calitatea artiștilor prezenți. Prima seară va fi dedicată uverturilor, interpretate de Filarmonica „Serghei Lunchevici” din Chișinău sub bagheta dirijorului Mihail Agafița. Următoarele seri vor aduce pe scenă artiști de renume, precum Berti Barbera și Big Band Radio, Trioul București, Taraful Iancu Jianu, acordeonistul Emmy Constantin Dumitru, jazzmanul Sorin Zlat și soprana Magda Eliza Maftei.

Un moment deosebit al festivalului va fi concertul susținut de trupa The Motans, foarte apreciată de tineret. În final, gala de operă va reuni trei soliști de excepție – Alexandra Grigoraș, Relu Proca și Claudia Caia – alături de Orchestra Ionel Perlea și dirijorul Cătălin Țoropoc.

Mihaela Spiridon a încheiat cu un mesaj plin de pasiune și dedicare: „Sper ca și această ediție să mulțumească pe cât mai mulți auditori. Sigur că vor fi cârcoteli, dar foarte important este că atât eu cât și doamna director și toată echipa de la Carmen Saeculare punem foarte mult suflet în organizarea acestui festival în fiecare an. Ediția 49 nici n-a început, iar pe mine mă strânge în spate ediția 50 deja, pentru că, într-adevăr, acea ediție 50 va trebui să fie și va fi una explozivă.”

Vacanțele Muzicale de la Piatra-Neamț promit o săptămână de neuitat, în care muzica de calitate va încânta inimile publicului, transformând platoul Curții Domnești și Sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean într-un veritabil paradis sonor. O adevărată bucurie pentru toți iubitorii de muzică!

Continua sa citesti

Popular