Connect with us

Actualitate

FOTO Cum să faci un lucru bine făcut să meargă prost

Publicat

pe

Cum să faci un lucru bine făcut să meargă prost.

         Problemele privind certitudinea transportului feroviar de călători din şi spre Tg. Neamț au apărut la aproape 20 de ani de la darea în exploatare a acestei artere de transport care leagă orașul de sub Cetatea Neamț de Pașcani, de ţară.

Pe peretele exterior al gării din Tg. Neamţ există o placă de marmură care aminteşte de beneficiile trenului pentru sublima economie de pe valea Ozanei. În ultimii 15 ani, multe linii ferate au fost închise traficului de călători, iar pe unele dintre ele nu mai circulă nici măcar un tren de marfă. Odată cu creşterea interesului pentru transportul rutier, pentru nevoia de a ajunge oriunde în ţară fără nicio escală, numărul călătorilor a scăzut considerabil. Trenurile de vineri şi duminică, multe dintre ele ce duc şi aduc studenţii târgunemţeni, mai amintesc de garniturile pline de altădată. „Şi totuși se învârte!” spun navetiștii din Tg. Neamţ, Timişeşti şi Cristeşti. Toate bune şi frumoase, spunem noi, până la Noul mers de tren care intră în vigoare de la 13 decembrie 2020. Da, 13! Printr-o decizie a Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA, Manager al Infrastructurii Feroviare din România, entitate care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică, începând cu 13 decembrie 2020 se suspendă pe timp de noapte, mai precis între orele 21.00 şi 5.00, activitatea de coordonate şi mişcare de pe linia neinteroperabilă 515, Paşcani – Tg. Neamţ. Practic, trenurile care vor circula pe această linie trebuie să se încadreze în intervalul orar 5.00 – 21.00.

                           

         Astfel, trenul Regio 5520, cu plecare din Tg. Neamț la ora 5.24, are plecarea la ora 6.16, făcând imposibilă legătura cu trenurile InterRegio spre Bucureşti şi Iaşi şi Regio spre Suceava. Mare parte din navetiştii din Timişeşti şi Cristeşti vor apela la transportul cu microbuzele pentru a ajunge la serviciu (Paşcani) la ora 7.00. Oportunitățile călătoriilor cu trenul sunt mai vizibile în această perioadă mai mult ca niciodată: gratuitatea oferită la transport pentru elevi şi studenţi (decizii foarte clamate de politicieni), compensațiile oferite pentru pensionari, obligația păstrării unei distanţe fizice între călători, nu par a constitui priorităţi de afaceri de luat în seamă pentru cei care conduc vremelnic această companie. Cel puţin aşa pare! Decizia are considerente de reducere a costurilor, spun reprezentanţii companiei, însă eficienţa trenurilor va deveni din nou un subiect de discuție. Un serviciu public este rezultatul unor activităţi realizate la interfaţa dintre prestator şi client în scopul satisfacerii unor nevoi ale clientului.

Nevoile clienţilor, domnule ministru Cătălin Drulă, sunt cu o oră mai devreme! Un Om al cetaţii

 

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Pr. Arhid. Lavrentie a trecut la Domnul în cursul zilei de 3 aprilie 2024

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Înmormântarea celor trei tineri va avea loc mâine

Publicat

pe

De

Înmormântarea celor doi frați, Alex și Raul va avea loc mâine, 2 aprilie, la ora 10:00. Să ne adunăm împreună pentru a le aduce un ultim omagiu și a ne susține unul pe altul în aceste momente dificile.Cu durere în suflet, vă invităm să ne alăturăm în momentul de adio pentru cei doi frați care ne-au părăsit prea devreme.

Înmormântarea dragului nostru Cristian, va fi mâine la ora 13.00

Continua sa citesti

Actualitate

Doliu în învăţământul nemţean. Profesorul Leonid Ciobanu a trecut la cele veşnice

Publicat

pe

De

Cu inimile grele și pline de durere, ne luăm rămas bun de la distinsul profesor Leonid Ciobanu, un adevărat model de dăruire și devotament în domeniul educației. Cu profundă tristețe, rememorăm parcursul său impresionant, în care a luminat drumurile multor generații de elevi.

Născut în Republica Moldova în anul 1955, domnul profesor Leonid Ciobanu și-a dedicat viața muzicii și educației. Absolvent al Colegiului de Muzică din orașul Bălți, a adus în lumea sa o pasiune inegalabilă pentru instrumentele tradiționale. Din anul 2000, a împărtășit cu generozitate cunoștințele sale la Liceul de Arte „Victor Brauner”, ghidând cu măiestrie elevii către excelență în concursuri și olimpiade, obținând de multe ori distincții prestigioase.

Visul său de a ridica muzica populară la nivelul artei simfonice a fost o sursă de inspirație pentru toți cei care l-au cunoscut. Cu multă muncă și devotament, a încurajat autenticitatea și perfecțiunea în interpretare, transmițând elevilor săi nu doar cunoștințe, ci și pasiunea pentru frumusețea muzicii tradiționale.

Cu modestie și eleganță, domnul profesor Leonid Ciobanu a rămas mereu un mentor iubit și respectat de către elevi și colegi. Contribuția sa în promovarea culturii muzicale și în formarea tinerilor talente va rămâne vie și memorabilă în inimile tuturor celor pe care i-a influențat.

În aceste momente de profundă tristețe, transmitem sincere condoleanțe familiei sale și celor dragi. Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și să vegheze asupra amintirii sale luminoase, care va trăi în inimile noastre pentru totdeauna.

Continua sa citesti

Popular