Connect with us

Actualitate

Florin Apostoae pus coordonatorul centrului de vaccinare anti-COVID-19 la Târgu Neamţ

Publicat

pe

 

Noul centru de vaccinare de la Târgu Neamţ destinat populaţiei oraşului şi altor şapte comune limitrofe (Timişeşti, Grumăzeşti, Petricani, Ţibucani, Păstrăveni, Agapia şi Urecheni) va fi amenajat la sala de sport din Parc Cetate. Consiliul Local Târgu Neamț a alocat deja suma de 150.000 de lei, bani destinați doar amenajării și dotării noului centru de vaccinare.

 

În cadrul centrului vor exista patru puncte de vaccinare ce vor fi coordonate de 9 medici și 9 asistente din cadrul spitalului Târgu Neamţ, iar coordonatorul centrului va fi dr. Florin Apostoae.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în data de 15 ianuarie 2021, Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

„Campania de vaccinare este de departe cea mai mare provocare a României pentru următoarele luni. Trebuie să ne asigurăm că toți cei care participă vor fi motivați și remunerați, corect și transparent, pentru serviciile pe care le prestează. Nu vorbim despre un bonus, vorbim despre plată pentru muncă și responsabilitate suplimentară. Ne bazăm pe medicii de familie să îi informeze, să îi programeze și să îi monitorizeze pe pacienți, mai ales pe cei care întâmpină dificultăți în acest proces. Cea mai bună informație despre vaccin o iei de la medicul tău”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Conform documentului aprobat, în centrele de vaccinare împotiva COVID 19, procesul de imunizare se realizează de către personal medico-sanitar care îşi exercită profesia cu respectarea legislației în vigoare, dar și cu derogare, în condițiile stabilite prin Strategia națională de vaccinare împotriva COVID 19.

Fiecare centru de vaccinare are un medic coordonator, iar personalul medico-sanitar și registratorii medicali delegați sau detașați beneficiază de drepturile salariale stabilite în conformitate cu prevederile Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare.

Cheltuielile privind plata personalului medico-sanitar și a registratorilor medicali, cu excepția personalului delegat sau detașat, care își desfășoară activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se finanțează din transferuri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetele locale și din transferuri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Finanțarea cheltuielilor curente, inclusiv pentru plata personalului medico-sanitar și registratorii medicali, și a celor de capital, necesare a se efectua în vederea operaționalizării centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 organizate în alte locații decât cele din cadrul unităților sanitare care se află în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, se asigură din transferuri de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătății, către bugetele locale, în limita sumelor aprobate cu această destinație prin legile bugetare anuale.

 

Pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 personalul medico-sanitar și registratorii medicali , cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:

a) 90 lei/oră pentru medici;

b) 45 lei/oră pentru asistenți medicali;

c) 20 lei/oră pentru registratorii medicali.

Pentru activitatea prestată de medicii de familie cu liste proprii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în vederea informării, programării la vaccinare, monitorizării și raportării reacțiilor adverse pentru persoanele aflate pe listele proprii, aceștia beneficiază de un tarif pe serviciu după cum urmează:

a) pentru primii 50% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 30 lei/serviciu;

b) peste pragul de 50,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare: 50 lei/serviciu;

c) peste pragul de 60,001% din numărul total al persoanelor înscrise pe lista proprie, eligibile la vaccinare : 60 lei/serviciu;

Toate sumele de mai sus sunt sume brute.

Actualitate

Pr. Arhid. Lavrentie a trecut la Domnul în cursul zilei de 3 aprilie 2024

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Înmormântarea celor trei tineri va avea loc mâine

Publicat

pe

De

Înmormântarea celor doi frați, Alex și Raul va avea loc mâine, 2 aprilie, la ora 10:00. Să ne adunăm împreună pentru a le aduce un ultim omagiu și a ne susține unul pe altul în aceste momente dificile.Cu durere în suflet, vă invităm să ne alăturăm în momentul de adio pentru cei doi frați care ne-au părăsit prea devreme.

Înmormântarea dragului nostru Cristian, va fi mâine la ora 13.00

Continua sa citesti

Actualitate

Doliu în învăţământul nemţean. Profesorul Leonid Ciobanu a trecut la cele veşnice

Publicat

pe

De

Cu inimile grele și pline de durere, ne luăm rămas bun de la distinsul profesor Leonid Ciobanu, un adevărat model de dăruire și devotament în domeniul educației. Cu profundă tristețe, rememorăm parcursul său impresionant, în care a luminat drumurile multor generații de elevi.

Născut în Republica Moldova în anul 1955, domnul profesor Leonid Ciobanu și-a dedicat viața muzicii și educației. Absolvent al Colegiului de Muzică din orașul Bălți, a adus în lumea sa o pasiune inegalabilă pentru instrumentele tradiționale. Din anul 2000, a împărtășit cu generozitate cunoștințele sale la Liceul de Arte „Victor Brauner”, ghidând cu măiestrie elevii către excelență în concursuri și olimpiade, obținând de multe ori distincții prestigioase.

Visul său de a ridica muzica populară la nivelul artei simfonice a fost o sursă de inspirație pentru toți cei care l-au cunoscut. Cu multă muncă și devotament, a încurajat autenticitatea și perfecțiunea în interpretare, transmițând elevilor săi nu doar cunoștințe, ci și pasiunea pentru frumusețea muzicii tradiționale.

Cu modestie și eleganță, domnul profesor Leonid Ciobanu a rămas mereu un mentor iubit și respectat de către elevi și colegi. Contribuția sa în promovarea culturii muzicale și în formarea tinerilor talente va rămâne vie și memorabilă în inimile tuturor celor pe care i-a influențat.

În aceste momente de profundă tristețe, transmitem sincere condoleanțe familiei sale și celor dragi. Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și să vegheze asupra amintirii sale luminoase, care va trăi în inimile noastre pentru totdeauna.

Continua sa citesti

Popular