Connect with us

Actualitate

Cresc taxele şi impozitele la Târgu-Neamţ

Publicat

pe

Se aprobă aplicarea cotelor adiţionale la impozitele și taxele locale stabilite conform art. 1 din prezenta hotărâre, în baza prevederilor art. 489 alin (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, dupa cum urmează:

a) în cazul impozitului şi taxei pe clădiri (pentru contribuabilii persoane fizice) – 10,52 %;

b) în cazul impozitului şi taxei pe teren :
2
– amplasat în intravilan, înregistrat în registrul agricol la altă categorie de folosinţă decât cea de terenuri cu construcţii – 18,40 %; – amplasat în extravilan – 10,52 %;

c) în cazul impozitului asupra mijloacelor de transport – 19 %;

d) în cazul taxelor pentru eliberarea:

d.1. certificatului de urbanism – 26 %;

d.2. avizului comisiei de urbanism şi amenajarea teritoriului – 32 %;

d.3. autorizaţiei de foraje şi excavări – 11 %;

d.4. autorizaţiei de amplasare chioşcuri, tonete, etc.(prevăzute la art. 474 alin. 14) – 24,33 %

d.5. autorizaţiei privind lucrările de racorduri şi branşamente – 27,52 %;

d.6. certificatului de nomenclatură stradală – 22,8 %;

d.7. autorizaţiei sanitare de funcţionare – 32,62 %;

d.8. certificatului de producător – 32,62 %;

d.9. carnetului pentru comercializarea produselor agricole – 10,52 %;

d.10.taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică – 0 % ;

d.11. Pentru eliberarea de copii heliografice de pe planuri cadastrale sau de pe alte asemenea planuri – 18,75%

e) în cazul taxei pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate :

e1.în cazul unui afişaj situat la locul derulării activităţii, la 21 %;

e2.în cazul oricărui panou, afişaj sau structurăde afişaj pentru reclamă şi publicitate, la 29 % ;

f) în cazul impozitului pe spectacole, la 0 % ; g) taxa pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă, la 50 %

SURSA : primariatarguneamt.ro

Actualitate

Fără apă în Târgu Neamț astăzi, 12 iulie, între orele 11.30 – 16.00

Publicat

pe

De

CJ APASERV SA anunță:
Pentru remedierea unei avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a opri temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă astăzi, 12.07.2021, în Orasul Tg. Neamț intre orele 11:30-16:00.
Vor fi afectați utilizatorii de pe străzile: Horia Cloșca și Crișan, Câmpului, Unirii, Ozanei, Alexandru Vlahuță, Vânătorului, Victoriei și Gheorghe Doja.
Ne cerem scuze tuturor utilizatorilor afectați pe care îi asigurăm că echipele APA SERV fac tot posibilul pentru remedierea avariei într-un timp cât mai scurt și pentru reluarea furnizării apei potabile.
Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei.
Continua sa citesti

Actualitate

Un urs a atacat animalele dintr-o gospodărie în Tașca

Publicat

pe

Luni, 5 iulie, în jurul orei 23.45, a fost semnalată prezența unui urs într-o gospodărie din satul Neagra, comuna Tașca. La locul sesizării s-au deplasat echipaje de jandarmerie, poliție și SMURD. Cetățenii comunei Tașca au fost avertizați prin mesaj RO-ALERT.

,,La sosirea forțelor de intervenție ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei, dar pe timpul cât au rămas în zonă acesta și-a făcut din nou apariția. Animalul a fost îndepărtat către pădure cu ajutorul dispozitivelor de emitere a zgomotelor și cu sprijinul unui localnic, angajat al Direcției Silvice Neamț, care a executat focuri de armă în plan vertical. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie (2 porci). Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona și a se asigura că pericolul nu mai este iminent. De la începutul anului și până în prezent, jandarmii nemțeni au fost alertați și au intervenit la șase sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezența urșilor în apropierea gospodăriilor. Recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune propria viață în pericol, să își asigure animalele înaine de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajul RO – ALERT”, comunică reprezentanții IJJ Neamț.

 

Continua sa citesti

Actualitate

OFERTA EDUCAȚIONALĂ 2021 – 2022 Colegiului Tehnic „Ion Creangă”

Publicat

pe

De

Continua sa citesti

Popular