Connect with us

Actualitate

Incendiu în Țibucani! O magazie a luat foc

Publicat

pe

În această după-amiază, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Țibucani. Potrivit ISU Neamț, incendiul se manifesta generalizat la o magazie cu posibilitatea propagării la o anexă gospodărească și la o locuință din vecini.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului Târgu Neamț,  un echipaj de pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Păstrăveni și voluntari din cadrul SVSU Țibucani.

,,Forțele de intervenție au stins incendiul în urma căruia au ars aproximativ patru tone de lemn de foc, magazia din lemn cu suprafața de 20 mp și 12 ml de gard din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise”, a comunicat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

Actualitate

Percheziții în Poiana Teiului și Farcașa, la persoane bănuite de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Publicat

pe

Știre în curs de actualizare…

Astăzi, 15 mai, polițiștii din Neamț au desfășurat patru percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

,,La data de 15 mai a.c., polițiștii Serviciului de Arme Explozibili și Substanțe Periculoase și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au efectuat 4 percheziții domiciliare în localitățile Poiana Teiului și Farcașa, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite mai multe bunuri, care au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor. La acest moment, activitățile sunt în curs de desfășurare sub coordonarea procurorilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Vom reveni!

Continua sa citesti

Actualitate

Bărbat găsit înecat în râul Moldova

Publicat

pe

În această dimineață, 15 mai, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea unei persoane din râul Moldova, în municipiul Roman.

La locul solicitării s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roman cu un autoturism de serviciu și o barcă.

,,Pompierii au scos din apele râului Moldova, de la o distanță de aproximativ de 300 m în aval de podul de la Horia, trupul unui bărbat decedat”, a comunicat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Oamenii legii fac cercetări cu privire la identitatea persoanei găsite.

,,La data de 15 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un conducător auto, cu privire la faptul că în albia râului Moldova se află corpul unui bărbat. A fost identificată persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 71 de ani din localitatea Roman care nu a răspuns manevrelor de resuscitare efectuate de un echipaj medical solicitat pentru acordarea primului ajutor. În urma examinării sumare a suprafeței exterioare a corpului nu au fost identificate urme vizibile de violență. Corpul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor faptei”, a comunicat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Continua sa citesti

Actualitate

Podurile către mănăstirile Secu și Sihăstria intră în reparații

Publicat

pe

Podurile către mănăstirile Secu și Sihăstria vor fi reconstruite, anunță președintele CJ Neamț, Ionel Arsene. Lucrările de modernizare au început deja. Toate cele trei poduri sunt foarte vechi, au circa jumătate de secol, ele fiind realizate într-o perioadă în care în zonă erau funcționale câteva drumuri forestiere. 

,,Am predat amplasamentul pe drumul județean DJ 157F, pentru refacerea lor și astfel, am declanșat o nouă campanie de modernizare a infrastructurii rutiere nemțene, pentru că vremea a început să se încălzească și este favorabilă execuției lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor care străbat județul și a podurilor aferente.

În cursul anului 2020, Consiliul Județean a modernizat DJ 157F, iar din această primăvară vor fi puse la punct și podurile.

Prin lucrările care încep de acum le vom reface la standardele actuale, pentru a mai rezista alți 50 de ani! Sunt convins că după finalizarea proiectului va crește semnificativ numărul de persoane care vor alege să ajungă la cele două lăcașuri de cult, mănăstirile Secu și Sihăstria, cunoscute în toată țara. În 2021 voi continua să fac ceea ce am început încă de acum patru ani pentru nemțeni: implementez proiecte pentru modernizarea județului, pentru creșterea atractivității lui și pentru îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor”, a declarat Ionel Arsene.
Continua sa citesti

Popular