Actualitate
Meteorologii anunță răcirea vremii, de marți, în majoritatea regiunilor

Meteorologii anunță răcirea vremii, de marți, în majoritatea regiunilor. În Muntenia, Dobrogea și Oltenia termometrele vor indica în continuare temperaturi caniculare.
Administrația Națională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor, valabilă în intervalul 6-19 iulie.
În Banat, răcirea vremii din data de 7 iulie va determina înregistrarea unor valori termice sub cele normale ale perioadei, cu o medie a maximelor de 20…21 de grade și a minimelor de 10…11 grade, iar pentru 8 și 9 iulie sunt prognozate 24…27 de grade ziua și 10…12 grade noaptea. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 32…33 de grade, iar noaptea vor fi 14…18 grade, mediat regional. Pentru perioada 12 – 19 iulie sunt estimate ușoare variații în regimul termic, dar va predomina caracteristica de vreme caldă, cu medii ale maximelor de 29…30 de grade și ale minimelor de 15…17 grade.
Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 iulie și în perioada 12-15 iulie.
În Crișana, în data de 7 iulie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor valori termice sub cele normale în prima decadă a lunii iulie, respectiv maxime de 18…20 de grade și minime de 8…10 grade, iar pentru zilele de 8 și 9 iulie de 22…24 de grade ziua și 10….12 grade noaptea. Apoi temperatura aerului va fi în creștere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 31…33 de grade, iar noaptea vor fi 15…17 grade, mediat regional. Pentru perioada 12-19 iulie sunt estimate ușoare variații în regimul termic, dar va predomina vremea caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de 28…30 de grade și ale minimelor de 15…17 grade.
Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 iulie și din nou în perioada 12-16 iulie.
În Transilvania, vremea va fi răcoroasă în intervalul 7 – 9 iulie, local chiar rece pentru această perioadă a anului dimineața și noaptea; astfel, în medie, maximele termice vor fi de 21…24 de grade, iar minimele de 7…10 grade, cu valori mai mici în depresiuni. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 29…32 de grade, iar noaptea vor fi 11…15 grade, mediat regional. Pentru perioada 12 – 19 iulie sunt estimate ușoare oscilații în regimul termic, dar în general valorile vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu medii ale maximelor de 26…28 de grade și ale minimelor de 13…15 grade.
Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 7 iulie și în perioada 12 – 16 iulie.
În Maramureș, intervalul 7 – 9 iulie va fi caracterizat de o vreme în general răcoroasă, cu maxime termice de 19…23 de grade și minime de 7…10 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că în data de 11 iulie se vor atinge la amiază 29…32 de grade, iar noaptea vor fi 14…15 grade, mediat regional. Pentru perioada 12 – 19 iulie sunt estimate variații în regimul termic, zilele cu vreme caldă alternând cu cele în care valorile pot fi mai mici decât cele normale la mijlocul lunii iulie, cu medii ale temperaturilor maxime de 24…28 de grade și ale minimelor de 13…16 grade.
Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 iulie și în perioada 12-17 iulie.
În Moldova, în data de 7 iulie în jumătatea de nord, iar în zilele de 8 și 9 iulie în mare parte a regiunii, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de normal, local chiar mai mici decât acestea, cu maxime în medie de 22…27 de grade și minime de 11…13 grade. Apoi, vremea va fi în încălzire, astfel că în jurul datei de 11 iulie va deveni călduroasă, local caniculară în sud, cu valori la amiază, în medie, de 30…33 de grade, iar noaptea de 16…18 grade. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică alternanțe de zile mai călduroase cu perioade în care valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale (respectiv 27…29 de grade).
Vor fi averse pe arii mai extinse în data de 7 iulie, apoi probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată în perioada 12 – 16 iulie.
În Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului, va predomina vremea călduroasă, cu zile caniculare în vestul regiunii (în perioadele 6 – 7 iulie și 11 – 12 iulie), când media maximelor va depăși 30…32 de grade, iar a minimelor de 19…20 de grade. În perioada 8 – 9 iulie și în jurul datei de 15 iulie este estimat un regim termic mai ponderat, cu valori diurne de 26…29 de grade, mediat regional.
Manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala local în data de 7 iulie, însă în general probabilitatea de ploaie va fi redusă în majoritatea zilelor din intervalul de referință.
În Muntenia, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu zile caniculare la câmpie (în 6 și 7 iulie și din nou în perioada 11 – 12 iulie), cu o medie a temperaturilor maxime de peste 32…33 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 16 și 19 grade. O răcorire a vremii se va resimți în jurul datei de 8 iulie și, posibil, și în 14 și 15 iulie.
Averse locale se vor semnala în data de 7 iulie, în restul timpului (cu excepția zilelor de 13 și 14 iulie) probabilitatea de ploaie fiind redusă.
În Oltenia, majoritatea zilelor din interval vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale maximelor de peste 30 de grade și local caniculă la câmpie (în special în zilele de 11 și 12 iulie), în timp ce minimele se vor situa între 16 și 19 grade. O ușoară răcorire se va resimți în perioada 7-8 iulie și, posibil, în zilele de 14 și 15 iulie.
În jurul datei de 7 iulie și din nou în perioada 13-14 iulie vor fi averse pe arii relativ extinse, în restul intervalului probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică fiind redusă.
La munte, vremea caldă va predomina pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, media maximelor termice urmând a fi de 18…22 de grade, iar a minimelor de 8…14 grade. Vor fi și scurte perioade de vreme răcoroasă (chiar rece dimineața și noaptea), în zilele de 8 și 9 iulie și, posibil, 14 – 15 iulie.
În intervalele 6 – 7 iulie și 12 – 15 iulie, probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică local accentuată va fi mai ridicată.
SURSA:digifm.ro
Actualitate
VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru
Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.
sursa: doxologia.ro
Actualitate
VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a
Actualitate
Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!
Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ.
Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.
Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????
Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.
????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆
Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.
????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????
Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.
Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.
-
Actualitateacum 2 ani
( FOTO ) TRAGEDIE- Doi copii au rămas fără mamă
-
Stiri localeacum 2 ani
KAUFLAND ADUCE DUPĂ EL ALTE 5 MAGAZINE ÎN TÂRGU NEAMȚ
-
Actualitateacum 10 luni
Video cu momentul impactului. Accident violent langa Târgu Neamț (Timișești)
-
Actualitateacum 3 luni
Sfârșit tragic pentru tânăra mamică din Dumbrava! A murit la doar 23 de ani!
-
Actualitateacum 2 ani
Zbor lin, prieten drag!
-
Actualitateacum 3 ani
„Dumnezeu să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa pentru totdeauna”
-
Actualitateacum 6 luni
Învățătoarea Rodica Pipirigeanu va fi înmormântată …
-
Actualitateacum 3 luni
Dumnezeu să o ierte și cu drepții să o odihnească! – Necrolog