Connect with us

Actualitate

FOTO – Dimineață de foc pentru pompierii pietreni

Publicat

pe

Dimineață de foc pentru pompierii pietreni. În dimineața zilei de 12 august 2020 mai multe locuințe au fost afectate de foc. Pompierii au intervenit la timp și au lichidat toate cele 3 incendii.

1. În jurul orei 00:10, pompierii pietreni  au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea Izvoare din comuna Dumbrava Roșie.
La ajungerea forțelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuințe.
Nu au fost victime.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații închise (lumânare).

2. În jurul orei 01:01, pompierii pietreni cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un apartament din municipiul Piatra-Neamț, în cartierul Văleni.
Când au ajuns pompierii, incendiul se manifesta în interiorul a două apartamente și la acoperișul unei clădiri cu un etaj, cu posibilitatea propagării la celelalte apartamente.
Pompierii au localizat și lichidat incendiul în urma căruia au ars aproximativ 110 mp din acoperișul clădirii, deșeuri de carton aflate în pod, obiectele de mobilier și materiale textile.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric (cablu electric deteriorat).
Locatarul apartamentului de la parter a suferit un atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la paramedici refuzând transportul la spital.

3. În jurul orei 04:32, pompieri din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD și un echipaj de pompieri voluntari cu o autospecială de stingere de la SVSU Cândești au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea Cândești.
Incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei locuințe existând pericolul propagării la un adăpost pentru animale și un depozit de furaje.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic al curentului electric.
Proprietarul a suferit arsuri de gradul I la mâna dreaptă. Acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajul de paramedici, refuzând transportul la spital.

 

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular