Connect with us

Anunturi

DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ ÎN PACEA SA, FRATE GHIȚĂ!

Publicat

pe

Am stat la o bere cu tine.

A crescut sub ochii mei. Amintirile despre el se pierd undeva, cu 20-30 de ani în urma. Un copil obraznic, catalogat de mulți ca fiind „golănaş”, dar cu ochi mari şi vioi. Era spaima fetelor. Pe unde le prindea, le chinuia, le fugarea, le speria. Aşa era el. Avea un râs zgomotos, de copil grăsun. Micuț de statură cum era, părea coborât direct din poveştile despre pitici. Avea însă un mare dar: spațiul în care el se mişca prindea viață şi bună voie.
Îmi amintesc, odată s-a luat şi de fata care mai târziu avea să-mi devină soție. Când am aflat, m-am enervat şi m-am dus să-l caut. Când m-a văzut, a fugit de mine. L-am fugărit. Vreo câteva zile a stat ascuns. A reapărut la un moment dat şi am dat de el. Nu i-am putut face nimic. Țineam la umorul şi bună-voia lui, chiar dacă toată lumea îl considera golan. Am rămas prieteni.
La mult timp după aceea, m-a contactat pe FB. Ceva extraordinar se întâmplase. Din golanul pe care toata lumea îl credea, devenise un om schimbat, un intelectual creştin, un om frumos, plin de sensibilitate. Atât de şocat am fost de schimbarea lui, încât m-am îndoit la început că vorbeam cu aceeaşi persoană. M-am convins că era el, doar când mi-a trimis fotografii cu fetița lui, în privat, în care el apărea pictat pe obraji cu multe culori, şi stând răbdător şi blând în timp ce copilul lui îl desena pe față. Un MIRACOL avusese loc, căci întreaga lui persoană se transformase, se transfigurase şi-şi recâştigase sufletul ca pe o comoară neprețuită. ÎN TOATĂ VIAȚA MEA NU AM VĂZUT UN EXEMPLU MAI CLAR DE METANOIA, de un om atât de schimbat şi de îmbunătățit.
Anul trecut, l-am revăzut, după foarte mult timp. Am stat de vorbă cu el, la o bere, pe o terasă în Tg. NEAMT, împreuna cu doi prieteni şi cu fiul meu. Era vară. Se lăsase noaptea. Am discutat de toate. Filosofie, religie, politică. Mi-a povestit despre familia lui şi despre mântuirea sa ca om prin proprii săi copii. Tot atunci mi-a spus că începuse facultatea de drept, dar nu o mai terminase. Mi-a spus că nu se mai regaseşte în lume şi în marile oraşe. Că vrea să se concentreze pe familie şi pe o viață simplă. Voia simplitate.
Azi am aflat că Dumnezeu te-a chemat la El, bunul meu prieten, Ghiță!
Te-a chemat la El iar tu te-ai pregătit aşa cum nu am vazut pe nimeni pregătindu-se de Rai, frate! Într-o smerenie absolută!
Te rog, pomeneste-ne şi pe noi acolo în Cer, poate ne dă si noua Dumnezeu puterea să ne schimbam viața, aşa cum ai făcut tu…
Pe FB ai ales să te reprezinte două cuvinte: INEFABIL si INTANGIBIL. Ne-ai aratat tuturor, frate, că viața ta a fost o minunată Lucrare a INEFABILULUI… aşa cum ai mărturisit când mi-ai scris că ai terminat-o cu „golăniile”… şi ai arătat că ai fost INTANGIBIL la tot răul din lume…
DUMNEZEU SĂ TE ODIHNEASCĂ ÎN PACEA SA, FRATE GHIȚĂ!

SURSA:Kris Angel

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” Humulești rămane inchis

Publicat

pe

De

Având în vedere aparițiile recente din presa locală și națională, privitoare la redeschiderea Muzeului Memorial ,,Ion Creangă” Humulești, facem precizarea că la începutul lunii februarie a acestui an a avut loc recepția lucrărilor, iar conform normelor de conservare aplicabile patrimoniului istoric mobil, amenajarea expoziției de bază poate fi făcută într-un interval de 3-6 luni de la încheierea lucrărilor.

Din acest motiv, Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” Humulești nu va putea fi vizitat decât la o dată ce va fi ulterior anunțată, dar nu mai târziu de începutul lunii iunie a acestui an.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

SURSA: Complexul Muzeal Național Neamț 

Continua sa citesti

Actualitate

Proiectul bugetului local de venituri și cheltuieli al oraşului Târgu-Neamţ pe anul 2024 şi Lista de investiţii pentru anul 2024

Publicat

pe

De

CONSULTARE PUBLICĂ – 19.01.2024-02.02.2024

(În conformitate cu prevederile Legii nr.52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată)

Proiectul cu documentaţia de bază pot fi consultate:

– pe site-ul Primăriei oraşului Târgu-Neamţ la adresa www.primariatarguneamt.ro – secţiunea DEZBATERI PUBLICE – Proiecte supuse dezbaterii publice – https://www.primariatarguneamt.ro/proiecte-supuse…

– la sediul Primăriei oraşului Târgu-Neamţ, str. Ştefan cel Mare nr.62 (panoul de afişaj)

– la Compartiment Informare și Relaţii Publice-Biroul 5 din cadrul Primăriei oraşului Târgu-Neamţ

Proiectul se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Biroul 5.

Cetățenii pot trimite în scris propuneri, sugestii şi opinii cu valoare de recomandare privind conținutul proiectului de buget supus dezbaterii publice în perioada consultării publice.

La data întocmirii proiectului de buget pentru anul 2024, nu aveam repartizate :

*Sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor si Municipiului Bucureşti:

*Sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale- Consiliul Județean Neamț;

Menţionăm că Proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli al Orașului Târgu-Neamț pe anul 2024, reprezintă necesarul estimat pentru anul 2024, urmând ca la data comunicării sumelor repartizate, acesta sa fie modificat cu încadrarea în creditele bugetare

Continua sa citesti

Actualitate

Anunț ROSSAL – Noi tarife pentru gunoi de la 1 februarie 2024

Publicat

pe

De

ROSSAL S.R.L  Roman vă face cunoscut că în baza Hotărârii nr. 4/12.01.2024 a AGA ADI ECONEAȚ-Zona 3, începând cu data de 01 februarie 2024, tarifele de prestare ale serviciului de salubrizare se vor modifica după cum urmează:

TARIFELE PENTRU ACTIVITĂȚI DE SALUBRIZARE (fără TVA):

    a.Activitate de colectare separată și transport separat  al deșeurilor de hartie, plastic, metal și sticla din deșeurile municipal:

Mediul rural poarta

Tarif: 500,26  lei/tonă

Tarif utilizatori casnici : 1,85 lei/pers/lună

Tarif utilizatori non casnici : 175,09 lei/mc

Mediul rural platformă, urban

Tarif: 297,88 lei/tonă

Tarif utilizatori casnici rural : 1,10 lei/pers/lună

Tarif utilizatori casnici urban : 2,11 lei/pers/lună

Tarif utilizatori non casnici : 104,26 lei/mc

    b.  Activitatea de colectare separată si transport separate al deșeurilor reziduale, inclusive a reziduurilor menajere și  similare și  al altor deșeuri colectate separat decât  cele din hârtie, metal, plastic și sticlă:

Mediul rural poarta

Tarif : 394,46 lei/tonă

Tarif utilizatori casnici : 4,85 lei/pers/lună

Tarif utilizatori non casnici :138,06 lei/mc

Mediul rural platformă, urban

Tarif : 268,38 lei/tonă

Tarif utilizatori casici rural : 3,30 lei/pers/lună

Tarif utilizatori casnici urban : 6,36 lei/pers/lună

Tarif utilizatori non casnici : 93,93 lei/mc

  • Activitatea  de sortare a deșeurilor de hârtie, metal, plastic și sticlă colectate separat:

    Tarif : 248,99 lei/tonă

    Tarif utilizatori casnici rural : 0,92 lei/pers/lună

    Tarif utilizatori casnici urban :1,77 lei/pers/lună

     Tarif utilizatori non casnici :87,15 lei/mc

  • Activitatea de transfer a deșeurilor reziduale, inclusive a reziduurilor menajere și similar și  altor deșeuri colectate separat decât cele de hârtie,metal, plastic și sticlă:

Tarif : 115,63 lei/tonă

Tarif utilizatori casnici rurali: 1,42 lei/pers/lună

Tarif utilizatori casnici urban : 2,74 lei/pers/lună

Tarif utilizatori non casnici : 40,47 lei/mc

În conformitate cu prevederileart. 28 10 ( 1 ) Hotărârea  nr. 16/ 23.11.2022 a AGA  ADI ECONEAMȚ-Zona  3, constituie temei legal pentru emiterea facturii de către operator, fără a fi necesară încheierea unui act adițional a contractual de prestare a serviciului.

Continua sa citesti

Popular