Connect with us

Actualitate

Cursurile anului şcolar 2018-2019 încep luni, 10 septembrie 2018

Publicat

pe

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a aprobat prin ordin, structura anului şcolar 2018-2019. Potrivit documentului, cursurile noului an şcolar încep luni, 10 septembrie și însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni). Structura anului școlar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019) şi semestrul al II-lea (11 februarie 2019 – 14 iunie 2019).

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019), vacanţă intersemestrială (2 – 10 februarie 2019), vacanţa de primăvară (20 aprilie – 5 mai 2019) şi vacanţa de vară (15 iunie – 15 septembrie 2019). Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfășurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor marca prin manifestări specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internațională a educației și ziua de 5 iunie – Ziua învățătorului, în măsura în care, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, nu sunt instituite ca zile nelucrătoare.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. Recuperarea cursurilor suspendate ca urmare a unor situații obiective de urgență (intemperii, epidemii, calamități naturale) nu se poate realiza în perioada vacanțelor școlare.

SURSA: edu.ro

Continua sa citesti
Click pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Pr. Arhid. Lavrentie a trecut la Domnul în cursul zilei de 3 aprilie 2024

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Actualitate

Înmormântarea celor trei tineri va avea loc mâine

Publicat

pe

De

Înmormântarea celor doi frați, Alex și Raul va avea loc mâine, 2 aprilie, la ora 10:00. Să ne adunăm împreună pentru a le aduce un ultim omagiu și a ne susține unul pe altul în aceste momente dificile.Cu durere în suflet, vă invităm să ne alăturăm în momentul de adio pentru cei doi frați care ne-au părăsit prea devreme.

Înmormântarea dragului nostru Cristian, va fi mâine la ora 13.00

Continua sa citesti

Actualitate

Doliu în învăţământul nemţean. Profesorul Leonid Ciobanu a trecut la cele veşnice

Publicat

pe

De

Cu inimile grele și pline de durere, ne luăm rămas bun de la distinsul profesor Leonid Ciobanu, un adevărat model de dăruire și devotament în domeniul educației. Cu profundă tristețe, rememorăm parcursul său impresionant, în care a luminat drumurile multor generații de elevi.

Născut în Republica Moldova în anul 1955, domnul profesor Leonid Ciobanu și-a dedicat viața muzicii și educației. Absolvent al Colegiului de Muzică din orașul Bălți, a adus în lumea sa o pasiune inegalabilă pentru instrumentele tradiționale. Din anul 2000, a împărtășit cu generozitate cunoștințele sale la Liceul de Arte „Victor Brauner”, ghidând cu măiestrie elevii către excelență în concursuri și olimpiade, obținând de multe ori distincții prestigioase.

Visul său de a ridica muzica populară la nivelul artei simfonice a fost o sursă de inspirație pentru toți cei care l-au cunoscut. Cu multă muncă și devotament, a încurajat autenticitatea și perfecțiunea în interpretare, transmițând elevilor săi nu doar cunoștințe, ci și pasiunea pentru frumusețea muzicii tradiționale.

Cu modestie și eleganță, domnul profesor Leonid Ciobanu a rămas mereu un mentor iubit și respectat de către elevi și colegi. Contribuția sa în promovarea culturii muzicale și în formarea tinerilor talente va rămâne vie și memorabilă în inimile tuturor celor pe care i-a influențat.

În aceste momente de profundă tristețe, transmitem sincere condoleanțe familiei sale și celor dragi. Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și să vegheze asupra amintirii sale luminoase, care va trăi în inimile noastre pentru totdeauna.

Continua sa citesti

Popular