Connect with us

Actualitate

Fetiță bătută de părinți și dată afară din casă, în frig, în Galați. „Nu vreau cu mama”

Publicat

pe

Cazul unei fetiţe din Craiova readuce în lumină neputinţa sistemului de educaţie din ţara noastră de a-i integra pe copiii care au comportamente diferite, faţă de majoritate. La 4 ani, fetiţa ar fi considerată „copil problemă” pentru că este mai activă decât colegii ei. O anchetă este în desfăşurare, după ce familia a reclamat că educatoarele de la grădiniță o marginalizează pe cea mică.

Fetiță bătută de părinți și dată afară din casă, în frig, în Galați. „Nu vreau cu mama”

ATENTIE !!! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOTIONAL!Cazul unei fetiţe din Craiova readuce în lumină neputinţa sistemului de educaţie din ţara noastră de a-i integra pe copiii care au comportamente diferite, faţă de majoritate. La 4 ani, fetiţa ar fi considerată “copil problemă” pentru că este mai activă decât colegii ei. O anchetă este în desfăşurare, după ce familia a reclamat că educatoarele de la grădiniță o marginalizează pe cea mică.Într-o filmare postată de un gălăţean pe reţelele de socializare se vede cum o fetiţă de 7 ani se ascunde în grădina casei unde locuia de frica mamei care o bătuse. Copila este îmbrăcată sumar, iar în picioare are nişte papuci, cu toate că afară este foarte frig.După ce un gălăţean a anunţat Poliţia şi Protecţia Copilului în legătură cu cazul revoltător al unei fetiţe de 7 ani bătută sistematic de propria mamă care obişnuieşte să se îmbete zilnic, micuţa a fost preluată de reprezentanţii DGASPC Galaţi, fiind acum în grija acestora.”Copilul a fost preluat în regim de urgenţă în aceeaşi noapte în care a fost făcută filmarea. Se află într-un centru specializat din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi. A fost evaluată şi consiliată psihologic. La evaluarea medicală făcută la intratea în centru copilul nu prezenta semne de violenţă fizică, deci nu a necesitat internare. Este bine, un copil deschis, frumos care a declarat că nu îşi doreşte să meargă la mama. Drepturile părinteşti sunt suspendate. Se va evalua posibilitatea decăderii din drepturile parintesti a părinţilor. Apreciem faptul că domnul care a făcut filmarea a alertat autorităţile locale şi intervenţia foarte promptă a poliţiştilor”, ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi.Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului. Faţă de mama fetiţei nu s-a luat deocamdată nicio măsură preventivă.SURSA:adevarul.ro

Publicată de Neamt 24 pe Luni, 13 ianuarie 2020

Într-o filmare postată de un gălăţean pe reţelele de socializare se vede cum o fetiţă de 7 ani se ascunde în grădina casei unde locuia de frica mamei care o bătuse. Copila este îmbrăcată sumar, iar în picioare are nişte papuci, cu toate că afară este foarte frig.

După ce un gălăţean a anunţat Poliţia şi Protecţia Copilului în legătură cu cazul revoltător al unei fetiţe de 7 ani bătută sistematic de propria mamă care obişnuieşte să se îmbete zilnic, micuţa a fost preluată de reprezentanţii DGASPC Galaţi, fiind acum în grija acestora.

”Copilul a fost preluat în regim de urgenţă în aceeaşi noapte în care a fost făcută filmarea. Se află într-un centru specializat din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi. A fost evaluată şi consiliată psihologic. La evaluarea medicală făcută la intratea în centru copilul nu prezenta semne de violenţă fizică, deci nu a necesitat internare. Este bine, un copil deschis, frumos care a declarat că nu îşi doreşte să meargă la mama. Drepturile părinteşti sunt suspendate. Se va evalua posibilitatea decăderii din drepturile parintesti a părinţilor. Apreciem faptul că domnul care a făcut filmarea a alertat autorităţile locale şi intervenţia foarte promptă a poliţiştilor”, ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi.

Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului. Faţă de mama fetiţei nu s-a luat deocamdată nicio măsură preventivă.

SURSA:adevarul.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular