Connect with us

Actualitate

Două accidente rutiere cu victime în Neamț! O persoană a rămas încarcerată (FOTO)

Publicat

pe

Două accidente s-au produs în această după-amiază, 19 martie, la interval de doar câteva minute, în zona Roman. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Neamț, pompierii au fost alertați să intervină la un accident rutier produs pe E 85, pe raza localității Traian, comuna Săbăoani. Al doilea accident s-a produs în zona depozitului LIDL, la ieșirea din localitate.

,,În urma accidentului rutier produs între două autoturisme a rezultat o victimă încarcerată. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu o autospecială pentru descarcerare,  o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD – TIM. Pe timpul deplasării către locul solicitării,  pompierii au oprit la un alt accident rutier produs pe E 85, în apropierea depozitului Lidl. Autospeciala pentru descarcerare și ambulanța SMURD-TIM și-au continuat deplasarea către locul solicitării, iar autospeciala de stingere a rămas la locul accidentului, solicitându-se în sprijin o ambulanță SMURD și două echipaje cu ambulanțe de la SAJ. Accidentul rutier s-a produs între două autoturisme, rezultând două victime. Pompierii au acordat măsurile de prim-ajutor unei victime aflată în stare gravă, până la sosirea unui echipaj SAJ. Victimele acestui accident rutier, două tinere, au fost preluate de echipaje de la SAJ și SMURD și transportate la CPU Roman.

La accidentul rutier produs în localitatea Traian, pompierii au găsit o persoană încarcerată, ca urmare a coliziunii dintre două autoturisme. Cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice,  pompierii au scos dintr-un autoturism un bărbat de 22 de ani, conducătorul auto. Acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  după care a fost transportat la CPU Roman”, ne-a declarat lt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Militarii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat/degajat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

Actualitate

VIDEO Viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă – Părintele Vasile Ioana și Dan Negru

Publicat

pe

De

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio și TV, părintele Vasile Ioana abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor. A participat la numeroase întruniri, conferinţe, dialoguri şi dezbateri.

sursa: doxologia.ro

Continua sa citesti

Actualitate

VIDEO – Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” – Proiectul Național ,,Creangă… la el acasă”, ediția a XIII-a

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Atenție! Urmează un exercițiu! Nu intrați în panică!

Publicat

pe

De

Astăzi, 1 Martie, de la ora 09:45, va avea loc exercițiul de alarmare publică, “MIERCUREA ALARMELOR”. Astfel, va fi verificat modul de funcționare al celor 252 mijloace de alarmare publică din județ. 

Prin modul de acționare al acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Aceștia nu trebuie să intre în panică, fiind vorba doar despre un exercițiu, ce are ca scop cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și a măsurilor ce trebuie adoptate în situația manifestării unor factori de risc.

Semnalele de alarmare ce se transmit cu ajutorul sirenelor electrice și electronice.Durata fiecărui semnal de alarmare, pentru toate mijloacele de alarmare, este următoarea:

????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

????????????????????????̆ ???????? ????????????????????????????????

Se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde fiecare.

????????????????????????????????????̆ ????????????????????????????̆

Se compune din 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde fiecare.

????̂???????????????????????????????? ????????????????????????????

Se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate cu durată de 2 minute.

Cu această ocazie, se va organiza și desfășura, în toate unitățile de învățământ din județul Neamț, un exercițiu de evacuare în caz de cutremur, având ca temă ???????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????? ????̦???? ???? ???????????????????????????????? ???????????? ????????????????????̦???????? ????????��????????̦ ???????? ???????????????????????? ????̦???? ????????????????̆ ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????????????. Astfel de exerciții se desfășoară în județul Neamț începând din anul 2013, pe 28 februarie (Ziua Protecției civile În România) dar și pe 13 octombrie (Ziua Internațională pentru Reducerea riscului la Dezastre), pentru a familiariza cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unui cutremur puteți obține accesând site-ul Nutremurlacutremur.ro.

Continua sa citesti

Popular