Connect with us

Actualitate

FOTO – Se construiesc blocuri de locuințe sociale în cartierul Blebea

Publicat

pe

Primarul Daniel Harpa a anunțat că a început construirea unor noi blocuri de locuințe sociale în cartierul Blebea din Târgu Neamț. Criteriile de atribuire a acestor locuințe vor trebui sa fie stabilite de Consiliul Local, când acestea vor fi finalizate.

Printr-o postare pe profilul său de Facebook, primarul Daniel Harpa dezminte zvonurile cum că aceste locuințe vor fi destinate persoanelor de etnie rromă. „Aud ca proiectele noastre, în loc să aducă bucurie și speranță locuitorilor orașului, sunt folosite în scopuri electorale, de anumiți competitori din această campanie. Astfel încât mă simt dator să lămuresc situația. Am început construirea a 4 blocuri de locuințe sociale, în cartierul Blebea, în speranța că vom reuși să ajutăm tinerii aflați la început de drum, cu posibilități financiare reduse, familii monoparentale, persoane aflate în dificultate temporară, bătrânii cu pensii mici care nu mai au puterea de a îngriji o gospodărie și alte asemenea cazuri. Nu facem în Blebea cartier pentru romi, cu atât mai mult cu cât romii din Târgu Neamț dețin proprietăți și sunt stabiliți majoritatea în cartierul Tabacari. Nu facem discriminări etnice și, cu atât mai mult, criteriile de atribuire a acestor locuințe vor trebui sa fie stabilite de Consiliul Local, când acestea vor fi finalizate, astfel încât să fie realmente un ajutor pentru comunitatea noastră. La primarie sunt înregistrate peste 1000 de cereri pentru locuințe, drept pentru care am identificat această sursă de finanțare și am atras fonduri prin Ministerul Dezvoltării.

GALERIE FOTO:

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular